Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gipsy

barszcz czerwony...help

Polecane posty

Gość Gipsy

Jak sie go robi?? jestem na etapie gotowania buraczków (swoja droga ile sie je gotuje?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gipsy
przepraszam jest ktos tutaj? buraki mi sie rozgotuja zaraz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak....
spadaja z noza to juz ugotowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potem ...
dodajesz troche octu...przypraw typu majeranek, troszke cukru, soli ....wg upodoban .....:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gipsy
no taki zwykły ,czysty .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
buraki + pietruszka + opcjonalnie marchewka ale malo (ja nie daje) + maly kawalek pora + kawalek selera + kostka (byle nie tlusta) albo rosolki w kostce + sol tyle co do zupy + ziele angielskie (2 kulki)+ lisc laurowy-pol+grzybek suszony lub dwa jak masz gotujesz tyle co zwykla zupe czyli ok godziny potem dodajesz zabek czosnku lub dwa mniejsze, przyprawiasz pieprzem, sola lub jarzynka, ja jeszcze dodaje pol torebki barszczu instant i troche soku z cytryny (dla koloru jesli ma byc jedzony w tym samym dniu bo jak nie to wystarczy nie odcedzajac wrzucic na noc do lodowki to naciagnie kolorem od burakow), mozna tez dopdac troche majeranku tylko nie za duzo (mniej niz do grochowej czy fasolowej) tak uczyla mnie robic barszcz moja babcia (pochodzi z terenow obecnej Ukrainy ktore kiedys nalezaly do Polski czyli tzw kresy) smacznego:) PS mozna podawac z uszkami lub do krokietow taki do picia w barszczowkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja robię tak
gotuję buraki do miękkości w wodzie z mięsem lub kością i liściem laurowym, oczywiście obrane i pokrojone w mniejsze kawałki. Ugotowane buraki wyjmuję i trę (grubość wiórków zależy od tego jakie lubisz). Wywar doprawiam do smaku solą, pieprzem, kwaskiem cytrynowym, dodaję też trochę barszczu czerwonego z torebki ale tylko odrobinę. Osobno gotuję ziemniaki. Na talerz kładę wiórki z buraczków, ziemniaki i zalewam wywarem. SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Qrde, toz to profanacja dla barszczu czerwonego!!!!!! Jaki ocet??? canis, babcia uczyłą Cię, ze do barszczu dodaje się farbki typu \"barszcz instant\" i \"rosołki\" w kostce? :> Nie wierzę!!!! Barszcz gotuje się na wywarze z mięsa i warzyw, na bulionie i na kwasie buraczanym. Bo barszcz się KISI!!! A nie oszukuje plastrem cytryny!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gipsy
dzieki za pomoc:) na pewno bedzie pyszny, juz pachnie... mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a gdzie taki kwas buraczany
można kupić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rrrysia
bardzo smaczny jest barszcz czerwony w kartonie Hortexu, nawet na zimno. naprawdę smaczny, przelewa się tylko do garnka żeby podgrzać, jak ktoś lubi może dodać majeranku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ile tego octu na ile wywaru
a ile tego octu na ile wywaru z burakow dodac? i ile tych burakow ugotowac na ile wody? sory, nigdy nie robilam barszczu, a chce sprobowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dajcie prosze jakis konkretny
przepis na barsz,prosze napiszcie co i jak dokladnie a nie to + tamto,z gory dziekuje. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ile tego octu na ile wywaru
no napiszcie ile tego octu, please!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ile tego octu na ile wywaru
Tutaj jest przepis na barszcz: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis13.html tyle że piszą, że buraki się zapieka:-o A ja pamiętam, że się je gotuje... i tak nadal nie wiem jakie proporcje buraki/woda/ocet. Chodzi mi o taki tradycyjny barszcz, bez udziwnień, proszę wrzućcie coś siebie gospodynie:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może być
ocet jabłkowy ? :o też nie wiem ile tego octu / soku z cytryny dodać żeby barszcz miał taki fajny kwaskowaty smaczek, a własnie gotuję, doradźcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×