Odpowiedz na ten temat

AP EDUKACJA KRAKÓW - OPINIE

  • Zielona Łąka 2011.10.01 [09:34]
    Czy ktoś może mi polecić AP EDUKACJĘ Kraków, proszę o konstruktywne opinie o tej szkole. Z góry dzięki. Pozdrawiam oczko.gif
  • Zoha1234 2011.10.02 [10:12]
    Witam ja polecam oddzial krakowski bo wlasnie tu chodze na zajęcia. Aktualnie jestem na II semestrze Prawa i administracji, uczę się za darmo i to mi odpowiada bo nie za dobrze stoję z kasą. Jedyna ze co płacę to 100zł za sesję egzaminacyjną, ale to grosze w porównaniu do normalnych opłat czesnego. Sesję zaliczylam bezproblemowo, nauczyciele sa spoko. Polecam AP. Pozdro
  • IwonaMacmara 2011.10.02 [19:43]
    Hej! Powiem szczerze, że z czystym sumieniem mogę polecić również tą szkołę (oddział kraków). Zapisałam się w naborze lato 2010 i aktualnie jestem uczniem III semestru BHP. Cóż mogę powiedzieć... konstruktywnego .. hmmm... jak zdam egzamin w styczniu (na technika) to zapewne zapiszę się na kolejny kierunek u nich!!! Jestem zadowolona z tej szkoły pod każdym względem - finansowym, kadrowym, obsługi w sekretariacie. TO chyba tyle, w tej kwestii! pozdro
  • Jelonek198309 2011.10.03 [18:53]
    Hejka, ech cięzko powiedzieć.
    Ja byłam na kursie wizażu i podobał mi się.
    Wszystko było zapewnione, więc tylko przyszłam na zajęcia.
    Koleżance mogłam zrobić makijaż, bo musiałam mieć własną modelkę.
    Co do szkoły to nic nie wiem ale na kurs można iść.

    Jest sama praktyka, więc nie ma jakiś bzdurnych, bzdetnych infromacji usmiech.gif

  • Olga0987 2011.12.17 [23:35]
    Jelonek -czy jak Ci tam, jesli jeszcze tu jesteś napisz proszę coś więcej o tym kursie?
    Ja zastanawiam się między dwoma szkołami, bo już sama nie daję sobie rady ze swoją cerą a na kosmetyczkę nie mam czasu i kasy.
    Nie wiem czy lepsza jest AP Edukacja czy TEB?
    Jak myslicie?
    Wiecie coś na ich temat?

    Olgusik
  • Jelonek 198309 2011.12.26 [17:45]
    Siema. To był kurs weekendowy (trwał w sumie 4 dni = 30 godzin). Teorii było niewiele - w zasadzie same podstawy, za to full pracowni kosmetycznej. Pracowałyśmy w małej grupie na markowych kosmetykach (głównie Inglot). Zapłaciłam ok. 500 złotych za całość (albo coś ok tego bo dokładnie nie pamiętam). W każdym razie - polecam
  • Milusia556 2012.03.11 [17:42]
    Ostanio mają w AP Edukacji w Krakowie jakąś promocję jeśli chodzi o kurs wizaż - podobno jest jakaś oferta za zakupach grupowych i tam taki kurs kosztuje tylko 99 złotych. Muszę dopytac kumpeli w jaki sposób ona to zakupiła albo zadzwonie do AP na Szewską bo - jesli to prawda - to fajna sprawa to jest
  • MarekKr 2012.04.25 [14:10]
    Hej, moja dziewczyna coś wspominała o problemach z makijażem - chociaż ja uważam, że jest jej to niepotrzebne - pytanie czy to się opłaca?
    Nie znam się na tym ale 99zł to chyba dużo jak za taki kurs?

  • omnibusmlp 2012.06.29 [17:40]
    W AP Edukacja w Krakowie jest promocja za każda poleconą osobę, która zapisze się do tej szkoły, osoba polecająca ma ratę anulowaną.

    Płacę na Optyce 265zł i bardzo chętnie dam 50zł, jesli ktoś zapisze się z mojego polecenia do tej szkoły. smiech.gif

    Wystarczy być zapisanym przez 1 semestr.

    A dodatkowo można dostać legitymację na zniżki do kina czy MPK! A przy umowie zlecenie ma się wyższą stawkę netto. usmiech.gif

    na info czekma pod mailem: marudasmefr@interia.pl< /a> smiech.gif
  • Alchemik007 2012.08.14 [15:33]
    A ja słyszałem że teraz w krakowskiej AP Edukacji organizowany jest tzw. dzień bez czesnego, to znaczy jak sie zapiszesz w takim wyznaczonym przez nich dniu to dostajesz semestr nauki za darmo. Z tego co wiem najbliższy taki dzień bedzie 22 sierpnia 2012 r.
  • Carla91 2012.08.27 [18:35]
    Dostałam właśnie informacje na temat kursu manicure (jednodniowy) w AP Edukacji, myslicie, że to dobry pomysł? Otrzymuje się po tym jakiś papierek? Był ktoś na czymś podobnym? Zastanawiam się czy po takim czymś mogłabym juz stawiac pierwsze kroki w tym zawodzie?

  • Amelka6 2012.09.11 [10:31]
    Hej, teraz jest promocja na kursy krótkie z zakresu urody. Co to oznacza? Już tłumaczę: np. Tipsy metodą żelową 30h - 500 zł (17zł/h), Wizaż 30h - 500 zł (17/h), Manicure 8h - 250 zł, Pedicure 8h - 300 zł.

    Po zakończeniu szkolenia otrzymujecie Międzynarodowy Certyfikat, który daje prawo wykonywania zawodu.

    Myślę, że warto skorzystać usmiech.gif

  • zdenerwowałam się 2012.10.28 [12:46]
    AP EDUKACJA to kpina!!!
    Zapisałam się na hotelarstwo, zapłaciłam. Dowiedziałam się, że zajęcia zaczną się pod koniec września lub pod koniec października i że na pierwszych zajęciach dostaniemy legitymacje.
    Czekałam, czekałam... Początek października, zero informacji. Przeszłam się tam i dowiedziałam się, że zajęcia ruszą w połowie miesiąca. Znowu czekałam, znowu zero odpowiedzi. 17 października zadzwoniłam spytać, kiedy w końcu będzie zjazd... I dowiedziałam się, że 27 października. Po paru dniach dostałam mailem informację, że w poniedziałek wyślą nam plany zajęć. Oczywiście tak się nie stało. Znowu tam zadzwoniłam we wtorek, by dowiedzieć się, że "plany zajęć nie zostały jeszcze wysłane z centrali w Warszawie i dlatego ich nie ma". I to ma być poważna instytucja?! To nie wszystko. Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach. Dowiedziałam się, że legitymacji nie dostaniemy, nie wiem właściwie dlaczego.
    AP EDUKACJA KRAKÓW to placówka, w której kpią sobie z klienta, lekceważą go i całym swoim postępowaniem okazują brak szacunku. Stanowczo NIE POLECAM.
  • Amelka6 2013.01.07 [10:55]
    Naprawdę nie wiem od czego to zależy. Ja nie miałam żadnych problemów. Generalnie osoby z którymi jestem w grupie również nie narzekają. Może po prostu źle trafiłaś. Z tego co się orientuję to Kraków jest chyba jednym z najbardziej zorganizowanych oddziałów.
  • byłaSłchaczka 2013.03.06 [19:58]
    Oszustwo mam 30 lat i jak żyje czegoś takiego nie widziałam. Zapisałam się nic mi nie mówiono że po wypisaniu płacę za całe dwa lata nauki nawet jak nie będę tam chodziła. Potem okazało się nie mogę wykonywać tego zawodu i to miałam problemy żeby odebrać świadectwo. Musiałam pisać jakieś tępe podania i OKAZYWAĆ ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE co już było zupełną kpiną. Nie dostałam nic na piśnie że nie będę już płacić. Osobiście rozważam podanie ich do sądu. Po za tym już nie wspomną że moja grupa miała liczyć 20 a liczyła 5.... Sami nie przestrzegają swoich reguł.
  • Superfajna 2013.04.15 [21:53]
    A czytałaś umowę? I faktycznie było tam, że nic nie płacisz? Ciekawa jestem szczegółów?
    A po co im zaświadczenie lekarskie? Twoja wypowiedź jest strasznie chaotyczna.
    Sama się zastanawiam nad kierunkiem asystentki stomatologicznej.....
    Czekam na całą historię ze szczegółami!!!
    Aga
  • gość 2013.10.21 [10:36]
    przecież to nic nadzwyczajnego, że masz mieć zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu. po prostu papierek, którego wyagają w każdej szkole, a wy się tak bulwersujecie
  • gość 2014.01.02 [11:37]
    Nie polecam tej szkoły, wręcz odradzam ! Banda oszustów i naciągaczy. Uczęśzczałam w 2012/13 roku na kierunek opiekun medyczny. Zajęcia wyglądały tak że grupa 30 osób czekała 2 godziny na nauczyciela bo ten miał zupełnie inny plan zajęć, to po 1, po 2 kompletnie beznadziejne przygotowanie do egzaminu zawodowego gdzie 3/4 osób nie zdała, a przypomninam za egzamin trzeba było zapłacić 150 zł, natomiast kiedy była możliwość załapania się na termin poprawy w styczniu, gdzie znów trzeba było zapłacić, okazuje się że się nie załapałam... i muszę czekać na inny termin. OSZUŚCI !!!
  • gość 2014.01.02 [21:50]
    Mam wrażenie, że ap świetnie sama się tu reklamuje, może to sekretareczki z nudów dodają te opinie myśląc, że ktoś głupi się nabierze
  • Niedoszly cukiernik 2014.02.22 [15:43]
    Odradzam! Naciagacze jak nie wiem co! Jak juz podpiszesz umowe to zaczna sie same problemy! Zapisalam sie na kurs cukierniczy. Na poczatku bylo wszystko jasne - oplaty, zajecia, cykl ksztalcenia. Pozniej okazuje sie, ze mamy zajecia laczone z innymi kierunkami, kompletnie nie zwiazanymi w cukiernictwem. Pozniej podniesli oplaty, co tlumaczyli mala grupa. Nastepnie w ogole nie rozpoczal sie semestr i teraz czekam laskawie, az w koncu poinformuja mnie, ze zebrala sie odpowiednia liczba osob. Jesli planujesz skonczyc kurs w ciagu 1,5 roku to niestety nie masz gwarancji. Mozesz czekac nawet 2-3 lata.
    Nie da sie nic zalatwic. Sekretarki rodem z filmow z PRL. Nikt nic nie wie, niedoinformowane czopki, ktore tylko potrafia pyskowac. Zero informacji, dyrektorka robi piekne oczy i pierniczy bez sensu.
    Jeden wielki syf. Nie pakuj sie w ten balagan, bo tylko stracisz kase, a i tak niczego cie nie naucza.
  • Jedno wielkie HA HA HA 2014.02.22 [15:52]
    Nie wiem jak oni moga funkcjonowac! Takiego burdelu jeszcze nie widzialem! W Stanach byliby juz podani do sadu i musieliby wyplacic kazdemu z osobna wielkie sumy za niedotrzymanie umow!
    Sekretarki zachowuja sie jak ksiezniczki. Nikt nic nie wie. Nie ma zajec, nie ma prowadzacych, dyrektorka obecna jeden dzien w tygodniu przez (az!) godzine! Moze z krotkimi kursami nie ma takich problemow, ale kursy zawodowe to jakas tragedia... Nie ma planu zajec, jak juz jest to nie taki jak trzeba, Prowadzacy ma swoj, sluchacz swoj. Czas leci, kasa tez, a oni tylko wyciagaja reke po kolejne raty. Ktos powinien sie za nich zabrac, bo okradaja ludzi w bialy dzien!
  • gość 2014.02.28 [17:52]
    Prawdopodobnie pozytywne opinie na temat AP edukacji piszą Pani z sekretariatu znajoma mi mówiła jak tam pracowała. Mają dość sporo pozwów do sądu dlatego że nawet jak się wypiszesz ze szkoły to każą Ci płacić za cały okres nauczania. Przy zapisie tego nie mówią trzeba tam uważnie czytać wszytko u nich.
  • gość 2014.05.22 [15:07]
    mam pytanie, chodzilam do szkoly tam kilka miesiecy, i musialam się wypisac z powodow osobistych. Poszlam do sekretariatu sie wypisac, pani sie pyta czy mam frekwencje, mowie ze mam, bo powinnam miec. Wydala dokumenty. A teraz, po miesiacu, dostaje sms ze mam zaplacic 100 zl za brak frekwencji. O co chodzi?
  • gość 2014.09.05 [10:55]
    Witam , chciałam rozpocząć nauke w ap edukacja na kierunku administracja lub architekt krajobrazu . Po opiniach w internecie , mam wieeeelkie obawy . Jest tu ktos kto w tym roku również rozpoczyna naukę w tej szkole ? Albo w tamtym roku ? Jak wrażenia?
  • gośćola 2014.09.07 [01:01]
    Witam, chcialabym rozpoczac nauke na kierunku kosmetyka ale po przeczytaniu tylu niepochlebnych opinii zwatpilam.. naprawde tam jest az tak zle ? zastanawialam sie rowniez nad zakiem i cosinusem, ich opinie tez daleko nie odbiegaja od opini ap.. nie wie msama co mam robic :/
  • xasiax22 2014.09.17 [19:17]
    Witam , ja mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jak się mniej więcej odbywają zajęcia w szkole , chodzi mi o system popołudniowy i weekendowy. Godziny są różne ? Czy z roku na rok mniej więcej to samo. Pytam ponieważ nie wiem czy się dostosuje z moją pracą...Zastanawiam się nad pójściem do szkoły rocznej na Asystentke Stomatologiczną. Dziękuje za odpowiedź.
  • xasiax22 2014.09.17 [19:20]
    Witam , ja mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jak się mniej więcej odbywają zajęcia w szkole , chodzi mi o system popołudniowy i weekendowy. Godziny są różne ? Czy z roku na rok mniej więcej to samo. Pytam ponieważ nie wiem czy się dostosuje z moją pracą...Zastanawiam się nad pójściem do szkoły rocznej na Asystentke Stomatologiczną. Dziękuje za odpowiedź. Chodzi o szkołę w Krakowie.
  • gość 2014.10.05 [14:15]
    WybaczcieŻeTakPiszęAleNieDziałausmiech.gif
    JeżeliChodziOTąSzkołęZdecydowanieKażdemuOdradzam
    BajzelJakiTamPanujeJestTagicznySzkołaOgółemNieWyposaż ona
    PodpisującUmowęNiktNieWspominaOPieniądzachJakieNależy PłacićZaNaukęJeżeliChcecieWyciągnąćDokumentymożecieT oZrobićTylkoOd1-5Każdegomiesiąca
    PORAŻKA
  • gość 2014.12.15 [13:21]
    Ja byłam tak średnio zadowolona z wizażu. Poszłam natomiast na ten kurs do NOVEJ. Miałam pewien niedosyt a mieli promocyjne ceny więc postanowiłam spróbować. Zajęcia prowadziła osoba, która robi tez charakteryzacje w teatrze, więc pokazano nam nie tylko make-up itd ale prawdziwe charakteryzacje. Robiliśmy twarz Draculi czy takie typowo na Halloween. Poza tym oczywiście wszystkie najważniejsze informacje, ciekawostki itd. Polecam
  • Dropsikk 2015.01.13 [08:01]
    zapisałam się na kierunek technik żywienia, po 2 semestrach zrezygnowałam. dlaczego? sekretariat nie potrafi odpowiedzieć na żadne pytanie, do jaśnie pani dyrektor dostać się praktycznie nie można, bo albo nie wiadomo kiedy jest, ale kiedy ma być jej nie ma, sama pani dyrektor nie wie co i jak (tak było z planem zajęć- dla nas, kucharzy i cukierników, nie mogła tego ogarnąć, bo już sama nie wiedziała czy zajęcia mamy wszyscy razem czy osobno, cały dzień zajęć straciliśmy na dogadanie się z nią co i jak), wykładowcy sobie robili z nas jaja- skracali zajęcia i "tylko, żeby pani dyrektor się nie dowiedziała". We wrześniu tego roku miał ruszyć semestr, po kilka razy dopytywaliśmy gdzie plan- ludzie pracują, trzeba to jakoś pogodzić. W końcu dostaliśmy go, ale na 3 dni przed zajęciami. nie wspomnę o tym, że podnieśli nam czesne, a dowiedziałam się tego pocztą pantoflową, bo pismo do mnie dotarło ze stemplem grudniowym na kopercie- nawet jeśli było wysłane wcześniej, to data na tym piśmie jest z 18września, semestr rozpoczął się 27.09. i nie bardzo rozumiem jak się to ma do zapisu, że szkoła powinna z miesięcznym wyprzedzeniem poinformować o podniesieniu czesnego, bo jakby nie liczył to pomiędzy 18 a 27 września miesiąca nie ma. Straszą mnie teraz windykacją za brak wniesienia opłaty za wrzesień. ja się tylko pytam : skoro oni n ie dotrzymali warunków umowy, to czemu ja mam to robić??
  • gość 2015.03.26 [18:10]
    Witam. czy orientuje się ktoś czy opiekun grupy może mi usprawiedliwić nieobecność na jednym zjeździe

Odpowiedz na ten temat

Trwa ładowanie...