Wykup reklamę w Kafeterii Więcej »
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl Więcej »
| 15.05.13 [20:57]
[zgłoś do usunięcia] |
Apri24 |
|
|
czy owczarek niemiecki to jest groźna rasa? Planujemy zakup szczeniaczka mamy dom z duzym ogrodzonym ogrodem, i...trzyletnie dziecko. Mąz uparł sie żeby kupic własnie owczarka niem. ja natomiast....wolałabym pieska mniejszego innej rasy :-/ Czy ktos ma takiego pieska? Jesli tak to czy jest agresywny? pozdrawiam. |
||
| 09.04.08 [17:17]
[zgłoś do usunięcia] |
misiulek 33 |
|
ja mam bernardyna wiec nie pomogę![]() |
||
| 09.04.08 [17:21]
[zgłoś do usunięcia] |
ja mam mastifa tybetańskiego |
|
i bardzo polecam, poczytaj o tej rasie w necie ![]() |
||
| 09.04.08 [17:22]
[zgłoś do usunięcia] |
kataaaarzynkaaaaa |
|
posiadam od 4 lat owczarka niemieckiego i moge Ci polecic te rase z czystym sumieniem. te psy sa tak zrownowazone i madre, ze nawet nie trzeba specjalnie im niczego tlumaczyc czy przyuczac. rozumieja w lot kazde slowo. pies z renomowanej hodowli, rodowodowy, jest gwarancja bezpieczenstwa Twojej rodziny i najlepszym przyjacielem. Polecam odbyc szkolenie na psa towarzyszacego, bo zawsze przydaje sie umiejetnosc chodzenia przy nodze i wracania na komende. Mnie to sie sprawdza kiedy moj psiak postanowi dopasc kota albo bazanta na polu Nienawisc do kota chyba ma we krwi, bo nigdy w zyciu nie byl uczony agresji do jakiegokolwiek zwierzecia. Dla najblizszej rodziny owczarki są do rany przyloz i nigdy nie pozwola aby Wam sie stala krzywda. Pamietac nalezy tylko o tym, ze sa to psy wymagajace poswiecania im codziennie troche czasu. Dlugie spacery poparte zabawą i cwiczeniami wyuczonych komend to codzienny standard. |
||
| 09.04.08 [17:24]
[zgłoś do usunięcia] |
ja.24. | |
A ja myślę, żebyś postarała się przekonać męża do labradora. Cudny, kochany, grzeczny, mądry i w sam raz dla dziecka![]() Mój Aniołeczek - synek
ur. 27. grudnia 2007.
Po co wklejać pojedyncze zdjęcia jak można od razu galerię
www.00konradek00.bobasy.pl
http://www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.p hp?type=photo&page=3&id=5338&from=gallery
|
||
| 09.04.08 [17:45]
[zgłoś do usunięcia] |
itede itepe | |
moj german ma juz 9 lat ![]() jest panem swojego podworka, pilnuje domu, sieje postrach na dzielnicy, a w domu... jest potulnym misiaczkiem. kochany dla dzieci, cierpliwy i zawsze chetny do zabawy. no moze z racji wieku potrzebuje teraz wiecej snu, ale za pilka zawsze pobiegnie. polecam owczarka, to bardzo madre psy, lojalne, towarzyskie i wspaniale przytulaki ![]() Zle ci radzi radosc, zle ci radzi gniew.
|
||
| 09.04.08 [17:48]
[zgłoś do usunięcia] |
Hanan | |
owczarki niemieckie to wspaniałe psy. ![]() Wybierz suczkę - są bardzo opiekuńcze. Dziecku nie zrobi krzywdy. Szczeniaki oczywiście bawią się agresywnie ale to kwestia paru miesięcy ![]() I love Animals
|
||
| 09.04.08 [17:51]
[zgłoś do usunięcia] |
S_A_M_A_N_T_A | |
to są bardzo spokojne, łagodne psy, nie powinno być problemu z owczarkiem ![]() długowłose są ładniejsze hihi ![]() |
||
| 09.04.08 [18:03]
[zgłoś do usunięcia] |
Agniecha... | |
|
Bardzo bym chciała miec owczarka niemieckiego. Kiedyś miałam psa i był bardzo agresywny , ale tylko w stosunku do obcych, do członków rodziny nie, a ja wtedy byłam dzieckiem.Czy suki owczarka niemieckiego są też takie ostre jak psy czy z reguły łagodniejsze? |
||
| 09.04.08 [18:07]
[zgłoś do usunięcia] |
musztarda | |
|
Owczarki niemieckie lubią dzieci i nie robią im krzywdy, jednak jego panem musi być wyłącznie osoba dorosła i to jej się podporządkowują. Polecam forum: http://www.owczarek.pl/forum/ |
||
| 09.04.08 [18:13]
[zgłoś do usunięcia] |
Agniecha... | |
|
Czy suczki są łagodniejsze czy też potrafią byc takie ostre jak psy? |
||
| 09.04.08 [18:16]
[zgłoś do usunięcia] |
pies na ogrodzie... |
|
|
zależy jak zamierzacie tego psa trzymać...jak w zagrodzie na podwórzu to odradziła bym każdą rasę...nawet owczarek czy labrador pozostawiony na większość dnia sam sobie głupieje, a nigdy nie wiadomo kiedy u psa taka głupota przerodzi się w agresje. jeśli pies będzie z wami w domu to lepiej jedną z większych ras, właśnie owczarka, boksera, doga...nawet rotwailer czy amstaf będą lepsze od małego psa. małe rasy są często dość agresywne...przy dziecku odpadają wszelkie teriery i małe rasy myśliwskie, jamniki...a na kundelka nie ma się co decydować, bo przy takim to już w ogóle nie wiadomo na co wyrośnie. jeśli chcesz mniejszego psa to możesz rozważyć jakiegoś spaniela, bądź baseta. |
||
| 09.04.08 [18:17]
[zgłoś do usunięcia] |
musztarda | |
Mam psa, więc Ci nie powiem. ![]() |
||
| 09.04.08 [18:17]
[zgłoś do usunięcia] |
owczarki to nie bardzo |
|
|
psy do dzieci- kup labradora lub goldena.. |
||
| 09.04.08 [18:19]
[zgłoś do usunięcia] |
aurorasnow |
|
ktoś, kto zadaje takie pytania nie powinien kupować sobie psa ![]() i dom z ogrodem nie jest żadnym argumentem ![]() najpierw zastanowcie się czy dojrzeliście do posiadania zwierzęcia, czy zdajecie sobie sprawę, ze bierzecie sobie obowiązki na ok. 10 lat i czy będziecie umieli wychować zwierza. ale czytając twoje pytania w życiu bym ci zwierzęcia do domu nie dała ![]() |
||
| 09.04.08 [18:19]
[zgłoś do usunięcia] |
musztarda | |
|
Jak nie bardzo do dzieci??? Jak najbardziej. Każdy lekarz, treser, hodowca Ci to powie. Są bardzo opiekuńcze. To pies, który będzie bronił i dostrzegał każde niebezpieczeństwo grożące dziecku. |
||
| 09.04.08 [18:20]
[zgłoś do usunięcia] |
gresso |
|
Bardza popularna rasa przecież ![]() To są prawdziwi obrońcy domu i stróże. Przy tym nie jest to rasa agresywna; i są cudne ![]() |
||
| 09.04.08 [18:26]
[zgłoś do usunięcia] |
pies na ogrodzie... |
|
|
tak ale owczarka trzeba układać. trzeba w to włożyć serce i czas i konsekwencje. znałam 3 owczarki trzymane w zagrodach lub nieszkolone...owszem swoich nie gryzły (ale łagodnością bym tego nie nazwała...łagodny to jest mój wyżeł któremu miskę mogę spokojnie zabrać spod pyska i nigdy nie warczy), ale do obcych czy dalszych znajomych żeby na wierzchu i duszenie się na kolczatce. zresztą co tu gadać mało jest ras które układania nie potrzebują układania. w przypadku większości dużych ras jednak jest to ze sukces zależy od właściciela...natomiast nie widziałam jeszcze nikogo komu udało by się ułożyć jamnika, teriera czy pekińczyka |
||
| 09.04.08 [18:47]
[zgłoś do usunięcia] |
musztarda | |
|
Owczarek jest akurat chyba jedną z niewielu ras, której nie trzeba układać, choć ja jestem zwolenniczką choć szkolenia podstawowego posłuszeństwa. |
||
| 09.04.08 [18:49]
[zgłoś do usunięcia] |
gresso |
|
|
Poza tym samce maj bardzo okazałe członki- jak mąz zawiedzie to doskonale go zastąpią |
||
| 27.12.08 [19:15]
[zgłoś do usunięcia] |
kryssssss |
|
|
Ja mam owczrka niemieckiego. Jest to pies bardzo posłuszny i dobrze ułożony.Szybko się uczy poleceń.Jest bardzo przywiązany do swoich opiekunów lecz w niewłaściwych rękach może stać się niebezpieczny dla innych ludzi nawet dla właścicieli. Jeśli dziecko nie będzie psa denerwowało możecie go Państwo kupić. |
||
| 27.12.08 [19:19]
[zgłoś do usunięcia] |
WildLife | |
moja suka ma teraz 3 miesiące, mój syn 6 lat, dogadują się, on ją "maltretuje" a ona nie jest mu dłużna.Fantastyczna rasa, psy bardzo mądre, inteligentne, ale i dominujące, na to radzę uważać i go wytresować. Pozdrawiam i polecamMike Oldfield - "MONT St MICHEL"
|
||
| 27.12.08 [19:23]
[zgłoś do usunięcia] |
tylko bernenczyk |
|
![]() |
||
| 26.07.09 [11:08]
[zgłoś do usunięcia] |
natalkaa82 |
|
Wie pani co ja mam małego owczarka niemieckiego i on gryzie bo go zęby swędzą i chce się bawić ale suczki są łagodniejsze.Owczarki lubią pływać bo mi ciocia mówiła więc będzie lepiej jeżeli suczke się kupi a ja mam pieska o imineiu Max a suczka to raczej nie będzie dziecka gryżć Mam nadzieję że pomogłam |
||
| 24.08.10 [22:33]
[zgłoś do usunięcia] |
lewcia |
|
|
Witajcie. Posiadam owczarka niemieckiego i to juz nie pierwszego poniewaz kocham ta rase .Uwazam ze nie jest to dobra rasa dla osob nie majacych doswiadczenia w prowadzeniu tej rasy i tym bardziej przy dziecku .Jest to rasa bardzo madra ale wymagajaca duzo pracy i konsekwencji przy nauce .Zajrzyjcie do pierwszej lepszej ksiazki o tej rasie i jest napisane ze nie jest to pies dla osob niedoswiadczonych .Pies ten rasy zle prowadzony moze byc naprawde niebezpieczny .Zdecydowanie odradzam ten pomysl.Joanna Gdybyscie mieli pytania piszcie .Odpowiem .Joanna |
||
| 09.09.10 [12:52]
[zgłoś do usunięcia] |
anitkaaaaaaa |
|
|
ja mam do pani Joanny pytanie jezeli pani czytala takie cos o owczarkach to dlaczego pani sie zdecydowala na ta rase wkoncu pani tez kiedys byla osoba poczatkujaca i malo wiedzaca o tej rasie psa .... moim zaniem charakter ksztalcimy u psa my i to od nas zalezy jaki bedzie |
||
| 09.09.10 [12:55]
[zgłoś do usunięcia] |
YYYYYYYYYYYYYYYYY |
|
|
SŁYSZAŁAM, ŻE OWCZARKI NIEMIECKIE SĄ ŁAGODNE ALE NAJŁAGODNIEJSZE3 SĄ LABRADORY. |
||
| 09.09.10 [13:02]
[zgłoś do usunięcia] |
epsilonka |
|
|
My mamy dwa owczarki niemieckie, które są oazą spokoju i cierpliwości jeżeli chodzi o dzieci. Wspaniale zaakceptowały pojawienie się dziecka na świecie. Suczka mu matkuje, pies robi za tatusia. Poważnie ![]() Nie odstępują syna na krok, a to już 4 latek ![]() Jeżeli faktycznie chcecie owczarka, to tylko od hodowcy. Z możliwością wglądu rodziców. Psychika psa w sporym stopniu jest dziedziczna. Jak matka czy ojciec jest agresywna/y, to jest spore prawdopodobieństwo, że i szczeniaki takie będą. Spotkałam się już z 3 takimi przypadkami jeżeli chodzi o owczarki. Poza tym to strasznie mądre psy. Karne, szybko się uczą. Zanim kupicie psa, poczytaj fachową literaturę na temat danej rasy i wychowywania. |
||
| 19.11.10 [00:22]
[zgłoś do usunięcia] |
want |
|
|
Ja mam pytanie - popełniłem podstawowy błąd kupiłem owczarka niemieckiego szczeniaka z myślą że mam dom i ogród to będzie mu wygodnie a pozatym będzie niesamowitym ochraniarzem. No i jest wspaniałym ochraniarzem tylko że w niedługim czsie zmieniałem pracę i nie mialem czasu dla pieska teraz mo już dwa i pół roku i stał się bardzo agresywny do obcych ludzi . Ostatnio wyrwał się za ogrodzenie i mało brakło a zaatakował by przechodzącą kobietę - mam pytanie czy mogę jeszcze zmienić charakter tego pieska czy jest to niemożliwe ? boję się że może komuś obcemu zrobić krzywdę dla domowników jest do rany przyłuż można niemal robić z nim wszystko. |
||
| 19.11.10 [00:34]
[zgłoś do usunięcia] |
2783972837 |
|
|
Tak na logike, jesli ta agresja jest spowodowana frustracja, ze nie wychodzi , to na pewno dlugie spacery pomoglyby. A o ogrodzenie trzeba zadbac, moze zywoplot? Wtedy przechodzacy ludzie tak by nie draznili. Czasem sie znajda jakies debilne bachory co rzucaja w takie psy kamieniami niestety... Po ogrodzie moze biegac swoobodnie? Mialam sasiada co mial owczarka, ale trzymal go w jakims malutkim kojcu, biedak caly dzien wyl i ujadal... |
||
| 19.11.10 [06:49]
[zgłoś do usunięcia] |
polecam owczarka |
|
|
z czystym sumieniem polecam |
||
|
|
||
| Odpowiedz na ten temat » | ||