Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z czym podajecie szpecle?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z sosem "pieczarkowym z kurczakiem" lub" pulpety w sosie pomidorowym"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A co to są szpecle? :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co to są szpecle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W niemczech je Sie je z sosem serowym i odrobina gałki muszkatołowej .Ja często je podaje do gulaszu ,do jakiegoś mesa pieczonego z sosem .Moja rodzina je uwielbia .W mojej goszczą często jako zamiennik ziemniaków i makaronu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja właśnie mieszkam w Niemczech i tutaj się je podaje z masłem szałwiowym i jako dodatek do sznycla, czyli naszego schabowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Takim sosem z proszku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A masło szałwiowe to jest to samo co to gotowe masło z przyprawami ze sklepu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To sa bawarski kluseczki podobne do zacierek - klusek z zadkiego ciasta z żółtek ,maki ,mleka z odrobina gałki muszka-talowej gotowane na wodzie .Autorko podałam ci wyżej już kilka sposobów możesz rownież zapiec j w w piekarniku ...układasz warstwami w naczyniu żaroodpornym warstwa szpecił i warstwa sera żółtego i tak do wyczerpania składników - zapiec .podawac polane smażona cebulka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeszcze jakies pomysly? Te sosy to moga byc z proszku? Przyznam ze nie chce spedzac paru godzin przy garach, a mam kilka paczek szpecli w zamrazarce kupionych na promocji i chce je wreszcie wykorzystac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo z sosem ze słoika? Takim jak do makaronu? (Mam carbonare w zapasie. Będzie pasować?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotowe masło ziołowe, o którym prawdopodobnie piszesz, to nie masło szałwiowe, choć podobne... A szpecle podaj do obiadu zamiast makaronu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No ja chcę zrobić je na obiad, dlatego pytam o sosy. Carbonara ze słoika pasuje, czy koniecznie muszę iść po grzybowy (otwarta jest blisko tylko Żabka i tam będą tylko w proszku) Serowych proszkowych nie lubię bo śmierdzą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz z każdym sosem podać bedą smakować .Mi nie smakują z sosem pomidorowym ,a pozatym każdy inny .Moj syn np.uwielbia takie: smażę bekon ( pokrojony ) wkładam spetzle ,przyprawy do smaku i wbijam jajko ( ale to już mój wymysł ) - naprawdę dobrze smakują i szybko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Serowy zrób sama z serka topionego - zgadzam sie z tobą gotowe śmierdzą :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jak zrobić z serka topionego? Od razu uprzedzam że nie mam czasu na wielogodzinne gotowanie, więc wszytko co zajmuje ponad 5-10 minut odpada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Serek mam tylko śmietanowy prostokąt (nie cały). Nawet nie wiem czy się nada. Chyba nie, bo pewnie potrzeba takiego o smaku żółtego sera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a skad masz te szpecle z promocji?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z Lidla. Dawno kupione i pomrożone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podsmaż na maśle cebule dodaj około 150 g serka topionego ( śmietankowy)mieszając doprowadź do rozpuszczenia dodaj łyżkę maki i mleko do gęstości ,kostkę kontra sól do smaku jak lubisz odrobina gałki - gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co to znaczy : kostkę kontra sól?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podsmaż na maśle, podaj ze stekiem i miską sałaty z winegretem. Albo zrób szybki sos śmietanowy, z ziołami czy pieczarkami. Nie truj siebie i rodziny chemią z torebek i słoików :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oj, jak smażenie cebuli to odpada, bo trzeba ją obrać, pokroić, nie mam tyle czasu. Myślałam że jakoś prościej się da, z samym mlekiem czy coś

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niezły leniuch z ciebie :-) Możesz bez cebuli ,rozpuść serek i zrób tak jak wyżej napisałam.Polecam rownież te z boczkiem i jajkami sa pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kostkę knora ,sól ależ ty niedomyslna jesteś :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Leniuch nie leniuch, nie ważne. Dużo pracuję, nie ma czasu na pierdoły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo vegete jak nie masz knora - wyprzedzam następne pytanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak się można tak żywić? O.o nie wnikam w te szpecle, nie wiem jaki skład mają, może są okej, ale sosy z proszku? Masakra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ugotować wartościowego posiłku nie masz czasu, ale klepać na kafeterii masz? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie chcę być niegrzeczna, ale na łące zaczelas temat o 19.25. Za ten czas ugotowalabys 2 obiady :) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×