Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl »  Wykup reklamę na Kafeterii » 
Kurnik gry Forum Punkt widzenia Bon appetit! Kultura Zdrowie i Uroda Przy kawie Strona główna
Forum - strona główna » Antykoncepcja, płodność / Ginekolog
Spis tematów | Dodaj nowy temat » | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto
[02.09.2004] 18:47
Strcla
Szukam najpewniejszej metody poza prezerwatywami. Słyszałam coś o tabletkach Cerazzete, które można stosować nawet karmiąc piersią ? Czy któraś z was je stosowała?
[02.09.2004] 18:49
[zgłoś do usunięcia]
ik3
ja po ciąży założyłam wkładkę domaciczną
[03.09.2004] 08:19
[zgłoś do usunięcia]
mama 2 latki
ja zastosowalam depo provera i to byl moj najwiekszy zyciowy blad, przeczytaj na forum wlasnie o depo proverze, same negatywy
co do cerazette przyjmuje je moja przyjaciolka i jest zadowolona, w miare bo ma problem ze zrzuceniem pociazowych kilogramow
co do wkladki zalezy za ile chcesz znowu dzidziusia bo wkaldka to na 5 lat jest z reguly. no i niestety moga sie zdarzyc wpadki przy wkladcetak samo jak przy prezerwatywie tyle ze przy wkaldce to ciaza wysokiego ryzyka jest.
pozdrfawiam i zycze wlasciwej decyzji

Jeśli świetnie się czujesz, nie przejmuj się. Przejdzie ci ...
[03.09.2004] 15:21
[zgłoś do usunięcia]
Strcla
Dziękuje bardzo zdecyduje sie chyba na tabletki zbędne kilogramy to nawet mogę przeżyć a nie wyobrażam sobie żebym zaszła teraz w ciąże miesiąc po porodzie. Zwłaszcza że rodziłam cesarką. Pozdrawiam
[04.09.2004] 01:30
[zgłoś do usunięcia]
eko
nie możesz brać żadnych środków, które zawierają hormony jeśli karmisz piersią
więcej -WWW.LMM.PL

[04.09.2004] 11:22
[zgłoś do usunięcia]
Stacla
naturalne metody planowania rodziny mnie nie interesują bo poprostu im nie ufam nigdy ich nie stosowałam i wiem że jesli teraz bym zaczeła to mogę wspólżyć przez jedynie 3 do 5 dni w miesiącu przez rok aż pokładnie poznam swój cykl a to mnie nie urządza bo mam większwe potrzeby seksualne!
[04.09.2004] 11:25
[zgłoś do usunięcia]
ainka
proponuję szczepionkę antykoncepcyjną 50 zł, na pół roku
[06.09.2004] 21:32
[zgłoś do usunięcia]
Karolcia_23
Stosowałam Cerazette przez pół roku po urodzeniu dziecka-byłam bardzo zadowolona. Podczas ich stosowania nie ma miesiączki!!!Hura!!Jednak czasem miałam złudne wrażenie, że mogę być w ciąży. Stosuje sie je przez 28 dni bez przerwy. Są pewne ale dosc drogie kolo 40zł.Polecam matkom karmiącym-więcej pokarmu!!!Nie mają żadengo wpływu na rozwoj dziecka i nie przenikają do pokarmu.

[06.09.2004] 21:43
[zgłoś do usunięcia]
Cerazette
Brałam cerazette przez pół roku po urodzeniu dziecka.Karmiłam przy tym piersią!Jestem bardzo zadowolona z tych tabletek polecam je wszystkim.Przy ich braniu nie masz miesiączki, tylko czasem ja mialam złudne wrażenie że jestem w ciąży (to właśnie przez brak okresu).Po nich nie tyjesz i nie masz zbędnego owłosienia. Hormon nie przemnika do pokarmu więc dziecko jest całkowicie bezpieczne!!Bierze się je przez 28 dni bez jakichkolwiek przerw. Cena ok 40 zł.
[10.03.2006] 13:05
[zgłoś do usunięcia]
soczek37
ja stosowałam tabletki cerrazette. zaczęłam póltora miesiąca po porodzie i stosowałam dopuki karmiłam córcię piersią czyli przez kolejne półtora roku. nie mam żadnych zastrzeżeń, polecam je. pozdrawiam
[10.03.2006] 13:07
[zgłoś do usunięcia]
soczek37
dodam jeszcze, że z tego co wiem to cerazette sa jedynymi tabletkami antykoncepcyjnymi, które można stosowac karmiąc piersią, bo nie przenikają do mleka matki...
[22.08.2007] 07:31
[zgłoś do usunięcia]
serudzko
a slyszalyscie o zastrzyku anty na 3 miesiace?? podobno tez jest polecany ......
[04.01.2009] 21:26
[zgłoś do usunięcia]
Pati 20
witam chciałam się dowiedzieć o tym kiedy po ciąży można zacząć stosować tabletki antykoncepcyjne. Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. Pozdrawiam
[04.01.2009] 22:04
[zgłoś do usunięcia]
kobieta w zieleni....
Mi mój gin stanowczo odradził cerazette,twierdząc,że np chłopcy karmieni piersią mogą później być bezpłodni,bo przyjmują z mlekiem żeński hormony i założyłam spiralę,z której też nie jestem w 100% zadowolona,bo krwawie między cyklami a miesiączki mam bardzo obfite.Widać nie ma idealnej metody
[04.01.2009] 22:54
[zgłoś do usunięcia]
ja czekałam z tabletkami
anty aż skończę karmić. Bałam się Cerazette właśnie przez to co napisałam poprzedniczka o chłopcach. Teraz biorę yasminelle.
[04.01.2009] 23:04
[zgłoś do usunięcia]
jaki pan taki kram
Kobieto w zieleni zmień gina czym prędzej, ile on ma lat? Nie wiesz dlaczego gin ci zalecił spiralę ? Bo więcej mia z tego kasy ! Dałaś się nabrać.

Tabletki jednoskładnikowe typu Cerazette można zacząć stosować już kilka dni po porodzie, a każde inne dwuskładnikowe po zakończeniu karmienia piersią.

Odpowiedz na ten temat »