Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie za 100 punktow

jak usmazyc rybe-plat mrozony by sie nie rozwalil

Polecane posty

Gość pytanie za 100 punktow

Kupilam 3 platy mintaja, chce je usmazyc-pytanie jak?ZAWSZE jak smaze na patelni to mi sie rozwalaja i co za tym idzie nie mam ryby a jej resztki-sieczka.....jak zrobic zeby bylo dobrze-blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagam o pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najpierw dobrze rozmrozic i w reczniku papierowym odsaczyc wode.; Potem trszeba spryskac sokiem z cytryny dzieki temu ryba robi się jedrna. I ryba musi być wrzucona na bardzo gorący olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minka111
a ja nie rozmrazam calkiem tylko troszke izeby przyprawy sie fajnie trzymaly a potem na goracy tluszcz i nigdy mi sie nie rozwalaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wystarczy dobrze rozmrozic i odsaczyć z wody, oczywiscie smazyc na gorącym tłuszczu, nie rozpadnie sie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie za 100 punktow
dzieki wielkie za odpowiedz.......ale nie wiem czemu mintaj jest wg kogos tu "zły;"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie, ze mintaj nie jest zly :D :D :D zeby sie nie przylepiala do patelni, to tak, jak mowili: ryba musi byc sucha, ja dodam jeszcze, ze najlepiej nie taka calkiem zimna z lodowki, i olej goracy, no a petelnia najlepiej teflonowa, solidna, z grubym spodem, ktory w odpowiedni sposob przewodzi cieplo. mozna troche opruszyc maka, wtedy ryba jest taka bardziej zwarta i od razu zrobi sie \"skorupka\", ale oczywiscie nie ma sensu sie bez powodu tuczyc maka, chyba ze komus na tym tuczeniu nie zalezy ;) no i smazyc ze 2-3 minutki z kazdej strony, nie pol godziny ;) kawalki najlepiej, jak nie sa zbyt duze, wtedy latwiej jestprezwracac (najlepiej oczywiscie tylko jeden raz).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baska100
mintaj nie jest zły ale jak spróbujesz pangi to sama ocenisz,czesto jest na promocji i wtedy kosztuje 10.99 trzeba pociac na mniejsze porcje i polecam posypanie jakiej kolwiek ryby gotowa przyprawa do ryb lekko odcisnąc i do maki,jajka roztrzepanego i do bułki smazyc na rozgrzanym tłuszcu powoli,zeby w srodku nie byla surowa mozna do mąki i do jajka terz sie nie rozpadnie.Jak pani smazy goły filet to moze się rozpadac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
goly filet sie nie rozpadnie, jak sie go smazy umiejetnie. ja akurat nie lubie panierowac ryb, bo traca swoj delikatny smak i wyglad i jedzac bardziej czuje sie panierunek niz to co jest w srodku. nie wspominajac, ze bulka to puste kalorie ;) przyprawy do ryb tez bym nie polecala, bo to glutamian sogu - zabija delikatny smak ryby. sol i pieprz, ew. pietruszka czy bazylia i juz. oczywiscie kazdy niech je tak jak lubi, ja tylko sie dziele swoimi spostrzezeniami ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buziaiiii
co do mintaja to wcale nie jest zly ale ten troszke droższy - juz powyzej 10 zł mozna kupic taki który sie nie rozpadnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja właśnie wróciłam z zakupów i przytargałam filety z dorsza i wspomnianą wyżej pangę:-) jeśli filet jest dobry(co nie oznacza wcale, że dobry to droższy) nie zawiera w sobie dużo wody i smazy się elegancko. przed świętami to była z tymi rybnymi filetami masakra-każdy płat był otoczony cienką warstewką lodu,której na pierwszy rzut oka nie było widać i podczas rozmrażania zostawała kałuża wodu o smażenu nie wspomnę...no ale tak to chyba u nas jest, że jak spryciarze wyczają, że na coś będzie duży zbyt,to dają nam jako bonusik zamiast ryby lód za który musimy płacić[zły} wracając do tematu...:-) rybkę czesto robiłam tak-rozmrażałam, ale tylko troszkę,sól,pieprz odrobina soku z cytryny i w jajo, a następnie w mąkę i na petalkę-pyszota!mniam! a teraz zawsze robie tak- też lekko rozmrażam, doprawiam ,zawijam w sreberko.zapalam gaz na kuchence gazowej,na palnik kładę grubą żeliwną płytkę,czekam chwilę aż płytka się nagrzeje,zmniejszam gaz i kładę moje sreberka. piekę 3-4 minuty z każdej strony w zalezności od grubości fileta.mówię Wam rewelacja:-D no i meritum sprawy-NIGDY mi się jeszcze rybka pieczona takim sposobem nie rozsypała:-) u mnie dzisiaj dorszyk i to wcale nie dlatego, że piątek, tylko dla tego,że uwielbiam ryby:-D NO TO SMACZNEGO:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zależy od ryby
i powinien byc dobrze rozmrożony. Grenadier zawsze mi się rozwala, natomiast karmazyn i dorsz nigdy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polecam pieczenie w folii
aluminiowej nic sie nie rozwala i nie trzeba smażyć w tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gmbh
gdy smaze rybe to ją rozmrażam, osuszam ręcznikiem i smaze nie na oleju a na maśle, na oleju mi się rozwalała czasami a na maśle nigdy, ja uważam ze taka jest najlepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiew
a pangi się żywią w rynsztokach i ściekach, Polacy chętnie je jedzą i później mają nasrane do głowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modry
pawciskająnga to najgorsza ryba nawet wietnamce jej nie jedzą tylko polakom

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modry
pawciskająnga to najgorsza ryba nawet wietnamce jej nie jedzą tylko polakom

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modry
PANGA to najgorsza ryba nawet wietnamce jej nie jedzą tylko polakom

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vesfcrdgfvdgv
co to za tekst, żeby zamiast mintaja kupić pangę to jest dopiero trucizna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z delty Mekongu
pangi dostępne w pl sa z delty Mekongu - najbardziej zanieczyszczonej rzeki chyba na świedcie. poza tym, są to ryby odporne, zjedzą kazde świństwo i nie choruja. Jełśi ktos lubi tuczyć się metalami ciężkimi, to please...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak można pisać że panga
to dobra ryba???? Przecież to dziadostwo totalne żywiące się padliną i odpadami!!!! Pocztajcie jak się je hoduje :( Smacznego życze :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie kupuję mrożonych ryb. W większości przypadków płaci się za lód. Świeża ryba to jest to :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żę tak powiem
Trzeba kupować ryby z małą ilością lodu, ja kupuję takie 5% glazury, szybko się rozmrażają bo lodu jest w nich naprawdę mało. Poza tym trzeba ryby dobrze odsączyć z wody i wtedy się nie rozwala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pabloflorek
panga to nie ryba,to świnia wszystko żre poi się ją moczem naprawdę.ryba jeśli jest zamrożona na 20 min zamoczyc w osolonej wodzie -1 łyżka soli na 1 litr panierunek z moki krupczatki lekko oprusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja polecam upiec ją w piekarniku. Zawijamy w papier pergaminowy dobrze rozmrożony filet i przyprawiony jak kto chce, my tylko sól i pieprzy, bo przyprawy do ryb nie lubię i wrzucamy do nagrzanego piekarnika na jakieś 15-20 minut. Na rybkę kładziemy odrobinę masła, żeby nie była sucha :) Pysznie, zdrowo, bez rozwalającej się sieczki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rybitwiak
odpowiedź prosta dobra ryba sie za szybko nie rozwali mrożona czy pół zmrożona , ale rozmrożona i osuszona nawet najwieksza tanizna spełni wasze oczekiwania i potwierdzam najwiecej prawdziwego ryby smaku wyciagnie sie max z samej ryby bądź delikatnej paniereczki mąki ale cokolwiek wiecej juz bym samą smażoną ryba nie nazwał. i zasada im wiecej wody/lodu tym wiekszy stopień rozwalania przy smażeniu wiec słowo dobra ryba jest kwestią ilosci ryby w rybie bo ryby sa dobre wszystkie nawet te pływające w Wietnamie :P apropo wypowiedzi paru znanych chemików powyżej zobaczcie na yt jak traktuja zwierzyne domową przy i do uboju zanim powiecie w czym ryba pływa, ale ostrzegam 18% ludzi sie staje wegeterianami po obejrzeniu. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćELA
panga to najgorsza ryba ,jest chodowana na odpadkach i wszelkich brudach ,nie polecam -dorosli jak chca niech jedza to paskudztwo ,ale dzieciom nigdy nie dawajcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Panga obrzydlistwo,kazda nawet najtansza ryba dobrze usmazy sie po dokladnym rozmrozeniu oraz odsaczeniu recznikiem papierowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Panga plywa w moczu,sciekach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×