Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antygona XYZ

ciasto na pierogi

Polecane posty

Gość Antygona XYZ

Dodajecie jajko do ciasta na pierogi?Są różne szkoły i sama już nie wiem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie dodaję. Maślanka, mąka, sól i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moje ciasto: Letnia woda, żółtko, łyżka oliwy, mąka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciasto z jajkiem jest cięższe, twardsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To białko powoduje, że jest twarde,dlatego daje tylko żółtko. Nauczył mnie tego kucharz "starej daty".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mocno ciepła woda,ok 0,5 litra na 1 kg mąki,łyżeczka soli + 2 łyżki masła do wody,aż się rozpuści.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jaka gęstość tego ciasta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×