Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

otulona_dnem

Co macie dziś na obiad? Kontynuacja.

Polecane posty

Brakuje mi już pomysłów, tydzień ma 7 dni i człowiek nie wyrabia już z codziennym pichceniem czegoś nowego :) Mój dzisiejszy obiad: Składniki: 2 golonki wieprzowe 3 ziarna ziela angielskiego kostka bulionowa 3 ziarna czarnego pieprzu sól 1 marchew 1 cebula kawałek pora i selera 2 liście laurowe MARYNATA z ciemnego piwa Składniki: butelka ciemnego piwa po pół łyżki majeranku, kminku, słodkiej papryki 1 cebula pokrojona w plastry 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Golonki umyć, osuszyć, włożyć do rondla lub garnka, zasypać przyprawami, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Następnie dodać pokrojone warzywa i gotować kolejne 30-40 minut. Po tym czasie golonkę ostudzić. Przygotować marynatę (z czosnkiem, ale bez cebuli). Skórę na golonkach ponacinać na kształt kratki, zalać marynatą, natrzeć mięso, aby przeszło smakiem. Odstawić na przynajmniej 1-2 godziny. Obracać co jakiś czas, aby dobrze otoczyła je marynata. Golonki wyjąć z marynaty, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfance, obłożyć plastrami cebuli, zalać marynatą i piec 45 minut w temp. 200 st. Golonka po bawarsku najlepiej smakuje z chrzanem oraz zasmażaną kapustą. Można podać z kopytkami czy drożdżowym pampuchem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chleb i pasztetowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dla mnie za ciężko. Ja dzisiaj pieczony dorsz, surówka z pora i do tego kasza jaglana. Jutro chyba walnę canelloni ze szpinakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siostryodkuchni_pl
Zapraszam na naszego nowego bloga - siostryodkuchni.pl - raz wejdziecie i nie pożałujecie :) Będziemy regularnie publikować pyszne przepisy na obiad w 30 minut!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzis zjadlam kozi ser- smierdzial jak stare skarpety. Zalosne jak mozna to jesc..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moją ogromną pasją jest gotowanie dlatego postanowiłam założyć bloga na Facebooku. Blog ma nam służyć do wymiany przepisami. Zapraszam serdecznie do polubienia strony web.facebook.com/Gotowanie-moja-pasja-1740833252611549/ Zapraszam do zamieszczania postów ze zdjęciami potraw i przepisami. Dodam że kto pierwszy zamieści post otrzyma drogą pocztową nagrodę niespodziankę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×