Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »
| 28.09.12 [18:05]
[zgłoś do usunięcia] |
kala19 | |
|
czekam na propozycje,ja mam pustke w głowie..moze macie jakies pomysly? |
||
| 12.07.06 [10:45]
[zgłoś do usunięcia] |
młode ziemniaki |
|
|
odrobina prawdziwego masła, koperek, zsiadłe mleko, ewentualnie kefir lub maślanka |
||
| 12.07.06 [10:48]
[zgłoś do usunięcia] |
To może |
|
|
-zupa cebulowa a na drugie nie wiem , może placki ziemniaczane z twarogiem albo pieczone ziemniaki z cebulą albo naleśniki z serem lub dżemem ?????? |
||
| 12.07.06 [10:49]
[zgłoś do usunięcia] |
lilly rose | |
kartfole i mizeria PYYYCHA ![]() Tralala - bo kocham
|
||
| 12.07.06 [10:51]
[zgłoś do usunięcia] |
lila24 | |
|
ziemniaki z cebulka i kefir czy maslanka i jajko wszechświat i ludzka głupota nie ma granic, chociaż pierwszego nie jestem pewien- A.Einstein
|
||
| 12.07.06 [10:53]
[zgłoś do usunięcia] |
bakłażany cukinie |
|
|
ugrilowane, lub podsmażone z ulubionymi przyprawami. Dodać swieże pomidory, wymieszać. Do tego bagietka z masłem czosnkowym. |
||
| 12.07.06 [10:54]
[zgłoś do usunięcia] |
kala19 | |
|
nie,placki ziemniaczane odpadajaą..strasznie tluste..a gołabki? tanio wychodza?? mam jakies 17 zł drobnych do wydania... |
||
| 12.07.06 [10:56]
[zgłoś do usunięcia] |
powinno wystarczyć |
|
|
zależy ile tych gołąbków chcesz zrobić. Kapusta tania, mięsa dużo nie potrzebujesz... |
||
| 12.07.06 [10:59]
[zgłoś do usunięcia] |
kala19 | |
|
sama jeszcze golabkow nie robilam..czy dodaje sie jajka,a do sosiku mąke? czy tylko koncentrat pomidorowy??i mieso surowe z ryzem wklada do kapusty?? |
||
| 12.07.06 [11:27]
[zgłoś do usunięcia] |
Alanka37 | |
|
botwinka + ziemniaczki kapusniak + ziemniaczki zupa jarzynowa zupa kaalafiorowa makaron z jagodami i śmietaną omlet z pieczarkami chłodnik ziemniaki+ jajko sadzone+mizeria ziemniaki+ jaja na twardo+sos chrzanowy fasolka szparagowa z masełkiem kalafior z masełkiem ziemniaki +marchewka z groszkiem zasmażana kotlety z bobu/falafle/+ bułeczka |
||
| 12.07.06 [11:52]
[zgłoś do usunięcia] |
studiująco-głodująca |
|
|
zupa serowo-cebulowa z grzankami. tania, jeśli zaopatrujesz się w składniki z nienajwyższej półki. dodatkowa zaleta - jest super prosta w wykonaniu i bardzo szybko się ją robi. składniki: 1 litr wody, 2 kostki rosołowe, 4 duże cebule, 3 serki topione naturalne (po 100 g każdy), tłuszcz do smażenia (najlepiej oczywiście masło). Cebulę kroisz w półtalarki i szklisz na patelni. We wrzącej wodzie rozpuszczasz kostki, wrzucasz zeszklona cebulę, gotujesz około 10 minut, następnie wrzucasz serki topione i gotujesz tak długo, aż się rozpuszczą. I już. Najlepiej dodać do tego grzanki ze zwykłego chleba usmażone na maśle -ja kroję chleb w kostkę, podsmażam, a później posypuję zupę bezpośrednio przed podaniem. wszystkim zawsze smakuje, zwykle cichaczem wynoszą w sloikach porcje "na później" ![]() |
||
| 25.03.07 [14:58]
[zgłoś do usunięcia] |
1988 |
|
![]() |
||
| 08.08.07 [00:04]
[zgłoś do usunięcia] |
wodzianka |
|
Własnie zrobiłem sobie tą zupe serowo cebulową.. naprawde bardzo dobra tylko zamiast serkow topionych naturalnych wrzucilem kilka platstrow goudy topionej do tostów i działa smacznego i polecam. |
||
| 08.08.07 [00:28]
[zgłoś do usunięcia] |
Invisible | |
hahaha![]() ![]() ![]() But you're essential to me,
You are the air I breathe...
And if you ever leave me,
I'd have no reason to be...
|
||
| 09.08.07 [00:56]
[zgłoś do usunięcia] |
sa jeszcze |
|
|
jakies przepis |
||
| 13.08.07 [10:40]
[zgłoś do usunięcia] |
dvse - student |
|
|
Wszystko nalezy kupic w jakims markecie. Najtansze mieso mielone (ok. 0,5kg), najtanszy makaron spaghetti (2 paczki), pomysl na... spaghetti po bolonsku (winiary 2 paczki). Za wszystko wychodzi ok. 10 zlotych a zarcia na caly dzien;] Kotlety mielone z duza iloscia bulki takiej namoczonej albo z platkami owsianymi tez sa ok. Zwiekszaja ilosc kotletow a wcale nie wplywaja wielce na ich smak. |
||
| 04.09.07 [12:38]
[zgłoś do usunięcia] |
anikaq21 |
|
Kobitki nie macie pomysłu na obiadek??szybko i w miarę tanio mozna zrobic dobra zupkę jarzynowa polecam |
||
| 04.09.07 [14:06]
[zgłoś do usunięcia] |
okokokokokokoko | |
|
Risotta różnego rodzaju. Rewelacja. Krokiety z ziemniaków z sosem. Różnego rodzaju zupy. Makarony z sosami. Naleśniki z nadzieniami na słodko lub na słono. Udka z kurczaka z ziemniakami i warzywami. Sałatki Kotlety z warzyw np kalafior, soczewica, ryż itd. z ziemniakami i surówką Kotlety sojowe np ala\'schabowy z surówką i ziemniakami Jajka sadzone z ziemniakami i surówką I wiele wiele innych. Są dwa serca
ich ciągłe, nieustanne bicie
zdaje się w dwóch jestestwach
jedno tworzy życie,
łańcuch który nas wiąże,
los nie skruszy zmianą,
będą bić zawsze razem,
albo bić przestaną.
Byron
http://magija.blog.pl/
|
||
| 19.09.07 [17:07]
[zgłoś do usunięcia] |
hdhdhdh |
|
moje ulubione najtańsze![]() -ziemniaki gotowane całe z maślanką i mizierią -ziemniaki z sosem mięsnym -filet z mintaja z ryzem i kapustą kiszoną -frytki i szpinak + jajko sadzone -makaron z sosem serowym (smietana i ser żółty) -chlebki(chceb maczany w jajku i samażony) z koperkiem + mleko -makaron z sosem pomidorowym (pomidory z puszki + przyprawa do grilla) -tarciuch z sosem albo mlekiem ( duży placek ziemniaczany zapiekany w piekarniku) -makaron z sosem mięsnym i serem topionym zapiekany w piekarniku Zupy: moja ulubiona którą jem 3 dni i nie jest drugiego dania ![]() - warzywa mrożone +mała pętelka kiełbasy skrojona w plasterki + jedna śmietana + jedna kostka rosołku = miodzio makaron + sos śmietanowy z paroma plastrami boczku do smaku troszke sera żółtego |
||
| 19.09.07 [17:08]
[zgłoś do usunięcia] |
hdhdhdh |
|
|
aha i jeszcze jeśli ktos lubi cebule: -smażona cebula z bagietką gitara!- smażone lub pieczone plasterki szynki + buraczki ćwikłowe + bagietka lub ziemniaki |
||
| 19.09.07 [17:13]
[zgłoś do usunięcia] |
hdhdhdh |
|
|
dobra jest tez na kanapki pasta jajeczna: starte jajka z majonezem i pietruszką aha! i przepis mojej mamy!: - bułki zapiekane z pieczarkami: troszke pieczarek jajka! pietruszka to jest farsz który ładujemy do opróżnionej lekko bułki i zapiekamy ![]() |
||
| 31.10.07 [11:52]
[zgłoś do usunięcia] |
dorotkaa | |
|
1.zupka jarzynowa-do gotujacego sie bulionu wrzucasz pokrojone w kostke marchew, ziemniaki, seler i na samym koncu por. doprawiamy sola, pieprzem, maggi, wiecej nie potrzeba, a zupa jest przepyszna! 2.zapiekanka z brokulami-ziemniaki kroimy w kostke, gotujemy ok7min, ukladamy na spodzie formy do pieczenia. na to przychodza brokuly(mozna wrzucic uprzednio na wrzatek ok.3-5min), podsmazamy boczek i dodajemy, rozpuszczamy ser topiony (cale pudelko) az powstanie sos, polewamy nim zapiekanke, posypujemy tartym serem i do piekarnika na ok40-45min.pycha!!!!!!! 3.taka sama zapiekanke robie rowniez z cukinii, ziemniakow, pomidorow i papryki. 4.kroimy szczypiorek z cebulka, podsmazamy, dodajemy pokrojonego wedzonego lososia, rozpuszczamy ser topiony, i dodajemy ugotowane spaghetti, albo inny makaron. ZYCZE SMACZNEGO!!!!!!!!! |
||
| 31.10.07 [12:51]
[zgłoś do usunięcia] |
w21 | |
|
dużo pomysłów na obiad z dyni jest na stroniewww.pumpkin.pl \\przepisy.htm |
||
| 02.11.07 [09:58]
[zgłoś do usunięcia] |
renomowkka |
|
|
Mozesz zrobic rosotto z dyną, przepis Winiar z ksiazki na telefon, bardzo dobre. kostka rosolu drobiowego, zarenka smaku Winiary 1 cebula 3 lyzki oliwy z oliwek 200g ryzu 350g miazszu dyni tymianek rosol zrobic wg przepisu na opakowaniu, cebule obrac posiekac i zeszklic na olwie. Wsypac ryz, chwile smazyc i podlewac stopniowo bulionem, dynie pokroic na kostke i podsmazyc na oliwie, podlac odrobina wody i doprawic. Bardzo dobre polecam i polecam inne przepisy, pysznosci |
||
| 20.01.08 [15:09]
[zgłoś do usunięcia] |
JareLodz |
|
Ja mam dla was ciekawy pomysl na obiaddek tani i smaczny .Kotlety z mortadeli+ziemniaczki+marchewka gotowana na słodko=MNIAM! ![]() Kupcie 0,5kg Mortadeli koszt ok. 3zl pokroic ja na plastry o grubosci ok.1 cm.wyjdzie wam ok. 10-12 kotletow.Zamoczyc w jajku i bulce tartej (panierka) i na patelnie.Ugotowac ziemniaczki koszt ok.1zl i podac jak kto lubi albo cale albo nie.Obrac kilka marchewek ugotowac i zetrzec je na grubej tarce,wrzucic na patelnie z duza iloscia masla i poslodzic cukrem.Potrzynac na ogniu ok. 5 min. Sumujac:Mortadela 3zl.+ziemniaczki 1zl+marchewka 1zl=5 zl obiad na 4 osoby .Pozdrawiam i zycze smacznego! |
||
| 11.04.08 [08:33]
[zgłoś do usunięcia] |
wo-jka |
|
|
Obiad piatkowy Makaron, kolanka, rurki, lub kokardki 1 serek topiony kremowy 200 ml smietany kremówki łużka masła pół łyżeczki sosu pesto z bazylią przyprawy do smaku Ugotowac makaron pólmiękko, odcedzic. Do rondelka wlac troche smietany kremówki, masło i kokrojony na kawałki ser kremowy, doprowadzić do rozpuszczenia serka. Na patelni podsmażyc makaron (niekoniecznie) zalać roztopionym serkiem, dodac reszte śmietany i 1/2 łyzeczki sosu pesto.Dosmakowac w/g uznania.Chwilke podusic razem i gorace podawac na stół. Potrawa najlepsza jest ta prosto z patelni, ale i odgrzana jest pyszna. Odgrzewając, należy jednak uzupełnic smietanki, bo makaron ( nie wiem jak to sie dzieje) wchłania sos. |
||
| 25.06.08 [00:25]
[zgłoś do usunięcia] |
Ptyla |
|
|
Pomysł mojego kolegi z akademika: -tani makaron, -serek (lub 2) topione, -sól czosnkowa -można dodać np. przyprawa-cebula w kostce Knorr Po ugotowaniu makaron odcedzić i dodać resztę składników. Całość mieszając, podgrzać na małym ogniu. Pychota i za niewielkie pieniądze, a jedzenia wychodzi baaardzo dużo ![]() |
||
| 28.06.08 [17:49]
[zgłoś do usunięcia] |
all_in_love | |
a mnie nauczyla pewnego przepisu babcia, która jako mloda dziewczyna z kolei podpatrzyła to u rosyjskiego oficera podczas II wojny swiatowej, prosto, tanio i pozywnie - ziemniaczki w talarki, grubosci mniej wiecej 3mm, jedna cebulka pokrojona w kostke (w zaleznosci ile tych ziemniakow potrzeba, wtedy wiecej cebul - jedna srednia na 2 porcje), te surowe ziemniaki z cebula posypac sola i pieprzem tak na oko (ewentualnie doprawic podczas smazenia) wymieszac, po czym wrzucic na patelnie z niewielka iloscia rozgrzanego smalcu i smazyc pod pokrywka, czesto mieszajac, ale delikatnie, by nie zrobic papki podawac na goraco ze szklanka zimnego mleka - jesli nie macie problemow z watroba to goraco polecam raz na jakis czas - bo to jest jednak ciezkie ![]() |
||
| 16.08.08 [16:34]
[zgłoś do usunięcia] |
piotrek 26 |
|
|
polecam! gotuje makaron po odcedzeniu dodaje tunczyka z puszki dodajesz jeszcze marchewke z groszkiem fasolke oczywiscie wszystko z puszki po wymieszaniu posypac serem zoltym na moment do mikroweli okolo 1.5min pycha smacznego!!! |
||
| 17.08.08 [15:30]
[zgłoś do usunięcia] |
tani ale nie dobry |
|
prawie wszystkie te pomysly sa niezdrowe, tuczace i nudne jak flaki z olejem ![]() co z tego, ze sie nawcinasz taniego zarcia, jak za chwile znow jestes glodny, bo to byly np, kluchy bez zadnego bialka. |
||
| 17.09.08 [15:34]
[zgłoś do usunięcia] |
Karolinkaaaaaad |
|
Jadłam to u koleżanki z Włoch - pycha Może nie należy do super tanich, a do średniej ceny, za to jest wart wydanych pieniędzy ![]() Lista zakupów: 1. 1 paczka makaronu (jakiś gruby... świderki, kokardki etc) 2. łosoś wędzony w plastrach (1 opakowanie w zupełności wystarczy) 3. tuńczyk w puszce (duże kawałki) mogą być dwie puszki ![]() 4. przecier (nie koncentrat) pomidorowy, najlepiej "Tomatera" w kartoniku 5. 1 średnia cukinia 6. śmietana 18% duża ![]() 7. 2 cebule czerwone makaron gotujemy, jak wiadomo W międzyczasie na patelnię wrzucamy plastry łososia i startą ze skórką cukinię. Smażymy chwilę... Dodajemy śmietanę (około 3/4 opakowania). Doprawiamy odrobiną vegety, obowiązkowo startą bazylią oraz oregano. Mieszamy. Przygotowujemy drugą patelnię (może być ta sama po uprzednim przerzuceniu łososia do jakiegoś garnuszka, miseczki...). Kroimy w plasterki cienkie czerwoną cebulę, wrzucamy puszkę albo dwie (wedle gustu) tuńczyka. Chwilę smażymy. Dodajemy cały kartonik Tomatery, vegety, bazylii i oregano do smaku. Chwile na ogniu mieszamy. W czasie, gdy zajmowaliśmy się rybcią, makaron się ugotował al dente, wrzucamy jego połowę do garnka (patelni) z łososiem oraz połowę do tuńczyka... dokładnie mieszamy... I przerzucamy na talerz.. Jedna połowa łosoś, jedna tuńczyk... I jemu na przemian ![]() Pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyychota ![]() Szybkie, a przede wszystkim proste danie... Średnio tanie... ale jak pisałam, warte swojej ceny ![]() pozdrawiam |
||
|
|
||
| Odpowiedz na ten temat » | ||