Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet i gotowanie

Gołąbki tradycyjnie czyli przepis dla wytrwałych

Polecane posty

Gość facet i gotowanie

Uprzedzam – jeśli chcecie zaszpanować gołąbkami w wersji tradycyjnej niestety trzeba będzie spędzić w kuchni dużo czasu, ale każdy choć raz spróbować musi. Ważne żeby zrobić dużo gołąbków – bo po pierwsze domownicy będą jeść dużo, a dwa jeśli już gotować to dużo tak żeby wystarczyło na jutro, więc duży garnek polecam. Przepis jest tradycyjny i moim zdaniem smakuje dość wiernie i chyba kojarzy się z tradycyjną kuchnią – wykonanie jednakże nieco zmodyfikowałem na podstawie doświadczeń z gołąbkami wg Karola Okrasy. Mitem jest trudność tego dania. Każdy sobie z nim poradzi, jedyne czego potrzeba to cierpliwości. cały przepis https://facetigotowanie.wordpress.com/2014/12/23/golabki-w-sosie-pomidorowym/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie przesadzaj kobieto ja robie golabki z 3 albo 4 kapust bo musze tyle i schodzi mi to do dwoch godzin i mam skonczone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
troche przepis na skróty i gdzie ty tu widzisz duzo roboty i czasu.Ja robie naraz ok 30 szt i kazdego gołabka obsmazam i dopiero gotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość facet i gotowanie
Przygotowanie farszu troche trwa - chociazby fakt, ze ryz lub kasze trzeba ugotowac i... ostudzic - zgdza sie? Oddzielanie lisci kapusty tak zeby niczego nie porwac tez troche trwa. Oczywiscie liczy sie wprawa - ale 2 godziny w kuchni to minimum. To raczej dlugo. Dla adwersarza powyzej - przepis napisal, sprawdzil, ugotowal... facet - wystarczy czasami przeczytac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no i co z tego, że facet? ma 2 ręce? ma... a masa dobrych szefów kuchni to faceci, więc nic dziwnego w tym nie widzę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frohchibulltua1982ivvrg
troche przepis na skróty i gdzie ty tu widzisz duzo roboty i czasu.Ja robie naraz ok 30 szt i kazdego gołabka obsmazam i dopiero gotuje. Jasne http://paint.fm/s/20

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość breaktefalaw1970arizo
Uprzedzam – jeśli chcecie zaszpanować gołąbkami w wersji tradycyjnej niestety trzeba będzie spędzić w kuchni dużo czasu, ale każdy choć raz spróbować musi. Ważne żeby zrobić dużo gołąbków – bo po pierwsze domownicy będą jeść dużo, a dwa jeśli już gotować to dużo tak żeby wystarczyło na jutro, więc duży garnek polecam. Przepis jest tradycyjny i moim zdaniem smakuje dość wiernie i chyba kojarzy się z tradycyjną kuchnią – wykonanie jednakże nieco zmodyfikowałem na podstawie doświadczeń z gołąbkami wg Karola Okrasy. Mitem jest trudność tego dania. Każdy sobie z nim poradzi, jedyne czego potrzeba to cierpliwości. cały przepishttps://facetigotowanie.wordpress.com/2014/12 /23/golabki-w-sosie-pomidorowym/ Jasne http://torching.us/14

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nateadiscres1970zoail
Przygotowanie farszu troche trwa - chociazby fakt, ze ryz lub kasze trzeba ugotowac i... ostudzic - zgdza sie? Oddzielanie lisci kapusty tak zeby niczego nie porwac tez troche trwa. Oczywiscie liczy sie wprawa - ale 2 godziny w kuchni to minimum. To raczej dlugo. Dla adwersarza powyzej - przepis napisal, sprawdzil, ugotowal... facet - wystarczy czasami przeczytac Jasne http://descargariso.com/exAt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie golabki bardzo szybko w tym czasie co sie gotuje ryz szykuje kapuste i potem to juz szybko idzie zadnej trudnosci w tym nie widze.a sos to chwila i tez gotowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćwerta
ja robie megawypasieone golabki 1 golonka gotuje razem z kościami które robia fajny rosolek. Kiedys golonka się ugotuje obieram ja i miele w maszynce. W tym czesie 1.5szklanki suchego ryzu gotuje na rosole powstałym z golonki i kosci. Lacze ugotowany ryz razem z mięsem. Biore 2 duże cebule i szkle je na minimum 2 lyzkach gęsiego smalcu. wSZYSTKO MIESZAM RAZEM DODAJAC DO FARSZU JEDNO JAAJKO lyzeczke soli, pol zyzeczki pieprzu. A dalej to już wiadomo... zawijam golabki układam scisle w garnku na spod układam pokrywki od słoikow ulozone denkami do góry , wklewam rosol i gotuje około 40min- az kapusta będzie miekka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×