| |
|
|
[05.06.2006] 16:40
|
*majka
|
|
|
Pytanie j.w.
Wybieram się na wesele i akurat wypada mi w te dni @. Czy są jakiej naturalne lub inne metody na przyspieszenie miesiączki?
Nie używam tabletek antykoncepcyjnych. Wiem, że wtedy nie byłoby problemu.
|
[05.06.2006] 16:41
[zgłoś do usunięcia]
|
bolącaaa
|
|
|
Niestety, ale nie ma sposobu. Są tylko jakies tabletki na recepte CHYBA
|
[05.06.2006] 19:44
[zgłoś do usunięcia]
|
anja69
|
|
|
sa tabletki na wywolanie ale je przepisuje lekarz tylko w tedy jak kobieta nie ma okresu przez dluzszy czas i jest to zwiazane z choroba wiec na nie nie masz co liczyc
|
[05.06.2006] 19:46
[zgłoś do usunięcia]
|
chyba cos ziolowego
|
|
|
ale nie pamietam
|
[06.06.2006] 10:27
[zgłoś do usunięcia]
|
letni deszcz
|
|
|
kwiat malwy czarnej do zaparzania- mozna kupićw herbapolu, albo aspirynke. sama nigdy nie próbowałam ale mnie tak uczono, takze nie wiem jak ze skutecznościa.
|
|
|
[07.06.2006] 18:57
[zgłoś do usunięcia]
|
bieganie
|
|
|
mi głodówka i wzmozony wysiłek przyspieszają, np. bieganie
|
[16.06.2006] 13:20
[zgłoś do usunięcia]
|
czekajaca rowniez
|
|
|
jej..ja juz nie wiem...zastosowalam polopirynki i to 2. Goraca kapiel tez byla...jesli to ma zadzialac to kiedy?
|
[16.06.2006] 13:24
[zgłoś do usunięcia]
|
Wioletka
|
|
|
a czemu takbardzo przeszkadza Ci okres na weselu?? wiem troche krępujące ale mnożna użyć tampona i wziąść tabletke ketofen przeciw bólową .
|
[18.06.2006] 23:10
[zgłoś do usunięcia]
|
vanna2
|
|
|
Alkohol przyśpiesza miesiączkę a zwłaszcza czerwone wino. Można sobie serwować regularnie wieczorkiem 2 lapmki czerwonego wytrawnego wina a być może okres będzie wcześniej. Ja kilka razy wypróbowałam. Niestety jeśli ktoś lubi wino i pija je regularnie to organizm pewnie nie zareaguje, wieć na dwoje babka wróżyła.
Najskuteczniejsza metoda to tabletki ale to inna historia.
|
[18.06.2006] 23:12
[zgłoś do usunięcia]
|
Kropelkaaa
|
|
|
mi również głodówka przyśpiesza aa i jeszcze stres.jak mam cos naprawde stresujacego, to zawszedzień czy dwa przed tym wydarzeniem mam okres... na przykład teraz dostałam po 14 dniach :\
|
[19.06.2006] 08:17
[zgłoś do usunięcia]
|
MoTyleKsw
|
|
|
Co do czarnej malwy to sp[rawdza sie tylko gdy okres sie spóźnia...Ale mozesz spróbować to kosztuje grosze ze 3 zł, moja koleżanka by przyspieszyć okres wcina cytryne na niej to działa...
"szkoda słów...reszte dopowie księżyc..." |
[19.06.2006] 09:22
[zgłoś do usunięcia]
|
le nka
|
|
|
mi sie spoznia-wiec mowicie ze czarna malwa pomoze?a gdzie ja kupic?w aptece?
|
[11.04.2007] 21:58
[zgłoś do usunięcia]
|
jolie24
|
|
|
No wiec, ja wlasnie otrzymałam porade od pewnej pielegniarki aby przez dziesiec dni brac 1000mg witaminy C w tabletkach musujacych i zaraz po tym 600mg Calcium tez do rozpuszczenia. Po przestaniu po 10 dniach, okres powinien sie pojawic w tempie expresowym.
|
[18.04.2007] 21:59
[zgłoś do usunięcia]
|
Wiolka14
|
|
|
Popelnilam okropne glupstwo ... ;( Mam 14 lat i ... kochalam sie bez zabezpieczenia ;( Wydaje mi sie ze jestem wciazy ... Chciala bym isc do ginekolkoga sprawdzic lub kupic test ciazowy ... Niewiem co teraz zrobic ... Mamie niepowiem bo mnie zabije ;(( Prosze poradzcie mi ... !! Piszcie Do Mnie Emaile ... wiwi_lacha@buziaczek.p l
|
[18.04.2007] 22:09
[zgłoś do usunięcia]
|
henk1
|
|
|
Moim zdaniem jest sposób,ale nie wiem czy u Ciebie zadziała.
Wyganiam wirusa kataru w 10 sekund i nos mam suchutki więc biorę sobie na płatek bawełniany trochę spirytusu i pociągam jedną stroną nosa a póżniej drugą,że aż łzy wyciska.
Moja żona postanowiła zrobić to samo i na mój pech dostała okres a do planowego terminu było jeszcze ho,ho,ho.
Więc działa, Uwaga to nie bajer,blew lecz prawda
|
[18.04.2007] 22:35
[zgłoś do usunięcia]
|
Wiolka14
|
|
|
A czy moge cos pic zeby wywolac miesiaczke ?? A jesli ten spirytus niezadziala ... ?? Ja niemoge byc w ciazy ...?? Ile kosztuje najtanszy test ciazowy i czy kupuje sie go na recepte czy bez ?? Jest to dla mnie bardzo wazne ... i po jakim miesiacu widac ze sie jest w ciazy ??
|
[18.04.2007] 22:36
[zgłoś do usunięcia]
|
Wiolka14
|
|
|
A czy moge cos pic zeby wywolac miesiaczke ?? A jesli ten spirytus niezadziala ... ?? Ja niemoge byc w ciazy ...!! Ile kosztuje najtanszy test ciazowy i czy kupuje sie go na recepte czy bez ?? Jest to dla mnie bardzo wazne ... i po jakim miesiacu widac ze sie jest w ciazy ??
|
[19.04.2007] 01:45
[zgłoś do usunięcia]
|
wiolka chyba sobie
|
|
|
zartujesz
testy nie sa na recepte i kosztuja od 10 moze 12 zl w gore
a ciaze widac juz w 4 ,5 miesiacu u nie ktorych wczesniej ja tak mialam
|
[19.04.2007] 07:14
[zgłoś do usunięcia]
|
Wiolka14
|
|
|
Wielkie dzienki =**
|
[22.04.2007] 00:37
[zgłoś do usunięcia]
|
na wywołanie to
|
|
|
tylko LUTEINĘ się daje ja brałam jak nie miałam długo okresu, po 2 dniach dostałam. to jest taka luteina pod język
|
[22.04.2007] 00:39
[zgłoś do usunięcia]
|
b.ciepla kapiel
|
|
|
wysilek fizyczny czasem pomaga.
|
[22.04.2007] 09:36
[zgłoś do usunięcia]
|
a luteina jest na recepte
|
|
|
|
[22.04.2007] 09:40
[zgłoś do usunięcia]
|
perelka22
|
|
|
Jest taki przesąd kiedyś jak jeszcze nie było testów... to kobiety moczyły nogi w gorącej wodzie,takiej bardzo gorącej jeżeli w ciągu 3 dni okres nie przyszedł to znaczyło że jest w ciąży Ja mam swój własny,ide do solarium i nastepnego dnia dostaje Dodam że chodze tylko 1-2 w miesiącu
|
[29.06.2007] 09:33
[zgłoś do usunięcia]
|
Sylvuszka
|
|
|
szczerze mówiac to nie znam sposobów na wcze sniejsze wywołanie okresu.Ale mi pomaga witamina C.Przez kilka(najwyżej 5 dni)biore po ok.5tabletek i dostaje okresu...Możesz to wypróbowac
|
[24.08.2007] 14:37
[zgłoś do usunięcia]
|
mloda1851
|
|
|
dzis mija 50 dzien jak nie mam miesiaczki, lekarz zalecił mi duphaston 1 tabletke dwa razy dziennie przez 5 dni, ale ostatnim razem tez bralam ten duphaston bo miesiaczki takze nie bylo a okazalo sie ze jestem w ciązy!!Ale tym razem robilam testy i dwa wyszly negatywnie> pozdrawiam
|
[25.10.2007] 09:50
[zgłoś do usunięcia]
|
Diabl.Mm
|
|
|
Hej..mam problem.. i nie wiem do kogo mam sie zwrócic..Mam 17lat. Kochałam się z moim chłopakiem 14 dni temu.. bez zabezpieczenia na tzw"refleks" ..i nie wiem co mam robić.. nic mnie nie boli nic nie czuje zadnych bolączek .. a 21 powinnam dostać okres co mam robić.. iść po test? jak mam szybko wywołać miesiączkę ?tylko prosze...skotecznego coś!!??
|
[25.10.2007] 09:53
[zgłoś do usunięcia]
|
marzannnaaaax
|
|
|
na wywowalanie probowalam goraca kapiel, masaz stop, czerowne wino i nic!!!!! jak nie byl otak nie ma.
|
[25.10.2007] 23:52
[zgłoś do usunięcia]
|
duzo sexu
|
|
|
to nie zart
|
[26.10.2007] 02:38
[zgłoś do usunięcia]
|
ngLka
|
|
|
Test przede wszystkim. Następnym razem żadnego przerywanego, tylko z zabezpieczeniem.
Jeśli test będzie negatywny - poczekaj na okres jeszcze 10 dni - wykonaj wówczas ponowny test i bez względu na wynik - idź do ginekologa.
http://puzderko.pl - sprzedaję swoje pomysły...
http://28dni.pl/ngL - NPR
http://nagaly.act4trees.com/ - dodaj listek
Anonim jest tylko wtedy dopuszczalny, gdy piszący go rzeczywiście jest nikim.
|
[23.11.2007] 20:46
[zgłoś do usunięcia]
|
biedroneczka179
|
|
|
Mam maly problel zabardzo nie wiem co mam myslec i co robic???
Oto mam tali problem spalam z chlopakiem i zabespieczalismy sie bo on sie boi bez zabespieczenia i pewnego razu tak sie stalo ze prezerwatywa nam pekla w srodku po 2 dniach dostalam okres a teraz mi sie spuznia i nie wiem czy to jest mozliwe zebym byla w ciazy?Bardzo bym prosila zeby mi dal ktosz szybka odp. POZDRAWIAM
|
[24.11.2007] 23:49
[zgłoś do usunięcia]
|
wisinia1
|
|
|
z tego co mi wiadmo pierwszy okres moze jeszcze nastapic lecz powinnas obserwowac czy kolejny sie nie spoznia...zalezy tez kiedy sie z nim kochalas...poniewaz so tabletki antykoncepcyjne po sotsunku ktore trzeba zarzyc do 72h po incydencie i wszystko powinno byc okej...tabletki nazywaja sie \"Postinor Dou\"...proboj tez herbaty z czarnej malwy a potem odrazu goraca kapiel...
|
|
Odpowiedz na ten temat »
|