Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gospodyni

Problem z bitą śmietaną

Polecane posty

Gość gospodyni

Mam pytanie do Pań, które znają się na wypiekach. Chce zrobić tort z bitą śmietaną na jutrzejsze urodziny córki. Upiekłam biszkopta i dziś wieczorem chce ubić śmietane kremówkę i go przełożyć. Czy bita śmietana nie "obejdzie" mi wodą do jutra? Spotkałam się z taka opinią. Nie chcę dodawać galaretki do bitej śmietany, choć zawsze tak robiłam. Poradzicie, czy dobrze ubita śmietana w lodówce wytrzyma? Może przełożyć tort tuż przed podaniem? Dziekuję z góry za porady!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cxxx
zamiast galaretki zeatynę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cxxx
zamiast galaretki zeatynę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ..............................
dodaj do bitej sietany sztywnik nazywa się smietana-fix czy coś takiego nie zmienia smaku ale np. bez tego i bez rzadnego usztywniacza ciężko by Ci sie kroiło a tak będzoe super ładny życze żeby tort smakował caej rodzince

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospodyni
Do cxxx!! Dziekuje bardzo, o żelatynie nie pomyślałam, faktycznie, nie zmieni smaku! Całuski- dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gospodyni
Jeszcze raz ja! Mam pół litra śmietany! W jakiej proporcji rozpuścić żelatynę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lepszy będzie śmietan-fix...dodawać wymiesany z cukrem pudrem..pod konieć ubiajania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gospodyni za dlugo ubijalas
ta smietane , jeszcze troche i byloby maslo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×