Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 88FGGFG

BŁAGAM KOBITY JAK SIE ROBI TEN SOK Z BURAKA CO DZIURE SIE WYDRĄZA W NIM CZY COŚ?

Polecane posty

Gość 88FGGFG

I MIÓD DAJE DO SRODKA? jak to sie robi dokladnie i na co to dziala>?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tam
sok z buraków to robiłam za pomocą sokowirówki....... BSok z buraczków jest rewelacyjnym źródłem żelaza i wogóle zbawiennie wpływa na morfologię krwi. Dodatkowo ma też oddziaływanie na wątrobę (korzystne) Zwiększa wytrzymałość organizmu Zawiera duże ilości wit. B1, C, karotenu i witaminy P, a także wapń magnez sód, potas, Dodatkowo ponoć wspaniale robi na nowotwory złośliwe (wyczytane, nie sprawdzane) dzięki zawartości antocyjanu i ogólnie "składu chemicznego". Ponadto zalecany dlanadciśnieniowców. Działa wykrzuśnie Odkwasza organizm Wspomaga trawienie Hamuje procesy gnilne w jelitach Obniża poziom cholesterolu Przeciwdziała miażdżycy Prócz tego to naturalne źródło kwasu foliowego Picie soku z buraków również dodaje wigoru. Ogólnie bardzo zdrowy. Piłam takie koktajle warzywne w dzieciństwie oraz w ciąży. Będąc dzieckiem prawie wogóle nie chorowałam, ze dwa razy mi się jakaś grypa przytrafiła. Dzieci me urodziły się pod koniec 6-go miesiąca życia, w pierwszej min. życia miały po 3 pkt w skali Apgar. Córeczka była silna od początku, Synek natomiast..............szkoda gadać, oględnie mówiąc w najlepszym wypadku miał być roślinką. Dziś Maluszki mają ponad 3 lata i nic Im nie dolega..........podczas jedej z wielu rozmów z lekarzami opiekującymi się mymi Dziećmi jakoś od słowa do słowa doszłodo tego,że powiedziałam iż piłam takowe koktajle w ciąży, usłyszałam że bardzo dobrze zrobiłam, bo dzięki temu Dzieci pomino bardzo złych rokowań tuż po narodzinach się tak dobrze trzymają........powiedziano mi, że całkiem nieświadomie zapobiegłam retinopatii (odklejenie siatkówki oczątek), wzmocniłam naczynia krwionośne na tyle że wytrzymały wysokie ryzyko wylewów do mózgu, wspomogłam wątroby i jelitka Dzieci........ Od czasu porodu zapomniałam o soczkach, choć raz na jakiś czas pijam bo lubię...........ale chyba wrócę do nich wprowadzając je na stałe do menu - całej Rodzinki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buracZki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
ale jak zasypie cukrem, to juz nie bedzie zrowy sok tylko trutka na ludzi :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lewizna
moja Mama robiła inaczej - w dużym buraku ćwikłowym wydrążała dziurę pośrodku, tam wsypywała parę łyżek cukru i wkładała do piekarnika. Piekło się tak z godzinę (w niewysokiej temperaturze) i zamiast cukru był pachnący gęsty syrop. Zamiast cukru można dać miód.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lulali
Ja wyciskam sok z buraka przez sokowirowke , do soku dodaje troche miodu . Ten syrop jest bardziej wydajny i duzo zdrowszy od tego z cukrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×