Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl »  Wykup reklamę na Kafeterii » 
Kurnik gry Forum Punkt widzenia Bon appetit! Kultura Zdrowie i Uroda Przy kawie Strona główna
Forum - strona główna » Antykoncepcja, płodność / Ginekolog
Spis tematów | Dodaj nowy temat » | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto
[12.08.2006] 21:36
gosta
Help,
Mam wyciek mleczno-surowiczny z jednego sutka.Martwie się. Biorę yasmin od ok 5 miesięcy .Czy macie podobny problem ?
[13.08.2006] 11:16
[zgłoś do usunięcia]
VVVVV
Nie, ale wyciek z sutka wydzieliny bialo- mleczno- wodnistej swiadczy o wysokim poziomie Prolaktyny (PRL) hormonu odpowiedzialnego za produkcje mleczka podczas ciazy!!!!!!
Moze to swiadczyc o zaburzonej pracy hormonow- ja tak mialam

WIec biegiem do ginekologa na wizyte- musisz mu to opisac dobrze
[13.08.2006] 12:17
[zgłoś do usunięcia]
gosta
Ja juz byłam rok temu u ginekologa bo tez tak miałam i powiedział mi,że to spowodoane jest stresem i prolaktyną. Zrobiłam prolaktynę i miałam bardzo wysoką ale w normie. Specialnych leków nie dostałam tylko lek homeopatyczny mastodynon. Poprawy specjalnej nie widziałam a potem samo przeszło. Robiłam tez USG sutka i było ok. Teraz martwię się ,że to coś powżniejszego ale ociągam się z wizytą bo wydaje mi się ,że ginekolodzy to naciągacze. Obawiam się ,że mój problem to żle dobrane pigułki. Biorę Yasmin. CZy macie podobny problem biorąc te pigułki. Słyszałam też ,że w innych krajach są wycofane. Czy to prawda?
[13.08.2006] 15:37
[zgłoś do usunięcia]
Evanewa
przeczytaj ulotkę Yasmin. Tam w skutkach ubocznych jest napisane że taki wyciek może sie zdażyć!
nie martw się.
[13.08.2006] 15:39
[zgłoś do usunięcia]
hej kobiety
ja tez mam taka bialo- zielonkawa - jak scisne sutki to wylatuje!!!
myslicie ze to cos powaznego???ja biore o d 1,5roku diane i czuje sie bardzo dobrze a wyciek mam juz od dluzszego czasu
[13.08.2006] 15:56
[zgłoś do usunięcia]
gosta
do "hej kobiety " to takie kropelki jak naciskam sutek. Myslę,że nie mozna tego bagatelizować.Ja obawiam się ,że to cos poważnego. czytałam ,że krwista wyzielina oznacza raka ale moja nie jest krwista.
A i Diane też brałam. Wydaje mi sie ,że tak długo nie powinnas jej brać.
[13.08.2006] 16:08
[zgłoś do usunięcia]
joannaz
WItajcie, VVVV ma racje w 100%!!!!!!!!
Bralam 7 lat anty i nic mi nie bylo, 1,5 roku temu odstawilam a od roku mialam wyciek z piersi bialo- wodnisty....Od razu polecialam do gina, tona badan i wyszlo szydlo z worka: wysoka prolaktyna, ktora odpowiada za mleko w ciazy i podwyzszony poziom testosteronu (wysoka PRL podwyzsza testosteron)...
Dostalam leki, biore miesiac i....juz nic mi nie leci

Powodzenia i namawiam na wizyte u lekarza, bo z babskimi sprawami nie ma zartow

....i będę się śmiała, od rana do wieczora, odpychając daleko strach...
[13.08.2006] 16:11
[zgłoś do usunięcia]
gosta
Do "joannaz". A jake leki przepisał Ci lekarz na tę przyadłość ? Bo ja dostałam kiedyś tylko MASTODYNON i nic.
[13.08.2006] 16:13
[zgłoś do usunięcia]
joannaz
No to widac ze albo za mala dawka albo zle leki
Dostalam Bromergon i pomoglo

[13.08.2006] 16:14
[zgłoś do usunięcia]
gosta
a czy to jest tylko na receptę i jak drogi ten lek?
[13.08.2006] 16:15
[zgłoś do usunięcia]
joannaz
Oczywiscie ze tylko na recepte po badaniach i konsultacjach!!!!!!!!!!!!Zadne leki na hormony nie sa bez recepty
Tani: 3,50 1 opakowanie./.....Ma obrzydliwe skutki uboczne na poczatku ale efekty swietne

[13.08.2006] 16:17
[zgłoś do usunięcia]
gosta
doczytałam w google ,że tylko na receptę i to dość poważny więc tylko lekarz może dobrać

[13.08.2006] 16:18
[zgłoś do usunięcia]
joannaz
jasne ze tak, bo bardzo silny lek.......
ALe warto sie przemeczyc i potem miec spokoj

Powodzenia

[13.08.2006] 16:19
[zgłoś do usunięcia]
gosta
To chyba zrobię sobie wycieczkę do lekarza. A orientujesz się może czy poziom prolaktyny mozna zbadać biorąc pigułki czy trzeba zrobic przerwę żeby wynik był prawidłowy. Bo jak robiłam kiedys to podczas przerwy w braniu tabletek.
[13.08.2006] 16:21
[zgłoś do usunięcia]
joannaz
i bardzo madra decyzja z hormonami nie ma zartow

Ja robilam badanie poziomu PRL miesiac po odstawieniu tabletek zeby wynik byl wiarygodny- gin mi tak kazal

Pojdziesz do lekarz sie dowiesz wszystkiego

[17.08.2006] 20:05
[zgłoś do usunięcia]
llllaaaaa

[29.01.2007] 02:33
[zgłoś do usunięcia]
ula_cz
też mam wyciek białego płynu z sutka ale zaznaczam, że nie biorę żadnych tabletek antykoncepcyjnych, czy mogę być w ciąży?? jutro umawiam się do lekarza. zobaczymy co mi powie:/
[22.12.2008] 10:28
[zgłoś do usunięcia]
hot_angela
mam zaledwie 17lat i mam wyciek z sutka niewiem co to jest bo w ciaży napewno nie jestem co mam z tym zrobić? czy to może być dla mnie coś groźnego?
[01.06.2009] 16:56
[zgłoś do usunięcia]
annnnnia  anusia232@tlen.pl';
Hej, mam 17 lat też mam taki problem tylko że ten wyciek z sutka jest biało przeźroczysto żółty, boje się iść do lekarza okres mi się spóźnia 3 miesiąc i moja waga jest inna niż 3-4 miesiące temu niech ktoś pomoże odp na mojego e-maila.
[01.06.2009] 19:09
[zgłoś do usunięcia]
koza200268
ja tez mam taki wyciek,ale po badaniach okazało sie za ma torbiel na piersi.Wiec sie nie martwcie tylko radze wybrac sie do lekarza i sie zbadac.I nie myslcie odrazu o jakim tam raku to moze byc niegrozne

[06.04.2010] 11:07
[zgłoś do usunięcia]
poloutyk
ja mam jak hotangela taaak sie boje, angelo jezli juz wiesz cos na temat swojego problemu daj znac
[14.05.2010] 18:09
[zgłoś do usunięcia]
Nuna21
Hej kobitki,ja też mam wyciek z piersi taki wodnisto-biały. Robiłam badania na prolaktynę i mam w normie, guzków też żadnych nie wyczówam, biorę tabletki Novynette łącznie już 5 lat ale z przerwami i tak się zastanawiam czy to nie od nich... Kurcze co to może być. Wybieram sie jeszcze na USG sutka.
Boje się paskudnie...

[02.06.2010] 16:51
[zgłoś do usunięcia]
::..

[02.06.2010] 16:59
[zgłoś do usunięcia]
::..Natalia..::
Kochane Kobietki ! Z naszymi problemami faktycznie nie jest za fajnie gdyż często mogą zwiastować wiele różnych zchorzeń lub poprsotu powikłań hormonalnych .

Podczas mojej pierwszej wizyty u ginekologa lekarz sprawdzając moje piersi stwierdził , że w lewej piersi zdecydowanie wyczówa guzek , potem zbadał prawą pierś i stwierdził to samo tyle że tym razem 2 guzki w różnych miejscach . Miałam wtedy ok 13 lat wiec nie przejełam się tym bo przecież guzki u tak młodej dziewczynki pewnie nic groźnego ,zawsze byłam nad wiek rozwinięta , rozwijałam się bardzo szybko . W krótce po tej pierwszej ginekologicznej konsultacji musialam przeprwadzic się do innego miasta z czym wiązała się również zmiana lekarza , lecz o guzkach zupełnie zapomniałam , teraz mam 20 lat i gdy badam piersi sama wyczówam wiele twardych , różnokształtnych , przemieszczających się elementów wewnątrz obu piersi , do tego dochodzi jeszcze kłujący ,pieczący,a wręcz palący ból od zewnątrz po środek sutka (wchodzący do wewnątrz piersi) strasznie to boli , w momencie brodawka robi się nabrzmiała i jak zaczyna objawiać się piekąco palący ból w środku to na zewnątrz jest odczucie jak bym miała np przecięty sutek i lała po nim spirytusem salicylowym bez przerwy, brodawka sutkowa często się zapada do wewnątrz ,a od pewnego czasu podczas samodzielnego badania załówarzam wyciek z brodawki sutkowej obu piersi lecz tylko w momencie gdy sutek zostanie delikatnie ściśnięty , wyciekająca wydzielina przybiera różne barwy , raz jest przeźroczysta , raz koloru mlekowego , a czasem mlekowo żółta , DZIEWCZYNY POMÓŻCIE MI TO MNIE RZEROSŁO BOJĘ SIĘ IŚĆ DO LEKARZA I WYMINIĆ MU TE WSZYSTKIE DOLEGLIWOŚCI NAPRAWDĘ STRASZNIE BOJE SIĘ OPINII LEKARZA , TAK WIĘC ZWRACAM SIĘ DO WAS CZY PO PODSUMOWANIU TEGO WSZYSTKIEGO , KTÓRAŚ Z WAS MOŻE MNIEJ WIECEJ KOJARZYĆ CO TO JEST LUB SAMA MA COS TAKIEGO I TYLE OBJAWÓW , KTÓRE NIE USTĘPUJĄ A WRĘCZ POSTĘPUJĄ ... JESTEM PRZERAŻONA

::..natalia..::
[11.07.2010] 01:15
[zgłoś do usunięcia]
aaanko.
cześć, mam podobny problem, z wydzieliną z sutków. jest wodnista, lekko zabarwiona na biało, nie boli mnie, kiedy ściskam, ale wlaśnie przy tej czynności wypływa ten płyn. raz jest go dużo, a raz mało, dopiero dziś to zauważyłam. jakieś pół miesiąca temu odstawiłam plastry evra, a teraz nie dostanę się do mojego ginekologa, przed wyjazdem, bo są zaklepane terminy. czy to rzeczywiście może być to z prolaktyną? powinnam z tym iść do lekarza? z góry dzięki za odpowiedź.
[17.08.2010] 17:55
[zgłoś do usunięcia]
milka83
Witajcie, mam podobny problem. Również od pewnego czasu zauważyłam mleczno-wodny wyciek z sutka. Z tym, że jestem półtora roku po porodzie, córeczkę karmiłam tylko 3,5 m-ca, po czym pokarm samoistnie ustał. Czy wysięk może to być konsekwencją porodu i karmienia?
[28.01.2012] 20:26
[zgłoś do usunięcia]
kotlet32
tez mam ten problem ale ja nigdy nie bralam tabletek anty martwie sie dostslam skierowanie do chirurga onkologa

[28.01.2012] 20:28
[zgłoś do usunięcia]
kotlet32
tez mam ten problem ale ja nigdy nie bralam tabletek anty martwie sie dostslam skierowanie do chirurga onkologa

Odpowiedz na ten temat »