Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co sadzicie o tym menu

co sądzicie o Tym menu na wesele 60 osob proszę o szczere wypowiedzi

Polecane posty

Gość Co sadzicie o tym menu

Otrzymalam menu od kucharki co sądzicie o nim mogę zmoeniac je i urozmaicać to takie wstepne wiec prosze pomozcie to ma być typowe swojskie wesele moj narzeczony sie uparł Rosół z makaronem Ziemniaki / kluski śląskie Mięsko : schabowy , kotlet drobiowy z pieczarkami , pieczone udko z kurczaka , mielony , devolay surówka z kapusty kiszonej / mizeria / buraczki czerwone / wiosenna z pekińskiej Przystawki zimne Sałatka gyros sałatka wiosenna z sałaty sałatka grecka z feta jaja faszerowane jaja w sosie królewskim patera wędlin i serów ryba po grecku nugetsy z sosem majonezowym / czosnkowym Dania Ciepłe Barszcz z krokietem gulasz warzywno - mięsny pieczone kartofelki + medaliony cielęce w sosie pieczeniowym z surówkami żurek bigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wszystko pyszne i tradycyjne, nie ma co wydziwiać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co sadzicie o tym menu
moj narzeczony tez jest zachwycony a ja sie zastanawiam czy wszystko ok jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zeby jeszcze bardziej
tradycyjnie bylo to flaki i golabki. Ale nie kazdy dobre zrobi o faktycznie lepiej bez ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kahahahaha
moim zdaniem jak najbardziej ok. my mamy bardzo podobne menu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mam podobne. Ale nie mam nugetsów :) po przeczytaniu muszę je mieć :) !!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co sadzicie o tym menu
moja kucharka mówiła ze to nie jest tradycyjne i polskie aczkolwiek bardzo fajne ze to kaski takie akurat jako przekąska dlatego się zgodziłam a powiedzcie mi płace kucharka po 400 zł 2 kucharki to razem 800 + kelnerki 2 po 200 cała obsługa 1200 to duzo mało ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym wyrzuciała mielonego i bigos zamiast kotleta mielonego mogą byc jakieś bitki w sosie albo filet rybny bo ryby nie ma wcale w tym menu a zamiast bigosu to nie wiem co ale bigosu bym na weselu nie podała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dania są proste, ale urozmaicone: z obiadowych mięsek każdy znajdzie coś dla siebie + różne rodzaje surówek. Klasyczne dania- bez strachu, że ktoś nie lubi. Zimne dania: masz i wędlinki, i sery + ryba, sporo sałatek. Byłam ostatnio na weselu z kuchnią fusion + mnóstwo dziwnych pseudonowoczesnych wynalazków- można było coś skubnąć, ale większość nie wiedziała jak się do tego zabrać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co sadzicie o tym menu
a co myślicie o cenie ? bo to też mnie interesuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyna wawa
Wszystko ok, my mamy podobne + flaki. Polskie wesele to niech jest polskie jedzenie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha ryba jest w zimnej płycie nie zauważyłam, ale mimo wszystko dalabym do obiadu filet rybny. a zamiast bigosu może ser panierowany albo coś w stylu placka po węgiersku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A co to ma do rzeczy że na 60 osób? Przecież na każdą osobę jest jakaś tam ilość jedzenia w ofercie i nie da sie ocenić czy będzie go dość czy nie, musisz dokładnie zapytać ile będzie sztuk np z każdego rodzaju mięsa, ile wszystkiego. Byłam na weselach gdzie było mnóstwo potraw, ale wszystkiego mało i ludzie ścigali sie o głupiego krokieta...więc lepiej sie dowiedz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fskfsksssssssss
szkoda, że nie ma tradycyjnej wołowej rolady zamaist np. devolaya

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość notatkiozyciu.blox.pl
Do przystawek dodałabym tatara. Goście chętnie próbują - to jest coś, czego nie ma na co dzień w domu (w przeciwieństwie do schabowych, kurczaków, wędlin...). I nie ma "narzeczony się uparł"! To WASZ dzień, czyli w połowie Twój :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co do bigosu...
Ja w swoim menu mam tez zurek, barszcz z krokietem, tak jak Ty w sumie wszystko podobne. i tez mam zaproponowany bigos i wlasnie nad tym bigosem sie zastanawiam czy decydowac sie. Bo tez mi jakos na wesele nie pasuje. I nie wiem czy to dobry pomysl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co do bigosu...
i co do ceny. To mało moim zdaniem. Bo do tego musisz kupic produkty zywnosciowe. Ile one wyniosa? 5 tysiecy? to plus obsluga za 1200. To wychodzi 6200 dzielac na 60 wychodzi, ze talerzyk po 100 pare zlotych. A taka cena jest baardzo korzystna, gdzie np my za podobne menu tylko bez kucharek placimy od osoby po 180 zl. Musisz zastanaowic sie ile te produkty zywnosciowe beda kosztowaly i wtedy policzyc. Ja oszacowalam ze 5 tysiecy, ale nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anaianamana
Mi sie to menu srednio podoba. To co masz przewidziane na obiad to u mnie jada sie normalnie w tygodniu. Na swieta mam bardziej wyszukane menu. Zostawilabym devolaya a reszte zamienila na jakies ciekawsze mieska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja płace w restauracji 110 zł
od osoby a mam takie menu: obiad: rosół z makaronem, de volaile, udko z kurczaka, zrazy wołowe, kotlet schabowy z pieczarką, rolada z kurczaka, ziemniaki/frytki plus zestaw surówek przekąski: ryba po grecku, gyros, pieczeń rzymska, galaretka z drobiu, koreczki, sałatka cesarska dania na ciepło pstrąg smażony, grilowane warzywa z ryżem, barszcz, kawałki kurczaka w panierce deser: 250 gr owoców i 250 gr ciasta na osobę plus kawa i herbata do woli, napoje zimne 1,5 l na osobę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co sadzicie o tym menu
rozmawialam z kucharkami powiedzialy ze zakupy pomoga zrobic ilosci nie sa ograniczone ze zalezne jest to od tego ile chce na osobę jedzenia one gotuja ja decyduję , one moga doradzic wiec myślę ze nie bedzie źle i dziekuje wam wszystkim za super wypowiedzi ja place w restauracji powiem Ci ze skromne to menu twoje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam jedno pytanie
Dziewczyny ja mam menu dosyć fajne, dużo przystawek, bo 16, napoje, deser w cenie, jeśli chodzi o dania gorące jest ich 6. Ale.. Mam ale co do obiadu. Bo Wy tu piszecie, że macie zaproponowane na obiad kilka rodzai mięs. A u mnie w wersji obiad jest tylko jedno mięso, jakie jeszcze nie wybrałam. Ale to ja mam wybrać jakieś i tyle, do tego będą ziemniaki i surówka. Nie ma tak jak u Was, że kilka rodzai devolay, udko, schabowy itp. Po prostu mam wybrać jeden rodzaj i ten będzie podany. Czy to słusznie? Bo wszystko tak to jest ok w moim menu podoba mi się, ale ten obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja płace w restauracji 110 zł
ja uważam ze jedzenia będzie sporo, bo nasze przyjęcie będzie trwało od 18 do 24, wiec przez 6 godzin nie zjesz nie wiadomo ile. co innego całonocne wesele. A odnośnie do twojego menu bym zamieniła tego mielonego np na rybę jakiś filet i jedne jajka bym zamieniła na coś innego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkjfdjkdgf
ja bym głodna wyszła. nie masz nic co bym mogła/ chciała zjeść. ble

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sa wakacyjne
glodna bys wyszla, a to co Ty na codzien jadasz, ze dania z menu sa dla Ciebie niezjadliwe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja płace w restauracji 110 zł
lkjfdjkdgf to co ty jesz? ja wiem że u mnie goście będą zadowoleni, bo z potraw które wypisałam każdy coś dla siebie znajdzie. niech każdy zje miseczką rosołu, porcję mięsa. ziemniaki surówkę, potem jakąś przekąskę, coś na ciepło, wypije kawe ciasto i tort to ma dość.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dorociczka
na obiad musi być kilka rodzajów mięcha i jak jeszcze jest rybka to jet super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin_84
nie bierz flakow ani tatara proponuje dodac strogonow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamiast kotleta mielonego
weź lepiej smażoną rybę, mielony nie pasuje mi na wesele :o Tak poza tym wszystko super :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja bym wyrzuciła faszerowane jajka z przystawek.. i nei wiem co to są te jajka inne, ale tez bym wywaliła :D osobiście bardzo jajka lubię, i często jem, ale na takich imprezach z tego co widzę zawsze takie rzeczy zostają, i mało kto to je. Może zamiast tych jajek jakieś takie małe galaretki mięsne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×