Odpowiedz na ten temat

Co robicie dziś na obiad? Coś na szybko

  • gość 2017.10.12 [12:43]
    Nie mam pomysłu ani bardzo czasu stać w garach..
  • gość 2017.10.12 [12:45]
    kupione tortelini ze szpinakiem -(sprawdzone, naturalne składniki) + pesto i surówka. 5 min. roboty smiech.gif
  • gość 2017.10.12 [12:45]
    Zapiekanka - z ziemniaków albo makaronu i tego, co masz w lodówce (mogą być resztki). Posypana żółtym serem. Do naczynia żaroodpornego, w piekarnik i samo się robi.
  • gość 2017.10.12 [12:46]
    Zależy co masz w lodówce... Warzywa na patelnie z kurczakiem dziś u mnie.
  • gość 2017.10.12 [12:51]
    gyros z piersi kurczaka z patelni i frytki z piekarnika w 20 min
  • jenny28 2017.10.12 [19:27]
    U minie na szybko świetnie sprawdza się risotto. Nie gotuje bulionu tylko używam tego gotowego z butelki od Krakusa. Świetnie smakuje i nie zawiera konserwantów, glutaminianu i innych szkodliwych składników.
  • gość 2017.10.12 [19:42]
    19:27 spamerko, wcale świetnie nie smakuje ten wasz krakus. Ja raz zrobiłam ten błąd i kupiłam na spróbowanie i zupa poszła do zlewu, bo nawet pies nie chciał. Sama sól i jakieś aromaty. Koło domowego bulionu to nawet nie stało, już lepiej z braku laku użyć wody z dodatkiem ziół jako bazę na zupę niż to paskudztwo.
  • gość 2017.10.12 [19:48]
    Paluszki rybne,szpinak i ryż z natka,sosem sojowym i przyprawami
  • gość 2017.10.12 [19:52]
    Paluszki rybne, samo zdrowie pechowiec.gif Nie lepiej kupić normalny filet z ryby? Teraz są do dostania świeże w każdym markecie, lepsze takie niż te syfne paluszki.
  • gość 2017.10.12 [19:56]
    a filet to niby co? ryby kupujcie ludzie...
  • gość 2017.10.12 [20:02]
    A ja wole paluszki rybne usmiech.gif
  • gość 2017.10.12 [20:03]
    U mnie zupa gulaszowa (gotowa z słoika ) i mrożone pierogi .
  • gość 2017.10.12 [20:10]
    19:56, no filet to kawałek ryby, a czym wg ciebie jest? Paluszki to jakiś ohydny miks resztek i sztucznych dodatków.
  • gość 2017.10.12 [20:13]
    gość dziś [20:10] przecież w paluszkach masz tez 100 % fileta z ryby wiec co jęczysz ? zresztą nie chcesz jeść paluszków o nie jedz . JA lubię i bede jadła .
  • gość 2017.10.12 [20:18]
    20:13, taaa, a w "burgerach" z maca masz 100% wołowiny smiech.gif
  • gość 2017.10.13 [11:23]
    Paluszki rybne, samo zdrowie pechowiec.gif Nie lepiej kupić normalny filet z ryby? Teraz są do dostania świeże w każdym markecie, lepsze takie niż te syfne paluszki.
    x
    świeże w każdym markecie
    X
    Filet z marketu świeży? Chyba żartujesz. Co za naiwność jezyk.gif
  • gość 2017.10.13 [11:53]
    gość wczoraj [20:13] W żadnych paluszkach nei masz 100% ryby, i nie mówię tu o tym, że są panierowane. To jest mięso przemielone albo porozrywane, nawodnione, żeby się to trzymało i miało taki kształt, muszą do niego dodać mąki, skrobi, gumy guar etc. W takich paluszkach masz 50-60% ryby (bywa i sporo mniej).
  • gość 2017.10.13 [11:57]
    gość dziś [11:53]
    w biedrze są droższe paluszki z fileta, nie jest to mielona ryba, tylko sam filet w panierce.
  • gość 2017.10.13 [12:08]
    na szybko to
    - gesta zupa z soczewicy, ziemniaka i wloszczyzny (bez miesa) z grzankami
    - udka z kurczaka pieczone w piekarniku z ziemniakami
    - zapiekanka z brokulow i kalafioru (w sosie beszamelowo-serowym)
    - makaron z sosem pomidorowym
  • gość 2017.10.13 [12:28]
    u nas dziś curry: podsmażona gotowa pasta + mleko kokosowe, do tego krewetki, papryka i pędy bambusa. Plus ryż z aromatyzowany trawą cytrynową. Całość w jakieś 20 minut.
  • gość 2017.10.13 [12:35]
    naleśniki na mleku z piersi
  • gość 2017.10.13 [12:46]
    Kotlety rybne garmażeryjne, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty. I w d***e mam, co jest w tych kotletach, mi smakują.
  • gość 2017.10.13 [12:56]
    zapiekanke z sosem beszamelowym na mleku z piersi od bratowej (moja 7-latka juz nie chce piersi i nie mam juz mleka)
  • gość 2017.10.13 [13:00]
    gość dziś [12:28]
    jak to robisz?
    zdradź przepis usmiech.gif
  • gość 2017.10.13 [13:04]
    dziś [12:46]
    noo usmiech.gif super smakują z surówką z kiszonej kapusty !
  • gość 2017.10.13 [13:06]
    barszcz z koncentratu + uszka z grzybami mrożone -> praktycznie co tydzień w piątki
  • gość 2017.10.13 [13:22]
    U mnie zupa ogórkowa. Niestety trzeba się trochę naobierać. Ale mam jedzonko na 3 dniusmiech.gif
  • gość 2017.10.13 [13:25]
    Nalesniki ze szpinakiem i fetą zapiekane pod beszamelemusmiech.gif
  • gość 2017.10.13 [13:46]
    gość dziś [13:00] Bardzo prosto. Kupujesz gotową pastę curry (my lubimy czerwoną, są w takich niedużych słoiczkach, pół słoiczka do jedna porcja mniej więcej). Pastę podsmażam na odrobinie oleju arachidowego, czasem dodaję też dodatkowo starty imbir albo galangal, posiekany czosnek, trawę cytrynową... Jak pasta zaczyna pachnieć, to dolewasz mleko kokosowe, całość gotujesz chwilę, dodajesz warzywa i co tam chcesz jeszcze - krewetki, kurczaka, zwartą rybę. Gotujesz jeszcze chwilę do ugotowania składników, na koniec doprawiasz sosem nuoc mam, sokiem z limonki, posypujesz świeżą kolendrą (uwaga, nie każdy lubi!) albo jak masz to tajską bazylią (inna niż nasza - lekko anyżowa taka). I gotowe usmiech.gif

Odpowiedz na ten temat

Trwa ładowanie...