Odpowiedz na ten temat

Temat związany z recenzjami kosmetyków na kafeterii

  • *Ya* 2007.08.13 [22:43]
    www.torebka.kafeteria.pl
    Czytacie tutejsze recenzje kosmetykow? Ja czytam i powiem, ze pod kilkoma wzgledami wole to niz wizaz (choc oczywiscie pod wzgledem popularności wizaż rules). Piszcie tutaj o swoich odczuciach odnośnie tej części kafe, o tym, które recenzje wydają Wam sie szczegolnie ciekawe, o Waszych ulubionych recenzentkach. Czy jest cos, co byscie zmieniły w Torebce? Ja chyba postawiłabym na częstsze dodawanie nowych recenzji.
    Dobra, piszcie - cokolwiek na temat bedzie mile widziane.
  • Leanne 2007.08.14 [10:12]
    Ja piszę recenzje-nie sa moze jakies super,ale lubie to robicusmiech.gif
    Tez wole czytac recenzje na damskiej torebce niz na wizazu.

    http://remik-i-lola.blogspot.com/
  • *Ya* 2007.08.14 [14:42]
    ja najbardziej lubię czytać recenzje Uriko, Witchblade, *Beaty* i pewnie jeszcze ktoś by się znalazł. Lubię tresciwe recenzje, z pomysłem.
  • Leanne 2007.08.14 [16:19]
    A co sadzisz o moich?? Chcialabym,zeby ktos je obiektywnie oceniloczko.gif
    Czy cos powinnam zmienic?

    http://remik-i-lola.blogspot.com/
  • *Ya* 2007.08.14 [18:15]
    Myślę, że są pisane rzetelnie, a to przecież najważniejsze. Najbardziej denerwuje mnie, gdy ktoś zamiast recenzji zamieszcza opis producenta, a ledwie dwa ostatnie zdania na końcu to twór autorki. A takie recenzje też przecież się zdarzają.

    Jako smaczek polecam dziś recenzję tygodnia pani G. - póki oczywiście komentarze nie znikną i literówka w jej recenzji nie ulegnie korekcie oczko.gif
  • słonecznikowy 2007.08.14 [18:16]
    "Jako że ja sama mam żel na paznokciach, o ocenę lakieru poprosiłam też osobę o naturalnej pytce."

    smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif
  • *Ya* 2007.08.14 [18:21]
    Sporo osób się tym ucieszyło jezyk.gif Bardzo niefortunna omyłka jezyk.gif
  • elle 2007.08.14 [20:00]
    Swego czasu pisałam (L\'etoile) teraz nie mam czasu ani natchnienia oczko.gif

    Lubię recenzje Uriko, High-heels, Leanne równieżusmiech.gif ostatnio Kaczki i Kornelli (aczkolwiek one recenzują głównie Faberlica, którego nie używam, więc czytam raczej z ciekawości) i inneusmiech.gif

    pozdr. dla wszystkich autorek oczko.gif

  • Leanne 2007.08.14 [21:33]
    Dziękikwiatek.gif
    Fajne recenzje pisalas,szczegolnie perfumusmiech.gif namawiam do powrotuoczko.gif

    http://remik-i-lola.blogspot.com/
  • *Ya* 2007.08.14 [22:04]
    Ojojoj, L'etoile, czytałam większość Twoich recenzji. Zdecydowanie powinnaś powrócić. Takie recenzje jak Twoje to właśnie te perełki, z których nie tylko można wyciągnąc mase informacji, ale i po prostu nacieszyć się tym, że są jeszcze u nas recenzentki kładące nacisk na formę.

    Sporo osób ostatnio pisze mniej niż kiedyś. Brakuje mi nowych recenzji takich dziewczyn jak Ziuuta, Headline, Pantyna, Koniczynkowy Duszek (choć jej recenzje czytałam raczej z ciekawości, bo na większość recenzowanych przez nią kosmetyków mnie nie stac jezyk.gif ).
  • elle 2007.08.14 [22:10]
    Leanne usmiech.gif pomyślę oczko.gif

    *Ya* wiedziałam, że o połowie recenzentek zapomniałam oczko.gif

    A pamiętacie Nafazowaną artystkę? oczko.gif

  • *Ya* 2007.08.14 [22:16]
    smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif jak mogłabym zapomnieć ... jej recenzje szczoteczek do zębów nasuwały różne dziwne skojarzenia usmiech.gif
  • *Ya* 2007.08.14 [22:23]
    Kolejne recenzentki, których recenzje bardzo lubię czytać to Yagna, Coco, Hot Chocolate, Moni_kb i na pewno ktoś by się jeszcze znalazł.

    Hanna1 recenzuje głownie kosmetyki made in Biedronka itp., ale czasami i w tym przedziale cenowym warto wyłowić jakąś perełkę.

    Lubię teksty i-w-ony, ale coś ostatnio rzadko pisze. Podoba mi się szczególnie styl tych recenzentek, które potrafią kulturalnie odpowiadać na najbardziej kretyńskie pytania i są przy tym na luzie (nie tak jak pani G., ale jej też trzeba przyznać jedną wspaniałą zaletę: cięte riposty).
  • elle 2007.08.14 [22:57]
    Ano, Gidyńska górą smiech.gif jakkolwiek wyzwala dość dziwne reakcje w ludziach oczko.gif

    Jak tak zaczynamy wymieniać, to okazuje się, ze jest całkiem sporo dobrych recenzentek usmiech.gif SZkoda, że tak rzadko piszą usmiech.gif

    *Ya* przyznaj się- Twój nick na DT to... oczko.gif ?

  • *Ya* 2007.08.15 [14:36]
    Hehehehe, Elle, skoro już zaczęłam anonimowo to postaram się kontynuować wątek w ten sposób. Może jestem, może byłam recenzentką, a może po prostu fanką DT. To nieistotne. Fakt, że często prowadzę rozważania na temat Damskiej Torebki i szczególną frajdę mi sprawiają, gdy mogę się wypowiedzieć pod pomarańczowym nickiem.

    Przydałoby się takie forum z prawdziwego zdarzenia dla zaangażowanych w odwiedzanie DT. To mogłoby być całkiem zabawne.
  • allegrowiczka8 2007.08.16 [09:07]
    Moją ulubioną recenzentką jest Kaczka usmiech.gif

    https://ssl.allegro.pl/show_user_auctions.php ?uid=3863312
  • elle 2007.08.16 [10:54]
    *Ya* swego czasu było jakieś forum, prowadzone bodajże przez Uriko. Ale bardzo mało osób się tym wypowiadało i chyba forum padło.

  • allegrowiczka8 2007.08.16 [10:58]
    elle czy chodzi Ci o Forum recenzentek Damskiej torebki ?? Ono chyba faktycznie padło, nie zaglądałam tam już bardzo dawno.

    https://ssl.allegro.pl/show_user_auctions.php ?uid=3863312
  • *Ya* 2007.08.16 [11:37]
    Pamiętam, że cośtam było, ale ledwie kilka recenzentek coś pisało, chyba było z 5 tematów, czy jakoś tak ... Ostatnio sobie o tym przypomniałam, chciałam znaleźć przez wyszukiwarkę, ale nie udało się i przypuszczam, że mogło zostać skasowane.

    Allegrowiczka - czyżbyś była jedną z recenzentek? oczko.gif
  • allegrowiczka8 2007.08.16 [13:41]
    Tak , coś tam naskrobałam oczko.gif

    https://ssl.allegro.pl/show_user_auctions.php ?uid=3863312
  • Aggie 2007.08.16 [14:12]
    Ja też wole recenzje, które oprócz fachowych informacji zawierają też opis samej recenzentki odnośnie osobistych przemyśleń dotyczących kosmetyków. Lubię recenzje Uriko i pani Gidyńskiej i czasem podziwiam je za cierpliwość, bo ludzie potrafią się czepiać najróżniejszych rzeczy.

    Lubię też komentarze ukanamanki - ona chyba mało recenzuje, ale często wpisuje swoje komentarze pod recenzją. Zwykle jest to 1-2 zdania, ale jak ona trafi w sedno...!

    "Imperare sibi maximum est imperium"
  • elle 2007.08.16 [14:24]
    A ja przyznam, że chociaż recenzje Pani Gidyńskiej cenię za fachowość i rzetelność, to ich nie lubię. W moim odczuciu autorka ..nie wiem jak to określić...\'nieudolnie snobuje\', jeśli wiecie co mam na myśli usmiech.gif Poza tym recenzje wydają mi się napuszone i sztywne pechowiec.gif
    Podkreślam jednak, że jest to moje zdanie z którym nikt zgodzić się nie musi.



  • *Ya* 2007.08.16 [17:47]
    Aggie - co do Ukamananki, zgadzam się w 100%. Napisała jedną recenzję, ale niewątpliwie jest to jedna z najlepszych, jakie posiada w swoich zasobach Kafeteria. Przyznam, że czasem czytałam komentarze nawet pod perfumami, których nigdy bym nie kupiła, no chciałam zobaczyć, co ona napisała. Zero snobowania - po prostu szczerość i to podana z taką wyobraźnią.

    Co do recenzji pani Gidyńskiej są po prostu dobre - może nie rewelacyjne, ale widać, że kobieta się stara. Na pewno trafiają do niej głupkowate komentarze i pewne jest to, że działa na wielu jak płachta na byka. Ludzie się czepiają, niezależnie od tego, czy napisze recenzję w poważnym tonie, czy próbuje zażartować - na 10 recenzji przynajmniej pod czterema znajdzie się złośliwy łańcuszek docinków. Nie wiem, jak to wyjaśnić - czy chodzi o to, że jest redaktorką? Nie sądzę, Uriko wszyscy traktują z należytym poważaniem i widać, że w DT jest prawdziwym autorytetem. Chyba jednak jest coś w tym snobizmie, o którym wspomniała Elle.

    Ale mówiąc już ogólnie, fascynujące jest to, jak różni ludzie piszą recenzje i jakie ciekawe to nieraz efekty daje. Np. jakiś czas temu czytałam recenzje, której 75% opowiadało o tym, jak autorka szła do sklepu z zamiarem kupna kosmetyku. Inne to suche fakty, zdarzają się czasami również plagiaty - sama napotkałam przynajmniej na dwa, ale to od razu było widoczne - po prostu gryzło się z poprzednimi recenzjami ich "autorek", szybko zostały wychwycone i usunięte. Ale smutne to, że czasem ktoś ma dobre chęci, ale zupełnie nic do powiedzenia od samego siebie.
  • O paniach redaktorkach... 2007.08.18 [12:49]
    Pani G czy uriko? Skąd te rozbierzność w poziomie respektu użytkowniczek? Uriko jest zawsze, można ją pytać o wszystko, w każdej chwili i zawsze odpowie, mailem, na gadu (ciekawe czy ktoś z Was zna ją osobiście?). A Pai G ma w szanownym poważaniu wszystko, pytania trafiające do niej zwykle przekierowuje do uriko. Pytania w komentarzach? Często reaguje tylko na złośliwości. Kiedyś myślałam, że to jedna i ta sama osoba, taki chwyt marketingowy. Ale to nie możliwe! Chyba, że ciężki przypadek schizofrenii.

    Pozdrawiam wielmożnie zgromadzone!
  • *Ya* 2007.08.18 [14:29]
    Nie no, już bez teorii spiskowych. Pani Gidyńska jest znana większości użytkowniczek kafe z wyglądu - ktoś zamieścił kiedyś jej zdjęcie pod recenzją. Poza tym podobno występowała kilka razy w tvn Style. Można rzec, że jest osobą publiczną, więc jej tożsamość nie pozostawia wątpliwości.

    Uriko jest dobrym duchem Damskiej Torebki, ale przy tak obszernym zadaniu przydałaby jej się na pewno jakaś pomoc. Na pewno ciężko jest nadzorować to wszystko.

    O, są nowe recenzje, spieszę poczytać usmiech.gif
  • O paniach redaktorkach... 2007.08.18 [15:26]
    Więc zna ktoś może osobiście uriko? Widział jej fotki, widział ją w tv?
  • *Ya* 2007.08.18 [16:14]
    Tak, ja znam i wiem, że Uriko to Uriko. Nie podlega to najmniejszej wątpliwości.
  • uriko 2007.08.18 [16:45]
    Rozbrajacie mnie ludzie! Te wątki spiskowe usmiech.gif . Jakby co, to jest moje portfoliowww.uriko.hdwao.pl bo nie mam niestety galerii swojego oblicza online, chociaż może to i nie głupi pomysł, a kamer unikam bo to dla mnie profanacja sztuki usmiech.gif .

    No i mam imię i nazwisko, co może nawet dziwić - w stopce pod hasłem \"zastępca redaktora działu\", wolę jednak podpisywać się nickiem.

    Mam nadzieję, że rozwiałam wszelkie wątpliwości. Swoją drogą, przydałoby się kiedyś w końcu zrobić jakiś sabat czarownic, com? usmiech.gif

    Reszcie dziękuję za miłe słówka i serdecznie pozdrawiam!

    Sometimes truth is stranger than fiction.
  • moka 2007.08.18 [18:10]
    Osobiście najbardziej lubię recenzje Uriko (chyba jak zresztą wszyscy), Kaczki, Witchblade, Moni_kb, Yagne i jeszcze pare by się znalazło usmiech.gif

    http://torebka.kafeteria.pl/ - recenzje kosmetyków naturalnych i nie tylko
  • uriko 2007.08.19 [20:10]
    A przy okazji, co sądzicie o kopiowaniu opisów ze sklepów internetowych lub wizażu, dodawania jednego zdania od siebie na końcu i wysyłaniu takich \"recenzji\" do DT. Ostatnio dzieje się to nagminnie i mam z tym problem :/.

    Sometimes truth is stranger than fiction.
  • laczenie 2007.08.19 [20:13]

Odpowiedz na ten temat

Trwa ładowanie...