Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który chleb wybrac przy diecie odnośnie Canddida spp.?

Polecane posty

Gość gość

Witam Potrzebuje pomocy odnośnie wskazania który z niżej przedstawionych chlebów będzie najbardziej bezpieczny i odpowiedni w przypadku diety na posiadanie Canddidy? Mam Candidę obecnie stwierdzoną z wymazu gardła na języku ale może też być w przełyku czy gdzie indziej. Brałem tabletki Flucofast 7 dni po 100mg, trzy opakowania nystatyny w zawiesinie. Teraz stosuje dietę oraz biorę probiotyki Dicoflor 60. [b]Chleb 1:[/b] Chleb razowy -skład: mąka razowa typ 2000, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, zakwas naturalny, sól, drożdże [b]Chleb 2:[/b] Chleb (mało informacji bo sklep prosto z piekarni nie pakowany, skład tyle co Pani w sklepie powiedziała.) -skład: mąka żytnia 90%, mąka pszenna 10% + dodatki [b]Chleb 3:[/b] Chleb z orkiszem -skład: mąka żytnia 35%, woda, mąka orkiszowa 12%,słonecznik 8,5%, płatki ziemniaczane, otręby pszenne 2,5%,ekstrakt słodu jęczmiennego, wysoko proteino-wana mąka pszenna, inne, [b]Chleb 4[/b] Chleb Jakubkowy -skład: mąka żytnia razowa 72%, woda, słonecznik 10%, siemię lniane 8%, żyto krojone 5%, sezam 1%, płatki owsiane, sól, drożdże. [b]Chleb 5[/b] Chleb na naturalnym zakwasie, pełnoziarnisty, żytni -skład; mąka żytnia, pszenna, woda, żyto krojone 15%,słonecznik 10%,siemię lniane 6%,drożdże, sól, ekstrakt słodu,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przy candidzie nie można spożywać chleba przez kilka miesięcy od rozpoczęcia leczenia...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×