Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »
| 06.11.11 [12:48]
[zgłoś do usunięcia] |
mamkaciamka wroclawianka |
|
|
Ja przedluzam wlosy od pieciu lat, uzywam sztucznych bo sa lzejsze ale mialam tez dwa razy naturalne. Wlosy sztuczne sa wplatane w moje wlasne, nie uzywa sie rzadnych klejow wiec nie niszczy sie wlosa na splocie. Nosze niestety tylko 3 miesiace bo potem moje wlosy rosna i mi przeszkadza ze widac sploty bo wlosy ogolnie mam rzadke. Koszt 450 zl. Pani robi to w domu od chzba 10ciu lat, klientki pchaja sie do niej drzwiami i oknami. Robi wlasciwie wszystkie metody ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepiej nie uzywac zadnych ringow lub substancji klejacych ktore w tym miejscu oslabiaja dodatkowo wlosy. |
||
| 06.11.11 [20:24]
[zgłoś do usunięcia] |
joaforona |
|
|
Witam, Wczoraj przedłużayłam włosy metodą microring. Długo się zastanawiałam, lecz chęć posiadania dłuuuugich włosów była wieksza niz dylematy z tym związane. W/w metoda wzbudziła we mnie niechęć, gdyz micro ringi wykonane sa z metalu, a ja mam bardzo silne uczulenie na nikiel, ale ringi sa wykonane z aluminium- tak słyszałam, więc sie skusiłam. Dziś- pierwszy dzień. Masakra. Cała głowa boli i swedzi jak jasna cholera. Bałam się, że to uczulenie dało o sobie znac, ale dzwoniłam do mojej fryzjerki, która powiedziała, że napoczatku tak jest, tak swędzi i tak boli i żeby poczekac jeszcze. Ok, poczekam, ale jak nie minie za kilka dni to ściągam te piękne włosy, choc wykosztowałam się ponad 800 zł. Włosy wyglądaja pięknie,spektakularnie, naturalnie (o dziwo), domyślam się, że kazdy wie, że to sztuczne, ale kazdy zastanawia się jak to możliwie,żewygladająjakprawdziwe.Efektpiorunujący,ale niestety jest tomasohizmwcałej swojej postaci. |
||
| 07.11.11 [16:16]
[zgłoś do usunięcia] |
do joaforona |
|
|
i jak dziś tez cie boli? w jakim mieście przedłużasz włosy? |
||
| 07.11.11 [16:22]
[zgłoś do usunięcia] |
kropkapl1234 |
|
|
witam, ja też miałam przedłuzane na micro ringi, kilka razy juz w sumie ale nigdy nie bylo tak że mnie głowa swedziala, fakt troche je czulam w pierwszych dniach bo wiadomo, skora naciągnieta i "obce cialo" ale za chwilę sie przyzwycziłam i bylo ok. Nie wiem, czy to normalne, że głowa swędzi, może zapytaj jakiegos innego fachowca od przedluzania czy tak moze być bo jesli masz uczulenie faktycznie to współczuję i raczej trzeba to szybko sciagac, pozdrawiam wszystkie fanki długich włosow-). |
||
| 07.11.11 [21:05]
[zgłoś do usunięcia] |
kratkafatka |
|
|
To normalne ze glowa swedzi, mnie swedziala przez jakies 3 albo 4 dni, wszystko zalezy od tego jak czula jest twoja skora na glowie. |
||
| 08.11.11 [11:38]
[zgłoś do usunięcia] |
kropkapl1234 |
|
|
pewnie jest tak jak piszesz, indywidualna sprawa każdej glowy i skory-), ja na razie odpusciłam przedłuzanie, wspomagam moje suplementami i niech sobie rosną, no chyba, że mnie najdzie na jakąś szczególna okazje, może sie jeszcze kiedys skusze, pzdr |
||
| 08.11.11 [16:54]
[zgłoś do usunięcia] |
abstrakcjastudio abstrakcjastudio |
|
|
Myślę zebys poczekala jeszcze ze 2 dni z tą obolała i swędzącą głową ale mysłe że te włosy są poprostu do zdjęcia że to nie minie ale poczekaj zobaczysz jesli bedzie swędziało zdejmuj bo rozdrażnisz skóre głowy i wtedy bedzie klopot |
||
| 09.11.11 [09:25]
[zgłoś do usunięcia] |
kinia2671 |
|
|
itam drogie Panie ! ! ! Każdej kobiecie długie włosy dodają uroku - jeżeli chcesz zmienić swój wygląd nie do poznania,mieć piękne długie włosy ZAPRASZAM ! Wszyscy będą Tobą zachwyceni,a Ty sama poczujesz się wyjątkowo!!! Oferuję przedłużanie włosów metodą KERATYNOWĄ - na ciepło - za pomocą pasemek zakończonych łuską keratynową i zgrzewarki oraz metodą MICRO RINGS HAIR EXTENSION - czyli przedłużanie włosów za pomocą niewielkich i niewidocznych aluminiowych obrączek tzw „ringów (pierścieni) dopasowanych do naturalnego koloru włosów. Włosy jakimi przedłużam to włosy REMY o strukturze indyjskie Włoski są lśniące, mięciutkie, przyjemne w dotyku i nie plączą się. Są podatne na wszystkie zabiegi fryzjerskie:kręcenie, prostowanie, farbowanie... Włosy 30 cm : * 40 - 60 pasemek - 230 * 80-100 pasemek - 330 zł Włosy 40 cm * 40 - 60 pasemek - 270 zł * 80 - 100 pasemek - 395 zł Włosy 50 cm * 40 - 60 pasemek - 325 Zł * 80 - 100 pasemek -420 zł Przedłużanie włosów pasemkami firmy So.Cap: 100 pasemek (50/55 cm) - 1000 zł Jest również możliwość,że przedłużę włosy włosami,które posiada klientka, wtedy koszt samej robocizny uzależniony jest od ilości pasemek: 1 pasemko = 2.5 zł Zdjęcie pasemek : 80-100zł ( w zależności od ilości) W cenę wliczony jest dojazd do klientki - na terenie Wrocławia. e-mail : kinga.msmolarek@gmai l.com |
||
| 12.11.11 [20:10]
[zgłoś do usunięcia] |
kiniusia87 |
|
|
Witam, mam cienkie i delikatne włoski. Niedługo wychodzę za mąż i oczywiście chcę wyglądać ślicznie, dlatego myśle o zagęszczeniu swoich włosków. Bardzo proszę o namiary na jakieś sprawdzone punkty właśnie takich usług w Białymstoku.. Jeśli jesteście zorientowane aktualnymi cenami, proszę również o taką informację. Na ile przed ślubem najlepiej jest wykonać zabieg zagęszczania włosów, aby można było bez problemów zrobić zaplanowaną fryzurkę i aby włoski wyglądały nadal ładnie? Będę wdzięczna na info. Pozdrawiam |
||
| 13.11.11 [13:38]
[zgłoś do usunięcia] |
kokakola6 | |
|
do agi23 hej wiesz ja mam też cienkie włosy i tą ilość jaką mam teraz 125 pasemek jak spinam je do góry muszę dokładnie chować co niektóre ringi zakupiłam szczypce i mogę sobie ściągać w każdej chwili bez wyrywania moich włosów z keratyną miałąm ten problem na początku ze mi sie posklejały z tylu głowy po trzy cztery pasma na raz bo nie umiałam ich dokładnie rozczesać z doświadczenia musisz kochana dokładnie je rozczesywać i przytrzymywać zeby nie wyrywać swoich włosów bo będą jeszcze rzadsze ringi mi się nie kleją przy ściaganiu dlatego się na nie przerzuciłam przetestowałąm te dwie metody dla mnie lepsze ringi więc powodzenia dbaj o włoski dr kubasik 28 05 2010
|
||
| 13.11.11 [18:48]
[zgłoś do usunięcia] |
kropkapl1234 |
|
|
Kobiety, a co sadzicie o clip in? miala ktoras?, jak się nosza? czy trzeba specjalnych zdolnosci zeby je załozyc? na jakies specjalne okazje moze bylyby dobre? nie chce jednak stalej metody, szkoda mi wlosow, pozdrawiam |
||
| 15.11.11 [11:07]
[zgłoś do usunięcia] |
Olaaaaa24 |
|
|
ja na wplataniu sztucznych wlósów we wlasne stracilam polowe moich wlosów. To metoda przestarzala i juz malo uzywana. Dobra keartyna jest najlepsza. Nie ma z nia żadnego kłopotu, łatwo się ja usuwa specjalnym płynem, ja z całej głowy 150 pasm zdjęłam w 45 minut bez szarpania, bez ubytku na własnych włosie. Obecnie też nosze włosy syntetyczne, ale nie polecam obecnie włosów sprzedawanych w DOME bo to nie są oryginalne włosy DOME!!! ONi zastapili je tańszymi, wystarczy spojrzec na opakowanie i porównać z oryginalnymi włosami DOME z UK Już nawet nie wspomnę o fakturze tych włosów. Teraz o wiele lepsze są włosy profibre latrend niż te ze sklepu racoon. Porazka co się w tej Polsce dzieje, że nawet tacy jak DOME (Racoon ) takie coś odstawiają |
||
| 16.11.11 [03:19]
[zgłoś do usunięcia] |
SrebrnaPerła102 |
|
|
Nosiłam przedłużane włosy na tak zwane micro ringi, a czasem tulejki. Zawsze kupowałam włosy bardzo dobrej jakości(słowiańskie), były długie, gładkie, 'lśniące', sprowadzane z Niemiec, drogie... Odwiedzałam tylko profesjonalne salony, gdzie fryzjerki posiadały uprawienia do wykonywania tego 'zabiegu' czyli certyfikaty i znały się na rzeczy. Samo zakładanie ok.200 pasemek kosztowało mnie wraz z kupnem tych włosów 2500-3000zł, co 2-3 miesiące chodziłam do salonu, żeby ściągnąć te włosy(gdyż odrost był już duży), poprawić odrosty na moich włosach i ponownie założyć 'sztuczne' i to za każdym razem kosztowało mnie ok.500zł... Prócz tego w domu stosowałam odpowiednie szampony, maski, odżywki, zazwyczaj renomowanych marek(a nie z półek drogeryjnych)... W sierpniu tego roku po ok.2latach noszenia doczepianych włosów postanowiłam ściągnąć je na dobre... To co ujrzałam kompletnie mnie przeraziło, moje włosy były pourywane, poniszczone, przerzedzone...Mimo, że zawsze podczas 'podciągania' 'doczepów' widziałam w jakim są stanie, dopiero całkowite ich pozbycie się ukazało jeszcze gorszy stan Postanowiłam, ze nie będę już więcej wywalać w błoto takich dużych pieniędzy, od tego czasu minęło już ponad 3 miesiące, moje włosy są już w o wiele lepszym stanie, rosną(dawniej się tylko kruszyły i urywały) i mimo, że do zdrowego stanu im jeszcze daleko i tak już jestem zadowolona Przedłużanie włosów to jak nałóg - raz założyłam i zawsze chciałam już mieć ładne, długie włosy, ale nie warto Tak jak wspomniałam na samy początku odwiedzałam 'dobre' salony, moje włosy były odpowiednio pielęgnowane, ale to i tak nie pomogło... Dzisiaj kiedy chcę mieć dłuższe włosy zakładam clip in - przynajmniej moje własne pasma na tym nie cierpią |
||
| 16.11.11 [11:36]
[zgłoś do usunięcia] |
kropkapl1234 |
|
|
a mogłabyś polecic jakiś dobry zestaw clip in? chodzi mi o włosy dobrej jakosci, takie, które nie będa się odznaczac od moich. jakas firme mozesz zarekomendować?, z góry dzieki |
||
| 17.11.11 [00:56]
[zgłoś do usunięcia] |
SrebrnaPerła102 |
|
|
Hmmm...znam taką jedną firmę, mają super włosy, ale ja mieszkam zagranicą i nie wiem czy wysyłają do Polski, jak sprawdzę to napiszę |
||
| 17.11.11 [13:17]
[zgłoś do usunięcia] |
ola444444 |
|
|
a jaka to firma? |
||
| 22.11.11 [17:46]
[zgłoś do usunięcia] |
Madzia128 |
|
hej dziewczyny poszukuje rady a'propos przedluzania wlosow na kreatyne na goraco i ultradzwiekami. mam slabe cienkie wlosy na szczescie nie jest ich malo bardzo chcialabym skorzystac z jakiejs metody ale obawiam sie ze strace polowe moich wlosow. prosze o rade i info. pozdrawiam ![]() |
||
| 25.11.11 [09:40]
[zgłoś do usunięcia] |
irmina3465 |
|
|
dziewczyny,mam pytanie czy ktoras przedluzala wlosy metoda japonska-na warkoczyk?strasznie ciezko cos znalezc na ten temat i niewiele miejsc to oferuje.Ja widzialam raz u kogos to na wakacjach i wygladalo super ale niewiem czy da sie na kazdych wlosach i czy naturalnymi.Czy ew.mozecie polecic jakies miejsce w Krakowie?? pozdrawiam. |
||
| 25.11.11 [23:09]
[zgłoś do usunięcia] |
domiiii dominika-grabarczyk@wp.pl |
|
Witam zapraszam na przedłużanie Łódź![]() |
||
| 25.11.11 [23:18]
[zgłoś do usunięcia] |
dominiks dominika-grabarczyk@wp.pl |
|
Przepraszam pomyłka![]() |
||
| 26.11.11 [23:22]
[zgłoś do usunięcia] |
US |
|
|
Pomyłka czy brak wpisu działalności i REGONU? Bo jeśli jest inaczej to proszę o podanie pełnych danych firmy jeśli istnieją,jeśli nie uświadamiam Pani ,iż szara sterfa jest ścigana na mocy prawa. |
||
| 28.11.11 [20:50]
[zgłoś do usunięcia] |
Hair talkowa |
|
|
Od 2 lat kupuję włosy Hair Talk.Powiem tak na poczatku były super,obecnie niestety są gorszej jakości i nie wspomnę,że jak zmniejszyli szerokość taśm ,a zwiększyli ich ilość(Dziwne -bo jest ich o wiele mniej)inna uwaga dotyczy jakości,śa również gorsze niż na poczatku.Jednak nie zgardzam się,ze się kołtunią.Bo akurat co do tego nie ma watpliwości,że nie!Czy polecam???Kiedyś bardzo tak!Obecnie,zastanawiam się niesty,ale się zepsuły w gęstości na pasemku i jakości. |
||
| 29.11.11 [00:48]
[zgłoś do usunięcia] |
pianka76 |
|
|
witam wszystkich! Trzy tygodnie temu zakupiłam sobie zestaw clip in on http://www.doczepiane.pl/2-naturalne-doczepia ne-wlosy-clip-in. Jestem bardzo zadowolona. Włoski 100% naturalne. Noszę je na co dzień a noc niestety ściągam ale nie mam żadnych kłopotów z ich zakładaniem. Pamiętajcie tylko o jednym włosy mimo że są naturalne tak naprawdę to są martwe. Potrzebują odpowiedniej pielęgnacji. Są róże zestawy do pielęgnacji włosów przedłużanych np firmy Balmain, Racoon XTEND. Pamiętajcie również o szczotce do włosów przedłużanych. Dzięki dobrej pielęgnacji będziesz mogła się długo cieszyć włosami przedłużonymi |
||
| 29.11.11 [10:32]
[zgłoś do usunięcia] |
włosyyy |
|
Witam! Wiem,że jakbym przeszukała te wszystkie 229 stron to może bym znalazła odpowiedz na moje pytanie,ale przyznam szczerze przeczytałam ok.30 i mam coraz większy mętlik w głowie... 5 dni temu przedłużyłam włosy włosami europejskimi na mikroringi. Wszystko może było by i ok ale te łączenia są strasznie widoczne (jedynie w warkoczu z dużą ilością lakieru nie widać,że są to włosy sztuczne) ,dodatkowo odpadło mi już 5 pasemek (może to nie dużo ale jak tak dalej pójdzie to zaraz wszystkie odpadną). Przyznam szczerze, że jestem trochę przerażona, bo naprawdę fajnie się czuję w długich włosach ale obawiam się ile jeszcze z tymi co mam wytrzymam. Czy mogłaby mi któraś z Was polecić dobrą metodę i wytłumaczyć na czym polega bo ja jestem, kompletnym laikiem w tym temacie( widać po tym co mam na głowie). Przed założeniem odradzano mi metodę na ciepło bo podobno strasznie niszczy włosy a ta miała być taka super, nie niszcząca włosów itp. ,ale z własnego doświadczenia widzę,że jest inaczej gdyż pasma które odpadają odpadają z moimi naturalnymi włosami... Dodam jeszcze,że stosuję wszystkie metody pielęgnacji o których wspo Z góry przepraszam za pytanie które na pewno się powtarza a osobom które zdecydują się odpowiedzieć dziękuję. Jeśli mogę jeszcze prosić o przybliżony koszt metody którą polecacie to już było by w ogóle super Jestem z Warszawy. |
||
| 30.11.11 [20:44]
[zgłoś do usunięcia] |
viki85d |
|
Cześć dziewczyny, dużo z Was pisze, że ringi są złe i przecinają włosy- zupełnie się z tym nie zgadzam. Już kilka razy miałam przedłużone włosy na tą metodę i zawsze byłam zadowolona. Myślę, że jest to kwestia wyboru odpowiedniej osoby z doświadczeniem, a nie kogoś, kto nauczył się tego z filmików na youtube. I uważam, że nie fair jest negowanie jakiejś metody tylko dlatego, że wykonuje się w swoim salonie inną :/ Ja osobiście polecam metodę japońską- któraś z Was o nią pytała. Rewelacja! Nawet jeżeli jakieś łączenie jest widoczne- wygląda pięknie i ciekawie, bo jest to przestrzenny micro warkoczyk. Włosy nie wyczesują się i można je nosić trochę dłużej niż micro ringi. Nie trzeba też szczególnie uważać na środki do pielęgnacji, bo nie ma tam ani grama keratyny czy wosku, który może się rozpuścić. Polecam wszystkim wymagającym i uzależnionym od przedłużania włosów. Metoda japońska rządzi ![]() |
||
| 01.12.11 [17:05]
[zgłoś do usunięcia] |
irmina3465 |
|
|
Viki85d,właśnie szukałam kogoś kto tą metodę nosi!! jak dobrze że znalazłam,chcę koniecznie mieć już przedłużone włoski na święta i sylwestra!! Czy ty masz na włosach naturalnych? czy nie boli cię głowa od tych warkoczyków? napisz proszę gdzie robiłaś,jeśli to sprawdzone miejsce to nawet pojadę do innego miasta.czekam z niecierpliwością. |
||
| 01.12.11 [22:28]
[zgłoś do usunięcia] |
vogue81 |
|
|
Witam chciałabym przedłużyć sobie włosy w Warszawie lub okolice interesuje mnie metoda z warkoczykiem doszywane na taśmie nie bardzo się znam w tym temacie jeżeli ktoś z was miał tak przedłużane i może kogoś polecić dajcie znać lub napiszcie na maila agnieszka27b@wp.pl mam włosy rozjaśniane więc będzie problem z doborem koloru chyba poradźcie coś zależy mi na ładnych długich włosach no i żebym zmieściła się w 1000 zł ![]() |
||
| 02.12.11 [08:11]
[zgłoś do usunięcia] |
viki85d |
|
|
Irmina3465- ja przedłużałam włosy w Krakowie w Glamour Hair Studio - szczerze polecam. Metodę japońską zakładają jednocześnie dwie dziewczyny na 4 ręce. Muszę Cię jednak ostrzec, że pierwszy dzień jest ciężki, bo skóra głowy jest mocno naciągnięta i boli. Ale naprawdę warto, efekt jest świetny. Piękne długie włosy i nie musisz przejmować się, że wosk czy keratyna rozpuszczą się od jakiejś odżywki. Ja mam pasemka naturalne europejskie - dla mnie extra, ale jak masz więcej pieniędzy fajniej zainwestować w dziewicze włosy - wystarczą na dużo dłużej. Miejsce sprawdzone - profesjonalnie i przystępne ceny. |
||
| 02.12.11 [13:37]
[zgłoś do usunięcia] |
irmina3465 |
|
|
Viki,wielkie dzieki! juz sobie wyszukalam to studio,faktycznie wyglada na to ze zajmuja sie tym kompleksowo.Zdzwila mnie tylko niska cena ale jak sie dowiedzialam to oni sa jakims licencjonowanym salonem przedluzania firmy ktora sprzedaje pasemka i maja material po cenach hurtowych,tak jak szukalam opinii o tych wlosach glamour hair to bardzo pozytywnie dziewczyny pisza.Ja jestem z Rzeszowa i chyba sie tam wybiore.Mysle ze tez najperw sproboje na tych europejskich no bo nigdy nie wiadomo czy wytrzymam z tymi warkoczykami.A ile ty placilas? bo tam sa tylko sztywne ceny na ringi itp a japonska ustalana jest indywidualnie i zastanawiam sie ile mnie to bedzie kosztowac.. Vogue- ty chcesz tasme do warkoczyka tak? czy tez zastanawiasz sie nad metoda japonska?? pozdrawiam! |
||
| 02.12.11 [15:47]
[zgłoś do usunięcia] |
vogue81 |
|
no właśnie nie wim co wybrać ringów nie założe bo jestem uczulona na metal więc zostaje tylko to i szukam kogoś w warszawie ![]() |
||
|
|
||
| Odpowiedz na ten temat » | ||