Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie dziś na obiad? Coś na szybko

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pomysłu ani bardzo czasu stać w garach..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kupione tortelini ze szpinakiem -(sprawdzone, naturalne składniki) + pesto i surówka. 5 min. roboty :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zapiekanka - z ziemniaków albo makaronu i tego, co masz w lodówce (mogą być resztki). Posypana żółtym serem. Do naczynia żaroodpornego, w piekarnik i samo się robi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zależy co masz w lodówce... Warzywa na patelnie z kurczakiem dziś u mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gyros z piersi kurczaka z patelni i frytki z piekarnika w 20 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenny28
U minie na szybko świetnie sprawdza się risotto. Nie gotuje bulionu tylko używam tego gotowego z butelki od Krakusa. Świetnie smakuje i nie zawiera konserwantów, glutaminianu i innych szkodliwych składników.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
19:27 spamerko, wcale świetnie nie smakuje ten wasz krakus. Ja raz zrobiłam ten błąd i kupiłam na spróbowanie i zupa poszła do zlewu, bo nawet pies nie chciał. Sama sól i jakieś aromaty. Koło domowego bulionu to nawet nie stało, już lepiej z braku laku użyć wody z dodatkiem ziół jako bazę na zupę niż to paskudztwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Paluszki rybne,szpinak i ryż z natka,sosem sojowym i przyprawami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Paluszki rybne, samo zdrowie :o Nie lepiej kupić normalny filet z ryby? Teraz są do dostania świeże w każdym markecie, lepsze takie niż te syfne paluszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a filet to niby co? ryby kupujcie ludzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja wole paluszki rybne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie zupa gulaszowa (gotowa z słoika ) i mrożone pierogi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
19:56, no filet to kawałek ryby, a czym wg ciebie jest? Paluszki to jakiś ohydny miks resztek i sztucznych dodatków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś przecież w paluszkach masz tez 100 % fileta z ryby wiec co jęczysz ? zresztą nie chcesz jeść paluszków o nie jedz . JA lubię i bede jadła .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
20:13, taaa, a w "burgerach" z maca masz 100% wołowiny :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Paluszki rybne, samo zdrowie pechowiec.gif Nie lepiej kupić normalny filet z ryby? Teraz są do dostania świeże w każdym markecie, lepsze takie niż te syfne paluszki. x świeże w każdym markecie X Filet z marketu świeży? Chyba żartujesz. Co za naiwność :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość wczoraj W żadnych paluszkach nei masz 100% ryby, i nie mówię tu o tym, że są panierowane. To jest mięso przemielone albo porozrywane, nawodnione, żeby się to trzymało i miało taki kształt, muszą do niego dodać mąki, skrobi, gumy guar etc. W takich paluszkach masz 50-60% ryby (bywa i sporo mniej).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś w biedrze są droższe paluszki z fileta, nie jest to mielona ryba, tylko sam filet w panierce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na szybko to - gesta zupa z soczewicy, ziemniaka i wloszczyzny (bez miesa) z grzankami - udka z kurczaka pieczone w piekarniku z ziemniakami - zapiekanka z brokulow i kalafioru (w sosie beszamelowo-serowym) - makaron z sosem pomidorowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
u nas dziś curry: podsmażona gotowa pasta + mleko kokosowe, do tego krewetki, papryka i pędy bambusa. Plus ryż z aromatyzowany trawą cytrynową. Całość w jakieś 20 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
naleśniki na mleku z piersi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kotlety rybne garmażeryjne, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty. I w d***e mam, co jest w tych kotletach, mi smakują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zapiekanke z sosem beszamelowym na mleku z piersi od bratowej (moja 7-latka juz nie chce piersi i nie mam juz mleka)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś jak to robisz? zdradź przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziś noo :) super smakują z surówką z kiszonej kapusty !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
barszcz z koncentratu + uszka z grzybami mrożone -> praktycznie co tydzień w piątki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie zupa ogórkowa. Niestety trzeba się trochę naobierać. Ale mam jedzonko na 3 dni:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nalesniki ze szpinakiem i fetą zapiekane pod beszamelem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Bardzo prosto. Kupujesz gotową pastę curry (my lubimy czerwoną, są w takich niedużych słoiczkach, pół słoiczka do jedna porcja mniej więcej). Pastę podsmażam na odrobinie oleju arachidowego, czasem dodaję też dodatkowo starty imbir albo galangal, posiekany czosnek, trawę cytrynową... Jak pasta zaczyna pachnieć, to dolewasz mleko kokosowe, całość gotujesz chwilę, dodajesz warzywa i co tam chcesz jeszcze - krewetki, kurczaka, zwartą rybę. Gotujesz jeszcze chwilę do ugotowania składników, na koniec doprawiasz sosem nuoc mam, sokiem z limonki, posypujesz świeżą kolendrą (uwaga, nie każdy lubi!) albo jak masz to tajską bazylią (inna niż nasza - lekko anyżowa taka). I gotowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×