Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jommik

Sezon grillowy czas zacząć

Polecane posty

Gość jommik

Co prawda weekend majowy nas w tym roku nie rozpieścił, ale chyba można już uznać, że sezon grillowy się już zaczął. Jakie są Wasze ulubione grillowe potrawy? Macie jakieś ciekawe pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość errrei
Imho, na grilla można wrzucić wszystko, co w ręce wpadnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ze swej strony proponuję: -świeży kawałek padliny z boczku -świeży kawałek padliny z karczku -świeży kawałek padliny z tyłka polecam, są najsmaczniejsze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
Niby tak, ale jak sobie pomyślę o bidnych rosliśnożercach, to oni wcale tak łatwo nie mają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Niby czemu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
Na samej trawie daleko nie ujedziesz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie widziałam jeszcze, żeby u jakiegokolwiek człowieka trawa stanowiła podstawę żywienia nawet u wege, zielsko to co najwyżej stosuje się jako przyprawę do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość errrei
przecież można grillować warzywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i sery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tania rozrywka polaczków i jedyna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokładnie. Kawałek padliny z d**y z serkiem i jarzynką dobry jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jest jeszcze chlanie bez grillowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Wczoraj zrobiliśmy sobie grilla. Co prawda siedzieliśmy w kocach (temperatura w nocy wynosiła 5 stopni :P), ale i tak było super. Jedzenia było pod dostatkiem, zarówno dla mięso jak i roślinożerców.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Roślinożercy mieli do wybor****ipsy albo delicje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co jedliście?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Z potraw grillowych, mięsożercy mieli zamarynowaną karkówkę, szaszłyki z kurczaka i białe kiełbaski, a roślinożercy sojowe kiełbaski grillowe (białe i paprykowe), szaszłyki z wędzonym tofu i burgery roślinne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
sojowe kiełbaski grillowe? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość errrei
Burgery robione czy gotowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
Właśnie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Burgery gotowe; są bardzo fajne (próbowałam!), z kolei kiełbaski to po prostu vege kiełbaski. Interesujące jest to, że ja czułam bardzo niewielka różnicę między zwykłymi kiełbaskami a tymi vege

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość errrei
skąd to wziąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
kiełbaski polsoi można kupić w każdym markecie, z burgerami (te były salve) też nie ma żadnego problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
A jakie dodatki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Warzywa grillowane (papryki, cukinie, bakłażany, ziemniaki), które jedli wszyscy. Oprócz tego, była sałata, sosy (BBQ, musztarda, chrzan, tzatziki, wegański sos czosnkowy ze słonecznika) i jeden z roślinożerców przyniósł dwie pasty (boskie!) – jedną ze słonecznikiem, suszonymi pomidorami, czosnkiem i pietruszką, a drugą rybną bez ryby :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
Hę? ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Też byłam zdumiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Też byłam zdumiona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość errrei
Jak zrobić pastę rybną bez ryby?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paeret
Też byłam ciekawa :P Robi się ją z wędzonego tofu, glonów nori i przypraw typu: sos sojowy, pieprz, sól. Wszystko razem się miksuje. To absolutnie genialne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jommik
Ojej, chętnie bym spróbowała czegoś takiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×