Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl »  Wykup reklamę na Kafeterii » 
Kurnik gry Forum Punkt widzenia Bon appetit! Kultura Zdrowie i Uroda Przy kawie Strona główna
Forum - strona główna » Diety
Spis tematów | Dodaj nowy temat » | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto
[10.07.2004] 18:38
niuniaS
co o niej myslicie? jakie skutki przynosi? jest bardzo podobna do mintignaca na ktorym ladnie ale niestety dosc wolno chudlam... chce zrzucic 5-6kg. czy ta dieta jest odpowiednia? chodzi mi przedewszystkim o I faze...
[10.07.2004] 20:47
[zgłoś do usunięcia]
SBD
Dieta jest super, przede wszystkim w pierwszej fazie gubisz oponki na brzuchu. Dieta jest latwa, nie trzeba liczyc kalorii tylko uwazac co jesz. Poza tym nie jestes glodna. Nie licz na oszalamiajace rezultaty. To nie dieta glodowkowa, ale zmiana sposobu odzywiania na cale zyie. Nie ma po niej jo-jo, ale na rezultaty musisz troche poczekac. Ja w pierwszym etapie schudlam 3,5 kilo. Nie jestem chudzina, ale nie dbam o to. Mam sylwetke wysportowana, a miesnie waza. (165 wzrostu, 68 kg wagi) Teraz jestem na drugim etapie i po tygodniu nic waga sie nie ruszyla. Musze wiecej cwiczyc. Zostane przy tej diecie, bo mi sie podoba nie ze wzgledu na utrate wagi na sile, tylko zdrowy sposob odzywiania.
[10.07.2004] 21:03
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Hej
ja od dzis próbuje ją stosować
próbuje bo stopniowo zmieniam przyzwyczajenia. Dzis praktycznie trzymałam sie jej poza 1 jogurtem naturalnym.

Dla mnie dietka może być super poniewaz eliminując węgle szybko zawsze chudłam.
Mam do zrzucenia 2-3 kg i chce ładnie , powoli pozbyc sie tego balastu.

[10.07.2004] 21:11
[zgłoś do usunięcia]
a jak wygląda taka dieta
bo ja o niej nie słyszałam
[10.07.2004] 21:13
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
wpisz w google dieta plaż południa i poczytaj

[10.07.2004] 21:17
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
ostatnio trochę czytałam o tej diecie i bardzo mi się spodobała, chciałam zacząć dietę trzynastodniową, ale zmieniam zdanie będę stosować dietę z morz południowych

[10.07.2004] 21:17
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
oczywiście chodzi mi o dietę plaż południa

[10.07.2004] 21:19
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Zosia1 no to witaj w klubie

[10.07.2004] 22:39
[zgłoś do usunięcia]
Zosia1
zaczynam w poniedziałek, trzymajcie kciuki

[11.07.2004] 02:04
[zgłoś do usunięcia]
SBD
Odsylam Was do innego topiku na ten temat. Jest tam pare linkow, warto skorzystac.

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=790917&s tart=0
[11.07.2004] 10:40
[zgłoś do usunięcia]
Trzynastka
Witam!
Wlaśnie poczytałam sobie o tej dietce plaż południowych...
Troszkę żałuję ze nie ma konkretnego jadlospisu...
Bo lubie mieć i wiedziec co i jak kazdego dnia..
To mnie bardziej mobilizuje...
Dieta wyglada dosc ciekawie,a czy ktoras z was moze sie juz pochwalic jakimis rezultatami??
[11.07.2004] 12:14
[zgłoś do usunięcia]
maat
Trzynastka
bo ta dieta to taka nie całkiem dieta
tzn chudnie sie ale bardziej powoduje ona zmiane nawyków zywieniowych
co z tego ,ze schudniesz jedząc wg planu skoro potem tego nie utrzym,asz jak wrócisz do starego jedzenia

a tu masz 2 w jednym
uczysz sie jeść a przy okazji chudniesz

Mysle ,że to jest 100 razy lepszy pomysł niż takie diety 5 kg w tydzień
Pomyśl......

W życiu trzeba być twardym aby cos osiągnąć !!!
[11.07.2004] 13:15
[zgłoś do usunięcia]
SBD
trzynastka, na rynku jest juz ksiazka, Dra Agatstona, tworcy tej diety. Poza tym jesli znasz angielski jest sporo materialu w Internecie. Ponizej podaje jeden przykladowy link z przepisami.
http://bestbrand.allrecipes.com/southbeachdie t/default.asp

Na to jednak trzeba miez czas.

[12.07.2004] 10:50
[zgłoś do usunięcia]
Zosia1
Właśnie dzisiaj startuję z dietą, a jak wy?

[12.07.2004] 11:18
[zgłoś do usunięcia]
Zosia1
właśnie zamówiłam książkę dr Agatsona, zobaczymy czy pomoże.

[12.07.2004] 11:57
[zgłoś do usunięcia]
Odchudzam-sie
Ok, to dokoncze norweska (jeszcze 'tylko' 9 dni ) i dolaczam do Was!
[13.07.2004] 00:21
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
jestem po pierwszym dniu, jest fajnie. Muszę się zastanowić co zjeść jutro.

[13.07.2004] 11:04
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
dzisiaj 2 dzień, czy to możliwe, że po jednym dniu diety ubyło mi 1 kg, może waga mi się popsuła? oby nie!

[13.07.2004] 11:16
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Zosia
myśle że jest to raczej efekt czyszczenia organizmu - pozbywa sie wszelkich resztek z jelit , nadmiaru wody itd.
Z własnego doświadczenia wiem ,że nie warto ważyć się za często.Teraz zobaczyłaś efekt w postaci 1 kg , jutro może nie być zadnego spadku , pojutrze to samo - i wtedy załamka i rezygnujesz z diety.....
gdzies wyczytałam ,zę organizm przestawia sie na spalanie tłuszczyku dopiero po kilku dniach - na 2 , może 3 dzień.
Ja tez nie umiem nie wazyć się i przez to często poddaje się po 2-3 dniach kiedy wydaje mi sie ,ze waga już oki a potem ten magiczny kg wraca kiedy zaczynam jeśc normalnie.
Jesli chcemy schudnąc w centymetrach a nie tylko na wadze (woda) to chyba ten tydzien diety to minimum.

[13.07.2004] 11:38
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
Yvonne, może masz rację na wszelki wypadek schowam wagę gdzieś głęboko i wyciągnę za 13 dni. Pozdrawiam

[14.07.2004] 11:45
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
coś tu pustka straszliwa! dzisiaj trzeci dzien na diecie, już nie bardzo wiem co mam wymyślać za jadłospis.czekan na książkę o tej diecie, może dzisiaj już przyślą, oby!

[14.07.2004] 12:07
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Zosiu
ja jestem - nie pisałam nic bo faktycznie jakos odzew taki mały.

Gratuluje ,że trwasz przy diecie. Wiesz - proponuję , abyśmy pisały co zjadłyśmy - może to będzxie stanowić taką inspiracje dla nas wzajemnie. Mam parę skopiowanych menu dziennych.Ale wydae mi sie ,ze jemy to co nam sie chce - ryby , mięsko chude , jaja , sery
omijać tylko węgle. Możesz jeśc nawet tak jak w domku zawsze jadłaś ( pod warunkiem ,ze bez tłuszczu)

ja sobie wymyśliłam ,ze rano będę jadła ser biały (twarożek lub homo 0% ) z warzywami
potem przekąska np sok pomidorowy (na ogół go nie trawie , ale czasem ....dobrze syci)
na obiad ryba/kurczak/omlet/jakieś leczo/gołąbki chude/faszerowane warzywka.........................
podwieczorek - ser bały na słodko
kolacja - warzywa albo jajecznica......

można wymyślać

[14.07.2004] 12:16
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
ja tez staram się wymyślać, ale nie zawsze mam na to czas i ochotę. Zwłaszcza jak przygotowuję posiłki dla moje rodzinki, parę razy złapałam się na tym, że próbuję podjadać np. szykując płatki dla dzieciaków, złapałam się na tym, że w jakis magiczyny sposó wylądowały u mnie w ręku, mało brokowało

[14.07.2004] 12:21
[zgłoś do usunięcia]
Nitka34
Witam dziewczyny! Yvonne, pamiętam Cię z topiku Norweskiej, to chyba nie zbieg okoliczności ten nick?
Proszę poradźcie......po urlopiku w Chorwacji złapałam parę kilo, cóż, dobre jedzonko i duuuuuużo piwka zrobilo swoje Za miesiąc wybieram się jeszcze na tydzień nad morze i nie chcę, żeby strój kapielowy wpijał mi się w boczki i sterczał brzuch......czyl jakieś 5 kilo, hehe......Czy jest to do zrobienia na \"plażach południa\"? Jakie macie efekty? Ta dietka bardzo mi się podoba, chleb, ryż czy makaron odstawię bez problemu......trochę szkoda owoców i produktów mlecznych (mleka,kefiru, jogurtu)......ale to da się przeżyc, zwłaszcza, że to nie jest kolejna zażynająca głodówka Pocieszcie mnie, że macie efekty Czekam na zachętę do wejścia do klubu
Pozdrowionka

[14.07.2004] 12:32
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Nitka witaj
faktycznie czasem coś tam pisałam choc nigdy na tej diecie nie byłam
co do plażowej dietki to stosuje ją dopiero 3 dzień i narazie cięzko powiedzieć. Ja , gdy chciałam schudnąć zawsze odstawiałam praktycznie w 90% węgle - jadłam tylko wase
chudłam strasznie szybko. dziewczyny w pracy nadziwic sie nie mogły.
mysle ,że to wszystko zależy od organizmu.
sama musisz wiedziec jak reaguje twój organizm na węgle , bałko i tł.

Zosia
nie ma podjadania!!!! nie wiem jak T ale ja mam tak ,ze jak czegos spróbuje to okropnie mnie męczy i chcę jeszczeeee i jeszcze.....
jesli uda mi sie opanować ( a czasem jakas taka silna wolaa mnie dopada, ale to z zradka) to nie ruszam i jakos przetrzymuję wtedy choćby największe smakołyki przewijały sie obok

[14.07.2004] 12:35
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
ja jestem dopiero trzeci dzień na tej diecie, więc nie ma jeszcze jakiś powalających efektów jeśli chodzi o spadek wagi, myślę, że muszę poczekać jescze kilka dni. Dieta jest przyjemna bo nie trzeba się jakoś straszliwe głodzić i nie jest zbyt monotonna, myślę, że w miesiąc możesz spokojnie zgubić 5 kilo. To kiedy zaczynasz?

[14.07.2004] 12:35
[zgłoś do usunięcia]
zosia1
ja jestem dopiero trzeci dzień na tej diecie, więc nie ma jeszcze jakiś powalających efektów jeśli chodzi o spadek wagi, myślę, że muszę poczekać jescze kilka dni. Dieta jest przyjemna bo nie trzeba się jakoś straszliwe głodzić i nie jest zbyt monotonna, myślę, że w miesiąc możesz spokojnie zgubić 5 kilo. To kiedy zaczynasz?

[14.07.2004] 13:02
[zgłoś do usunięcia]
Nitka34
Dzięki za radę!
Ja jestem szybka jak błyskawica wyobraźcie sobie, że już mam kupioną książkę o tej dietce, hihi.......kochany mężuś poleciał do księgarni i kupił Pani w księgarni powiedziała, że ta książka jest bardzo popularna, tylko dieta ma jeden feler, bije po kieszeni (?) skąd ona coś takiego wymyśliła? Z tego co czytałam w necie o niej to nie tam żadnych wielkich fanaberii, a więc spoko.
Jutro START!!!!!!! Mam równo miesiąc i nie ma wykrętów, że od poniedziałku!
Pozdrawiam i zostaję w kontakcie

[14.07.2004] 13:47
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Margo to witamy

co do kosztów - ja jakoś nie odczułam nic a nic
aha - nie kupuje już tylu batoników i ciasteczek więc...chyba nawet na plus wyjdzie

[14.07.2004] 13:51
[zgłoś do usunięcia]
Yvonne
Nitka
ale plame dałam
wstyd mi
ale czytam równocześnie nasz stary topik i ....ostatnią czytałam Margo i jakoś wyszło przepraszam

[14.07.2004] 14:05
[zgłoś do usunięcia]
Nitka34
Yvonne - nie ma najmniejszego problemu, spoko Mi też został sentyment do stronki Tati, więc dalej będę ją odwiedzać A wieczorem lekturka książeczki, już się cieszę, choć jeszcze nic nie zrobiłam, hehe

1 2 3   » 322  | nast. »Strony tematu:
Odpowiedz na ten temat »