Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krewetkowa osa

Krewetki - zna Ktoś dobry przepis?

Polecane posty

Gość krewetkowa osa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zalezy jakie mrozone w zalewie
tygrysie????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krewetkowa osa
mrozone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
już pisałam tu kilka razy przepis na pyszny sos śmietanowo-krewetkowy możesz zrobić pizzę - krewetki, czerwona papryka, mozzarella sałatkę: krewetki (sparzone wrzątkiem), papryka, groszek zielony lub ananas, sałata lodowa + sos jogurtowo-czosnkowy, podajemy jako sałatkę koktajlową z grzankami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja czesto robię chińszczyznę bez mięsa,a w zamian daję krewetki. Bardzo dobre. Robię risotto z krewetkami i porami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krewetki smażone na oliwie z oliwek z czosnkiem, podlane winem białym super :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konczzita
krewetki mozesz dodawac do podobnych dan, do jakich dodajesz np. kawaleczki piersi kurczaka lub jakies inne delikatne mieska. najwazniejsze w nich jest to, zeby gotowac/smazyc je bardzo krotko, bo traca swoja delikanosc i miekkosc. jesli mrozone krewetki sa surowe, trzeba jes odmrozic i smazyc tylko 2-3 minuty, az przestana byc przezroczyste. jak sa juz ugotowane, wystarczy po rozmrozeniu podgrzac je w sosie, bo jak bedziesz je jeszcze gotowac, to zrobia sie twarde i bez smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a to moj ulubiony, prosty i blyskawiczny sposob na krewetki do makaronu - wszystko robi sie w czasie gotowania makaronu. przepis na 2 porcje: - 20-30 srednich surowych obranych krewetek - po lyzce masla i oliwy - pol szklanki slodkij smietany - cwierc szklanki parmezanu, najlepiej swiezo startego - przyprawy: sol, pieprz lub wiorki ostrej papryki (albo posiekana swieza papryczka czili), swieze lub suszone ziola (np. bazylia, pietruszka ... ), czarne marynowane oliwki pokrojone w krazki (z 10 sztuk) Wykonanie: Podgrzewamy tluszcz na patelni i wrzucamy wszystkie przyprawy smazac chwile az zapachnie. Dorzucamy krewetki i obsmazamy szybko i na duzym ogniu, zeby woda blyskawicznie odparowala z krewetek, az przestana byc przezroczyste, co nie zajmie wiecej niz 2 min. zmniejszamy ogien i wlewamy smietane oraz wsypujemy parmezan. Podgrzewamy i polewamy sosem porcje makaronu na talerzach. Mozna na poczatku podsmazyc drobno posiekana cukinie lub pieczarki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 00000000000000
W panierce smazone na glebokim oleju, pycha!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Optymistka
A zna ktoś przepis na królewskie- te duże? Aha i jak je obrać prawidłowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
ukrecasz glowe - trzymajac w lewej rece miedzy kciukiem i wskazujacym - nadduszasz lekko grzbiecik i brzuszek - brzucszek do gory oczywiscie - nastepnie otwierasz chitynowy pancerz - na koncu bierzesz mieso krewetki i pociagasz za ogon - caly miekki korpus krewetki powinnien wyjsc bez problemu oczywiscie krewetki ugotowane jezeli w restauracji dostajesz krewetki "ubrane" to te czynnosc bardzo elegancko wykonujesz nozem i widelcem - a mniej elegancko tak jak ci powiedzialam :)) zaznaczam ze oie wersje w restauracji sa przyjete

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niestety nie, a też bym prosiła. Ja takie pyszne krewetki zawsze zamawiam z Hurry Up Shrimp w Krakowie, są idealne i mają też super zupę kokosową. Dla mnei tam jest super jedzenie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×