Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubie mleka

Dlaczego mleko czasem po burzy kwasnieje?

Polecane posty

Gość nie lubie mleka

jak to jest?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onaona ona
nie wiem ale mięso także się psuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziecko2
a co ma burza do mleka???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziecko2
zastanawiające to co mówicie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
buahahahahahahahahahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubie mleka
pewnie ma to zwiazek z jonizacja powietrza. w necie nic nie ma na ten temat. ale serio czasami dobre mleko po burzy jest skwasniale :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
kupiłaś w sklepie skwaśniałe mleko a ekspedientkai ci powiedziała, że to od burzy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onaona ona
to prawda,że mleko i mięso się psują podczas burzy.Oczywiście jak stoją poza lodówą.To nie są bzdury. Tak samo nie powinno się kisić ogórków jaśli ma się miesiączkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onaona ona
nie wiem czemu się tak dzieje ale tak jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubie mleka
mi kiedys skwasnialo dobre mleko ktore stalo w lodowce, wlasnie po burzy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubie mleka
z tym okresem i ogorkami to raczej bzdura, podobnie jak bzdura jest ze nie nalezy farbowac wlosow w czasie miesiaczki, ale mleko i burza to fakt potwierdzony :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiścieże to prawda....
zostawcie np.rosół w garnku w czasie burzy nie w lodówce -to skiśnie! możecie wierzyć lub nie ale to prawda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kelly Rosland
Może po burzy kwaśnieje mleko dlatego,że w powietrzu jest wtedy ozon?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
buahahahahahahahaha Aż sobie poplułam monitor:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubie mleka
no wlasnie ale dlaczego? prosze o naukowe wytlumaczenie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuulkaaa
W czasie okresu nie powinno sie farbowac wlosow, bo farba wtedy bardzo szybko nam sie wyplucze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubie mleka
kuulkaaa serio? to podaj prosze naukowe wytlumaczenie tej rewelacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ogórki kisić można

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość onaona ona
Kelly Rosland Może po burzy kwaśnieje mleko dlatego,że w powietrzu jest wtedy ozon? masz racje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ogórki kisić można
ja także nie lubię mleka,nie kupuję go i nie piję więc nie wiem czy to prawda czy jakiś zabobon:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czemu baby w ciąży
niby nie powinny farbować włosów ? To też jakiś ciemnogród ? Czy prawda ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie lubie mleka
raczej ciemnogrod :O a co ten ozon z mlekiem robi? jaka reakcja zachodzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie powinny w 1 trymestrze bo
farba wnika przez skore glowy i moze zaszkodzic dziecku.W koncu farby to chemia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
baby w ciąży nie powinny farbować włosów, bo większość farb zawiera amoniak, który wdychany przez matkę może być letalny dla płodu, szczególnie w pierwszym trymestrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
reakcja fermentacji mlekowej C6H12O6 + bakterie mlekowe ⇒ 2CH3CHOHCOOH + 22,5 kcal kwas mlekowy powstaje w wyniku utleniania cukru - laktozy,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kelly Rosland
no utleniania... a ozon to trójamtomowa cząstczka tlenu... więc wszystko się zgadza ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kot killer
rosol tez kwasnieje. zostawilam poza lodowka . strasznie byl kwasny po burzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
ozon jest utleniaczem, może to on utlenia laktozę i powstaje kwas mlekowy? tak sobie teoretyzuję, chemię miałam na studiach daaawno daaawno temu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u nas na wsi
ale nie wiem co on utlenia w rosole, pewnie też tam są jakieś cukry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w rosole też są cukry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×