Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ryba rozpada się na patelni i przywiera

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JasnowidzXXL
Kładziesz na za mało rozgrzany tłuszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo jest stara

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo ma duzo wody...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeśi jest mrożona to rozpada sie gdy przed smazeniem za mało ją rozmrozisz. Jesli kupujesz jakies mrożone kostki fileta to tym bardziej takie prasowane mieso moze sie rozpasc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mrozona nabylas/es?Jest stara pewnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zalezy od ryby, filet rozwala sie szybciej. Zauwazylam tez, ze ryba nie konca odmrozona, czy dopiero wyjeta z lodowki przykleja sie szybciej do patelni. Ja po wyjeciu ryby z lodowki smaze ja dopiero po ok. 30 minutach. Poza tym powinna byc wystarczajaca ilosc tluszczu na patelni, i po rozgrzaniu oleju zmiejszam temperature. Rowniez jak ja za szybko przewrocisz na druga strone to skorka zostaje na patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chodzi o mrożoną rybę... dzięki za odpowiedzi - wiedziałam, że cos doradzicie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zanim ja opanierujesz to odsącz na reczniczku kuchennym, i kładź na bardzo rozgrzany tłuszcz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wszystko powyżej i do tego koniecznie musi być jakaś dobra patelnia bo niektóre są kiepskie i wszystko do nich przywiera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zaczekaj az ryba rozmarznie, osusz ja recznikiem papierowym, skrop sokiem z cytryny , rozmac jajko dodaj przyprawy obtocz rybe w tym jajku a nastepnie w mace, bulce tartej, lub innej panierce rozgrzej olej na patalni, pozniej wloz rybe nie przekrecaj co chwile , odczekaj aby ryba zarumienila sie a potem przekrec, ja jeszcze najpierw rozgrzewam pusta , sucha patelnie a nastepnie wlewam olej , na rozgrzany olej wkladam rybe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja mam na to idealny sposób! Mnie zawsze się ryba przypalała do patelni i rozpadała do momentu aż usmażylem ją owiniętą w papier do pieczenia! Teraz bezbłędnie zawsze jest usmażona. Polecam wszystkim co maja pododbny problem ze smazeniem ryby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Muszę wypróbować, choć sok z cytryny całkiem dobrze sobie radzi, tylko trzeba obficie spryskać rybkę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie straci smaku ryba ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×