Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »
|
|
||
| 22.04.05 [11:38]
[zgłoś do usunięcia] |
dindi | |
|
Czy ktos zna przepis na wafle z masa kakaowa,ale z mleka w proszku.Na forum sa glownie przepisy z mleka w puszce. |
||
| 22.04.05 [12:23]
[zgłoś do usunięcia] |
Andziorka | |
|
Hej Ja napiszę Ci przepis wg którego ja zawsze robie ulubionego wafla, andruta. 1 masło, lub margarynę np: Palma 1/2 szklanki mleka zwykłego 1 szklanka nie pełna cukru 1 szklana mleka w proszku może być granulowane (jest tańsze) 2 łyżki kakao można dodac cukier waniliowycały jak ktoś woli słodki wafel Wszystkie składniki tzn: margarynę rozpuszczam, dodaje szk. mleka zwykłego, potem cukier, kakao i na końcu mleko w proszku. Mieszając zagotować. Niech troszke podstygnie i przełożyć ta masą wafla. Pycha ![]() |
||
| 05.04.07 [21:19]
[zgłoś do usunięcia] |
zawiedzeni |
|
|
madziarex,ty sie dziewczyno zastanow co ludziom piszesz!!!!!!!! ochydne ta twoja masa! skad zes ja wytrzasnela to pojecia nie mam,ale hamuj sie na przyszlosc z rozrzucaniem po necie takich przepisow.zal tylko produktow i ciebie tez zal! |
||
| 05.04.07 [22:22]
[zgłoś do usunięcia] |
mleko w proszku |
|
|
Nie można stosować zamiennie torebki czy szklanki mleka w proszu zwykłego i granulowanego. Różnią się od siebie wagowo i objętościowo - spójżcie na opakowanie. |
||
| 20.05.07 [21:19]
[zgłoś do usunięcia] |
Ulotka |
|
|
Wszystko jest w porządku z przepisem od Madziarex. Robię tak wafle od dawna i są pyszne. Nie ma znaczenia czy to jest mleko w proszku czy granulowane, daje się tyle samo. Masa ma zgęstnieć - taki jest cel mleka w proszku. |
||
| 24.09.08 [14:46]
[zgłoś do usunięcia] |
lolitka6 joakrzy@tlen.pl |
|
chodzi o madziarex jest pysznym waflem mozna ulepszyc smak dzielac mase na dwie czesci do jednej np bialej dodac wiorkek kokosowych a do drugiej dopiero kakao i przekladac na przemian przybliza smak rafaella smacznego![]() |
||
| 24.09.08 [14:47]
[zgłoś do usunięcia] |
ja tam robie standardowo |
|
ze zwyklego mleka Fakt... stac trzeba przy kuchence ze 3 godziny. Ale taka masa tradycyjna mi najbardziej smakuje. Nie zadno mleko w proszku czy w puszce tylko zwykle ![]() |
||
| 08.10.08 [10:22]
[zgłoś do usunięcia] |
Vosch |
|
|
hmm...nieeee , ja zadnego mleka w proszku nie uzywam..zrobilem wlasna kombinacje bo dodalem jajko, i na samym mleku jade..dodalem tez smietany waniliowej bo akurat znalazlem w szafce...cukier z maslem fasjnie skondynsowal na lekkim ogniu, dodalem to do jajka i kakao..wszystko zmiksowalem w pojemniku dodajac kokosu.. i podgrzalem jeszcze raz ...wszystko fajnie sie zrobilo masa pyszna nie za gesta nie za zadka...mowiac krotko nie trzeba sie trzymac twardo jednego przepisu..wystarczy pokombinowac i wyjdzie. No i nie mowie ze musicie robic to co ja ale podaje przyklad ze mozna sie obejsc bez paru skladnikow, pozdro |
||
| 08.10.08 [10:23]
[zgłoś do usunięcia] |
Vosch |
|
aaa i jeszcze jedno...calosc zajela mi jakies 10 min...potem smarowanie a to juz troche gorzej ![]() |
||
| 08.10.08 [16:17]
[zgłoś do usunięcia] |
slodzizna |
|
|
2 szkl wody 1 szkl cukru 3 lyz kakao 4 p herbatnikow wode zagotowac z cukrem do gotujacej dodac kakao, odstawic z ognia i wsypac pokruszone herbatniki, wafle posmarowac goraca masa ja robie na przemian z masa kokosowa 10 dag kokosu zalewam 10 lyz goracego mleka jak przestygnie rozcieram z maslem i szkl cukru pudru z tego przepisu mozna zrobic tez rolade z andruta masa kakaowa masa kokosowa na rogu pasek galaretki i zawinac pychota im dluzej lezy tym lepsze |
||
| 08.10.08 [16:20]
[zgłoś do usunięcia] |
a ja robie |
|
tak jak madziarex ale do masy dodaje jescze pokruszone wafle normalnie w dloniach je krusze i rzucam do masy moze to nie zmienia smaku ale jakos bardziej mi smakuja niz bez tych pokruszonych wafli. moja mama tak robila i ja robie i sa cudne![]() |
||
| 09.10.08 [09:36]
[zgłoś do usunięcia] |
Kobietka z Mazur | |
a ja ostatnio przełożyłam wafle marmoladą wieloowocową nie są słodkie, ale moim chłopakom bardziej smakują niz te z masą podaną przez Madziarex, bo takie tez robię czasami ![]() |
||
| 09.10.08 [10:10]
[zgłoś do usunięcia] |
Gaba i Dana |
|
|
a jak tego andruta zwijać? zwilzyć czymś? |
||
| 09.10.08 [17:11]
[zgłoś do usunięcia] |
slodzizna |
|
|
rolade z andruta robi sie latwo bo na wafla wykladasz goraca mase kakaowa i to ona odwilza wafla na to 2 masa galaretka zwijamy rulonik i odkladamy na min godz z podanych skladnikow robi sie 4-5 rolad tyle ile wafli w opakowaniu ![]() |
||
| 02.08.09 [13:33]
[zgłoś do usunięcia] |
DONKA111 |
|
|
1 kostka margaryny 3 lyzki kakao najlepsze to z ''wiatrakiem'' 1/2 szklanki mleka zimnego 1 i 1/4 szklanka cukru( ale ja daje 1 szklanke bo za słodkie) paczka herbatników wafle Margarynę zagotowac ( ma się rozpuścic) dodac mleko , następnie cukier , kakao i wszystko wymiksowac na jednolitą konsystencję nastepnie skruszyc herbatniki io dodac do masy i wymiesac najlepiej jak masa jest chłodna nie gorąca( bo wafle namokna) i do lodówki pycha |
||
| 20.12.10 [11:04]
[zgłoś do usunięcia] |
Gizula888 | |
Może jeszcze ma ktoś przepis na wafla ale bez mleka w proszku?? wiem ze jest ich sporo w necie, ale czasami ktoś ma taki, który zawsze na świeta gości w jego domu - dziękuje. Mnie sie podoba ten przezpis Donki111 - wypróbuje go na pewno Mam nadzieje ze nie wyjdzie ciapa Myslicie ze mogę go zrobic juz w środę>?? pozdrawiam |
||
| 28.07.12 [09:55]
[zgłoś do usunięcia] |
reniusia12 |
|
|
masa do wafli 38 dag cukru 3 łyzki wody 3- 4 łyżki kakao , te składniki zagotować teraz 10 łyzek mąki pszennej przypalic na patelni na sucho (ciągle mieszać)i wymieszać z masą ,ostudzić. 3 jajka zmiksowac w z chłodna masa i przekładać wafle. smacznego |
||
| 28.07.12 [10:15]
[zgłoś do usunięcia] |
Forum-strona główna. | |
|
1 szkl. śmietany 1 szkl. cukru kostka margaryny 2 galaretki Śmietanę , cukier i margarynę zagotować . Do gotującej się masy wsypywać galaretki energicznie mieszając . Po lekkim przestudzeniu smarować nią wafle . Smacznego. |
||
|
|
||
| Odpowiedz na ten temat » | ||