Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmiEmiEMi

płyta indukcyjna

Polecane posty

Gość EmiEmiEMi

Witam! Planuję zmianę zwykłej kuchenki gazowej na płytę indukcyjną lub również gazową. Poczytałam w internecie na różnych forach o wszelkich wadach i zaletach indukcji, jednak nie odnalazłam informacji od użytkowników dotyczących zużycia energii elektrycznej. Czy jest duża różnica w rachunkach za prąd po wstawieniu indukcji? Dodam że w mojej kuchni sporo się gotuje. pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpwoiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sztookateria
Ja właśnie też wstawiłam indukcję w nowym mieszkaniu, ale jeszcze się do niego nie wprowadziłam, więc doświadczenia nie mam. Wcześniej pytałam znajomych i podobno, jak się odpowiednio używa tej płyty to wychodzi taniej niż zwykła ceramiczna. Koszty u mnie to na pewno wymiana większości garnków i patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EmiEmiEMi
czytałam na temat naczyń potrzebnych do indukcji że mogą byc emaliowane chodzi w tym tylko o to żeby magnes do nich przystawał bo jak się gotuje to się wytwarza pole magnetyczne... wychodzi na to że tylko jeden garnek i czajnik nie pasuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mysle
mysle ze indukcyjna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fhtfgde
az tak duzo pradu to to nie zre (chyba ze masz nieprawidlowe garnki- wtedy indukcja bedzie slaba wiec i wydajnosc slaba) jest na pewno tansza niz elektryczna ale to juz ktos pisal tzreba pamietac ze pole magnetyczna zakloca inne urzadzenia w jakims topniu zawsze i tak np nie poleca sie przebywania osob z rozrusznikami serca przy plytach a tak poza tym- kazdy kkucharz ci powie ze ejdzenie z plyty gazowej jest lepsze (nie spotkalam sie zeby w restauracjach gotowano nie na gazowych ):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość werw
mysle ze sie zdziwisz z tymi garami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EmiEmiEMi
moze ktos jeszcze wspomoze odpowiedzią?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i jak? kupiłaś juz? bo ja sie zastanawiam czy kupic i czy w ogóle warto tyle inwestować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bajkana
ja polecam z doświadczenia płytę indukcyjną, uważam że to jest teraz dość że bezpieczniejsze to i bardziej funkcjonalne rozwiązanie, szczególnie gdy ma się dzieci, gotowanie na takiej płycie jest przyjemniejsze, garnek się nagrzewa równomiernie. Ja kupowałam swoją na avans.pl i uważam że to były dobrze zainwestowane pieniądze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jaki przedział cenowy Cię interesuje? To ważne, łatwiej będzie nam polecić jakiś konkretny model płyty indukcyjnej. Ja u siebie mam tę płytę - http://www.kernau.com/produkt/kih-64-2b.html , nie była droga, a jeśli chodzi o jakość to pozytywnie się zaskoczyłam :) Płyta jest sterowana dotykowo, posiada 10 poziomów mocy i funkcję auto power, która sprawia, że pola grzejne automatycznie dostosowują się do wielkości naczynia. Gdybym miała jeszcze raz wybierać płytę do siebie do kuchni to kupiłabym dokładnie ten sam model ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja już mam swoją płytę i nawet ją testowałam. Szkoda że tak piszczy przy ustawianiu /kuchnia otwarta na salon i korytarz/. No i troche boje sie ze ona taka delikatna w porównaniu ze.starą.gazówką. Na razie mam tylko mały rondelek i wielki dylemat jakie garnki zakupić. Nie chce tandety ale nie chce też bulić dużo kaski. Na razie typuje garnki z Ikei lub tefala. Te drugie chyba ładniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×