Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssseeeeee

mloda kapusta ale bez kielbasy ,boczku

Polecane posty

Gość sssssssseeeeee

jak zrobic,bez miesa,wedlin tylko z koperkiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poszatkuj kapustkę , zetrzyj marchewkę , dodaj liść magi < swiezy >sól , pieprz , slodka paprykę i trochę tłuszczu < najlepiej lyzeczkę smalcu> dodaj troszeczkę wody< i duś pod przykryciem . Pod koniec wrzuć koper. Kapusta lubi tłuszcz ... taki jej urok . Inaczej jest po prostu jałowa .Przepis jaki ci podałam jest zwyklym przepisem na młodą kapustką a`la bigos z tym ,iż ja dodaje do niej jedną chudą !! i dobra kiełbaskę .W późniejszym czasie dodaje również posiekane liscie selera . Jesli chcesz mozesz dodać kawałeczek drobiowego rosołku , tylko wtedy uważaj z solą . Pamietaj by nie dawać za duzo wody . Kapusta ma jej sama w sobie sporo i najlepiej duś ja pod przykryciem . Powodzenia i smacznego :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podsmażyć cebulkę,dodać kapustkę,udusić.Potem:albo przyprawić solą,pieprzem,cukrem i cytrynką,na koniec lekko oprószyć mąką.Albo-dodać koperek,przyprawić solą i pieprzem i na koniec podprawić śmietanką(do tej wersji zetrzeć wcześniej marchewkę)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziekuje dziewczyny
buziak;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak chcesz uniknąć dodatku mąki to spróbuj dorzucić jedno kwaśne jabłko - oczywiście obrane i pokrojone na cząstki. Jabłuszko rozpadnie sie na mus i zagęści potrawę , nadając jej jednocześnie smaczek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Abo podduś kapustkę na maksa,jako odchudzająca się nie dodaję mąki:)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kapusta
najlepsza jest zrobiona w en sposób 1.poszatkuj kapustę posól i odczekaj godzinę 2.W rondlu trzeba rzotopic masło,zeszklić na niej cebulkę 3.Kapustę lekko płuczesz,wrzucasz na zeszklona cebulke,dusisz pod przykryciem do miękkości,doprawiając wegetą i mielonym pieprzem 4.Pod koniec duszenia dodajesz pokrojony zielony koperek i 2 łyżki kwaśnej śmietany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziekiiiiii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oooooooooooooo
A ja wegetariańską robię tak. Kapuste szatkuję, solę i odstawiam na godzinkę. Następnie gotuje w niewielkiej ilości wody. Gdy miękka,na patelni podsmażam na oleju pokrojona cebulkę,gdy sie zrumieni dodaję płaską łyżkę mąki,lekko rumienię i wrzucam do garnka z kapustką. Do smaku daję troszkę koncentratu pomidorowego,sól,pieprz.Na koniec świeży koperek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja robię tak: szatkuję kapustę, a w garnku zagotowuję nieiwelką ilość (ok 1/2 szkl) wody z łyżeczką soli i łyżką masła. Wrzucam kapustę i duszę pod przykryciem do miękkości, mieszając czasem by się nie przypaliła. Gdy jest już miękka dodaję kwaśną śmietanę (ok 1/2 szkl) z 1-2 łyżeczkami mąki. Gotuję jeszcze przez chwilę, teraz już bez przykrycia i często mieszam bo teraz najbardziej lubi się przypalić. Nie dodaję wegety ani innych wynalazków tylko sól i pieprz. Na koniec, po odstawieniu z gazu dodaję duży pęczek posiekanego koperku. Pycha! Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najprosciej to tak: w garnku (najlepiej z grubszym dnem, zeby sie nie przypalalo, bo bedzie bez wody) roztapiamy maslo, na to wrzycamy poszatkowana kapuste. dusimy do pozadanej miekkosci. na koncu dodajemy koperek oraz sol i pieprz. pyszny delikatny smaczek. proporcji nie podaje, bo to juz zalezy od wielkosci kapusty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×