Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam niechcieja

ciasta na święta zaczęłyście już piec?

Polecane posty

Gość mam niechcieja

miałam dziś zacząć ale jakoś zeszło może zdąze ze wszystkim jeszcze są dwa dni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jakie będziesz piekła?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam niechcieja
makowiec japoński,kora orzechowa,marchewkowy,kruche z miodem przekładane gotowanym serem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dużo pieczesz. Ja robię tylko piernik przekładany śliwką i sernik. No i pierniczki ma już upieczone. Teściowa piecze makowca, a mama też sernik i piernik - u nas taka tradycja :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie na pewno będzie sernik murzynek, jakiś makowiec, pischinger, szarlotka, pierniki. I orzechowiec...jaki polecacie najlepszy orzechowiec, lub z orzechami ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wiedziałam co to ten pischinger, a to wafle przekładane masą :) Może też jeszcze zrobię, mąż lubi takie słodkości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
własnie to jest po prostu andrut z masą. Najlepszy jest z masą kakową na przemian z powidłem śliwkowym. Masę się robi tak: margarynę roztapia się w garnku z mlekiem i cukrem dodaje się kakao. Jak masa wystygnie to wbija się zółtko o pokruszone hernatniki. Trzeba przyłożyć go deseczką i czymś cięższym , najlepiej smakuje na drugi lub 3 dzien

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam niechcieja
dobry orzechowy kruche ciasto 30 dkg mąki,1,5kostki masła,6 łyżek zimnej wody, 4 żółtka podzielić na 2 placki, masa orzechowa 20dkg mielonych orzechów, 20 dkg cukru ,6 jaj ubić żółtka z cukrem dodać orzechy i piane z białek na blaszke ciasto masa ciasto i upiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Eeee tam. Kupię gotową masę makową w puszcze, gotowe zamrożone ciasto Francuskie i tyle mojej roboty. Jak ktoś lubi warować przy piekarniku i sprawia im to przyjemność to mnie tam nic do tego. Ja nie mam zamiaru stać przy garach. Swięta są też i dla mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie piekę, dbam o linię, wiosna tuz, tuz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×