Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepszy i naturalny wg was ser bialy i zólty w sklepach to jaki

Polecane posty

Gość gość

czy istnieje taki ser ale zeby nie kosztowal fortune a nie mial w sobie podrabianego oleju i chemii? albo nabial..jaki polecacie z czystym sumieniem? jestem wege i chcialabym jesc chociaz zdrowy nabial.skoro miesa nie jadam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
zacznij czytac skladniki na produktach :) ser nie ma w sobie zadnego oleju. z oleju to sa robione "serki" topione i takie kwadratowe plastry pakowane w folie, albo "ser" o calkiem pomaranczowym kolorze, ktory jest bardzo tani. jezeli jestes wege, to bierz pod uwage, ze zoltych serach fabrycznej produkcji czesto jest enzym z krowiego zaladka, ktory przyspiesza dojrzewanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
wedzona "gaouda" czesto tez jest "serem" topionym, nie naturalnym, ale to po prostu trzeba czytac etykietki i wszystko jest wiadome. . zwykly bialy twarog powinien byc calkiem naturalny i w ogole im ser mlodszy, bielszy, mniej dojrzaly, to prawdopodobnie bedzie naturalniejszy, bo tanie sery dojrzewajace i dojrzale sa czesto sztucznie przyspieszane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ser z biedronki jest dobry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej przetestować kilka produktów i znaleźć swój ulubiony, którego będziemy pewni. We Frisco duży wybór serów daje taką szansę, zwłaszcza wśród produktów BIO. Zapraszam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mortiszia
uwielbiam goudę i kupuję w almie sprowadzany z holandii. jest nieco droższy, niż nasza gouda, ale o niebo lepszy i zdrowszy (porównywałam składy). jeśli chodzi o biały ser to smaruje kanapki serkiem bieluchem który jestem naszym rodzimym produktem (gdzieś w okolicach lublina się go produkuje). nie zawiera chemii, a jest pyszny! sery pleśniowe lubię z lazura, a twaróg dostaję od ciotki ze wsi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
koleżanka jest dietetykiem i mówi, że jedyny nadający się ser żółty to RUBIN. Był kiedyś w biedronce ale kosztował za dużo, więc teraz ciężko go dostać. Trzeba szukać. Reszta to podobno sama chemia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość werka991
Ja bym postawiła na ser kozi chavroux. Ma świetny skład i smak, nadaje się zarówno do kanapek jak i sałatek czy dań głównych. Ja ogólnie nie jem serow, ale jak już po nie sięgam, to staram się wybierać te najbardziej naturalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×