Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »
|
|
||
| 26.04.06 [14:34]
[zgłoś do usunięcia] |
nesteeczka |
|
|
http://www.birthdiaries.com/diary/vaginalbirt hs.htm VERY MODEST VAGINAL BIRTHS- zdjęcia które zaliczam do łagodnych,mogą je spokojnie ogladać osoby wrażliwe. MODEST VAGINAL BIRTHS - tu już nic się nie zasłania ,nie ma zbliżeń ,zdjęcia zdecydowanie jeszcze łagodne. GRAPHIC BIRTHS- zdjęcia z porodów , nic się nie zasłania,wszystko dokładnie widać ,są zbliżenia. Nie dla wrażliwych!!! VERY GRAPHIC BIRTHS- tu należy się zastanowić zanim zobaczymy te zdjęcia : 1 galeria to poród z nacięciem krocza ;2 galeria to poród w 21 tygodniu ciąży i śmierć dziecka !!! |
||
| 26.04.06 [14:43]
[zgłoś do usunięcia] |
jezu dzieki |
|
|
normalnie szok wlasnie jadlam pestki ale juz mi sie odechialo. straszne naprawde nie wiem jak kobiety moga rodzic z facetem to straszne nawet ze pozwalaja na te wykrzywione swoje geby patrzec ja bym sie nie zgodzila napewno |
||
| 26.04.06 [14:48]
[zgłoś do usunięcia] |
nesteeczka |
|
|
okropne a tam są zjdecia dziecka ktore urodzilo sie w 21 tyg i zmarlo.nie wiem jak mozna wykonywac aborcje po tym co tam jest,to dla ludzi o silnych nerwach |
||
| 26.04.06 [14:48]
[zgłoś do usunięcia] |
nesteeczka |
|
|
http://www.moondragon.org/obgyn/pregnancy/bre echvag1.html a to jest najgorsze |
||
| 26.04.06 [14:49]
[zgłoś do usunięcia] |
nesteeczka |
|
|
ale wiecie co ja mam 20 lat a po tych zdjeciach naprawde zaczynam sie bac o pzyszlosc, o mój poród. moja siostra chciala byc polozną. po tym co zobaczyla zrezygnowala. |
||
| 26.04.06 [14:53]
[zgłoś do usunięcia] |
taka wypieta babsko |
|
|
widzialam koszmarne te zdjecia sa... to malenstwo ktore zmarlo... a oni mu jeszcze odciski palcow robili... a ten chlopiec, co posladkowo sie rodzil tez przyjemnie na zdjeciach nie wyglada... |
||
| 26.04.06 [14:53]
[zgłoś do usunięcia] |
grudniowaaa |
|
|
Poród wcale nie wyglada tak jak na tych zdjeciach! Okropnosc! |
||
| 26.04.06 [14:54]
[zgłoś do usunięcia] |
tratakakakak |
|
|
ja mam kolezanke polozna. mam wrazenie, ze ona nie lubi kobiet... ale nie dziwie sie.... |
||
| 26.04.06 [14:54]
[zgłoś do usunięcia] |
nesteeczka |
|
|
no widac jak wygląda.To są autentyczne zdjecia. A te pozycje .ohhhhhhh |
||
| 26.04.06 [15:02]
[zgłoś do usunięcia] |
a po to |
|
|
bys wiedzialą czego sie spodziewac po słuznbie zdrowia |
||
| 26.04.06 [15:03]
[zgłoś do usunięcia] |
po jak cholere to ogladacie |
|
|
tjjjja oczywiscie.............to sie spodziewajcie...........biedne gaski |
||
| 26.04.06 [15:07]
[zgłoś do usunięcia] |
ja urodzilam 2 dzieci |
|
|
i przeciez z pozycji rodzacej nie widac tego wszystkiego a do dzis jestem zdania ze wole rodzic niz zeby wyrywac wiec to jednak nic takiego strasznego bardzo szybko zapomina sie o calym porodzie w chwili kiedy ukochany dzidzius trafia w nasze ramiona ja po 7 latach od porodow pamietam tylko ze rodzilam i nic wiecej nawet nie pamietam czy bolalo |
||
| 26.04.06 [15:11]
[zgłoś do usunięcia] |
grudniowaaa |
|
Mam 2 dzieci i jestem przekonana że moje porody tak nie wygladały. Moze kiedys tak to wygladało albo moze "gdzies" tak to wyglada, nie wiem... po prostu obrzydliwe ![]() |
||
| 26.04.06 [15:14]
[zgłoś do usunięcia] |
kangurek | |
|
A ja uważam że to normalna sprawa,nic szokującego (być moze dlatego że mam za sobą poród???? , no ale jak by nie było miałam cc) poprostu to czytsa natura kocham moich chłopaków - Adama i Kacperka
http://ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/2 458.gif [/img][/url
|
||
| 26.04.06 [15:15]
[zgłoś do usunięcia] |
wszystko zalezy od sytuacji |
|
|
Po pierwsze na tych zdjęciach rodząca wyglada mi na średnio zadbaną (nie wydepilowana, ważąca chyba dosc sporo, małe estetycznie wyglada i już). Przy zadbanej kobiecie widok powinien byc zupełnie inny - to tak na chłopski rozum. A po drugie nacięcie krocza odbywa sie u nas w kraju chyba przy pomocy skalpela a nie nozyczek. |
||
| 26.04.06 [15:15]
[zgłoś do usunięcia] |
Rafinka | |
|
fajne są te jak babka w wannie rodzi otoczona dziećmi Mały http://szipszop.pl/tickers/2113.gif " alt="ubranka dzieciece" border=0>
http://img290.imageshack.us/my.php?image=paj4 rafaek7br.jpg
Duża http://szipszop.pl/tickers/2115.gif " alt="ubranka dzieciece" border=0>
|
||
| 26.04.06 [15:41]
[zgłoś do usunięcia] |
agunia33 | |
|
te zdjęcia są obleśne,weszłam tam bo myślałam że zobaczę coś innego.Poród w szpitalu tak nie wygląda,a tak swoją droga to ja bym nie chciała aby w takim momencie wszyscy mnie oglądali.Mam na myśli rodzinkę. |
||
| 26.04.06 [15:43]
[zgłoś do usunięcia] |
Luckylady | |
|
Czasem trzeba dojrzec do niektorych zdjec. Nie ma sensu sie podniecac zdjeciami z porodu. Moim zdaniem to dobrze ze sa i ze mozna je ogladac. Mozna sie przygotowac psychicznie na porod. Faktycznie kobiety na niektorych zdjeciach wygladaja gorzej od maciorek, a porod takich kobiet tez musi wygladac gorzej od porodu standardowych kobiet. Ale moim zdaniem nie ma co sie zrazac. To fizjologia. A moze uwazacie ze robienie kupy albo zyganie w kibel jest piekniejsze od rodzenia? A kazdy ma wprawe w tym pierwszym... I co.. gdyby tak nakrecic filmik... z gory wiadomo ze nie sa to zdjecia estetyczne. Dlatego facet nie musi zagladac miedzy nogi. niech kazdy decyduje za siebie. JA rodze za 3 tyg. ale te zdjecia nie powoduja we mnie leku. Moze mam sie wstydzic tego?? Ze bede rodzic, bo to tak brzydko wyglada??? A robienia kup tez mam sie wstydzic??? Siejecie jakas schize. A moze mam rodzic w pokoju - zamknac sie zeby nikt mnie nie widzial, bo - ach - to takie nieestetyczne? Na szczescie zyje w cywilizowanym swiecie w ktorym istnieje pomoc medyczna - w szpitalach pracuja ludzie, ktorzy chca pomagac przy porodach, bo patrza na poród z dystansem. *** Nie dziwie sie ze zdjecia moga szokowac kogos kto zupelnie nie jest w temacie, ale po przemysleniu naprawde uwazam ze nie ma sie co podniecac. JAk ktos jest wrazliwy niech nie oglada. Rozwala mnie to jak ktos pisze, ze nie zajdzie nigdy w ciaze bo zobaczyl zdjecia takie jak na stronie. aby byc wiernym tej zasadzie - proponuje obiecac sobie: nie zjem nic od dzis, bo inaczej - zrobie kupe - i nie spojrze nigdy w lustro bo bede soba obrzydzona. *** A zdjecie zmarlego noworodka?? To co ze robili mu odciski lapek itd. I tak juz nie zyl! Przeciez wszyscy chcieli mu pomoc! Zamiast gapic sie powierzchownie warto skupic sie na tym, co naprawde przedstawiono na tych zdjeciach - czyli na historii, w ktorej traci sie ukochane dziecko. Wtedy powstaje jakies wspolczucie... jakies przemyslenia, a nie tylko powierzchowny szok i powiew sensacji. http://majoweczki2006.blog.onet.pl/
luckylady@o2.pl
|
||
| 26.04.06 [15:48]
[zgłoś do usunięcia] |
zielonooka24 | |
|
zobaczylam oprocz tego z martwym dzieckiem i przznam ze myslalam ze bedzie hmmm gorzej..nie widze w tym nic oblesnego ale mam pytanie do tych dziewczyn ktore juz rodzily tu w Polsce: 1) czy podczas porodu mozna sobie zapewnic jakas intymna atmosfer??? na tych zdjeciach jest mnostwo ludzi - mi sie to nie podoba 2) i czy podczas porodu jest sie zupelnie nagim???( - no oczywiscie dol tak) ja z pewnoscia nie chcialabym byc |
||
| 26.04.06 [15:50]
[zgłoś do usunięcia] |
zielonooka24 | |
|
3) aha - i czy ktoras rodzila w wodzie??? jakie wrazenia??? czy to jest w Polsce dostepne w szpitalach?? |
||
| 26.04.06 [16:05]
[zgłoś do usunięcia] |
grudniowaaa |
|
|
Oczywiscie ze mozna miec intymna atmosfere - ja rodziłam 2 razy, za kazdym razem z mężem, personel wchodził jak musiał, przez wiekszosc czasu bylismy praktycznie sami, było naprawdę sympatycznie. Ubrana byłam w swoją koszulkę. W pokoju było włączone radio, kiedy chcialam przynoszono mi herbatę itp. Nie bylam zachwycona wanna i prysznicem - w wodzie skurcze sie nasilały, cięzko było. Krocza teraz nie nacina sie standardowo, przy kazdym porodzie. Tną kiedy muszą. I dobrze. |
||
| 26.04.06 [16:09]
[zgłoś do usunięcia] |
grudniowaaa |
|
A lusterko faktycznie mobilizuje Przy 1szym porodzie lekarze zastosowali u mnie tę metodę bo parłam prawie 2 godziny bez skutku. Z lusterkiem szybko poszło Pozdrawiam ![]() |
||
| 26.04.06 [16:29]
[zgłoś do usunięcia] |
grzywa | |
|
Hmmm... Polska to kraj jeszcze bardzo zacofany i dlatego są ludzie których będą szokowały takie obrazy. Za granicą wypożyczenie np specjalnej wanny i poród w domu, wraz z całą rodziną, to rzecz najnormalniejsza w świecie. W naszym kraju niestety dalej opowiada sie dzieciakom o tym że dzieci sie rodzą z kapusty, albo ze bocian przynosi. Później niestety są takie skutki. http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1 ;20716;126/st/20060527/dt/6/k/97a5/preg.png
http://ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/1 277.gif [/img][/url]
"Nie możemy zrobić nic wielkiego,
za to możemy czynić małe rzeczy z wielką miłością."
|
||
| 26.04.06 [16:33]
[zgłoś do usunięcia] |
rodziłam |
|
|
2 tyg. temu. Będę miała traumę do końca zycia, nie chcę mieć więcej dzieci. Zdjęcia z porodu to szok? Poród to był dla mnie szok!!!Nie mogę się pozbierać... |
||
| 26.04.06 [16:37]
[zgłoś do usunięcia] |
agunia33 | |
|
Za dwa,trzy lata pomyślisz o następnym,wspomnisz jeszcze moje słowa. |
||
| 26.04.06 [16:45]
[zgłoś do usunięcia] |
rodziłam |
|
agunia naprawdę wątpię...Nasza służba zdrowia zafundowała mi prawdziwy horror... Dopiero PO PORODZIE okazało się,że miałam za wąską miednicę mniejszą i dlatego dziecko mimo pełnego rozwarcia (po 14 godzinach) jeszcze przez kilka godzin wstawiało się w kanał rodny...Ja miałam skurcze parte a położne zabroniły mi przeć, to tak jakby próbować powstrzymywać naturę, wyłam z bólu i się męczyłam...Nie życzę nikomu.To nie był poród, to była męka... A po porodzie rozejście się kości miednicy , nawet z łóżka sama nie wstaniesz, taki ból... |
||
| 26.04.06 [17:31]
[zgłoś do usunięcia] |
taka se gałązka | |
|
Ja nie rozumiem tych zszokowanych, normalne zdjęcia, normalne poorody, normalne rodzące.Tak to się odbywa i już. Jedno nie ulega wątpliwości: do rodzicielstwa trzeba dojrzeć. http://garage.net.pl
|
||
| 26.04.06 [17:37]
[zgłoś do usunięcia] |
do tej od tematu |
|
|
nasteczka dlaczego skopiowałas wszystko słowo w słowo z forum babyboom akurat tam bywam i wiem ze jedna laska to napisała identycznie o rodzajach zdjec i dała ta strone żałosne, nie wiem co chciałas tym uzuskac, podnieca cie to ?? |
||
| 26.04.06 [17:40]
[zgłoś do usunięcia] |
Luckylady | |
|
do rodzilam: nie dziwie sie ze masz traume i wierze ze sa kobiety ktore wspominaja porod bardzo zle. Tych ludzi ktorzy odbierali porod nalezaloby zamknac... za takie diagnozy i stwarzanie zagrozen. Ale sam porod nie musi byc trauma jesli ma sie odrobine szczescia i serdecznych poloznikow. Tak mysle http://majoweczki2006.blog.onet.pl/
luckylady@o2.pl
|
||
| 26.04.06 [17:53]
[zgłoś do usunięcia] |
agunia33 | |
|
Naprawdę ci współczuję że musiałaś tyle wycierpieć.Ja rodziłam 8 godzin i też byłam w lekkim szoku że może istnieć taki ból ale po jakimś czasie zaczynasz myśleć inaczej i momo wszystko powoli dojżewasz do tej myśli aby mieć jeszcze jedno dziecko.Jeśli ktoś chce niech mnie wyzwie olewam to ale gdy teraz okaże sie że jestem w ciąży bo starałam sie w tym miesiącu to mam w planie wziąć do swojej dyspozycji położną i nie czuć tego stesu że będę na łasce lub niełasce obcych bab w szpitalu. |
||
| 26.04.06 [18:07]
[zgłoś do usunięcia] |
KAJALA |
|
|
Te wszystkie zniesmaczone osóbki są żałosne.Poród to poród.Wy też tak przyszłyście na świat.To jest natura i dzięki tej naturze żyjecie i możecie wypowiadać te wszystkie brednie. |
||
|
|
||
| Odpowiedz na ten temat » | ||