Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Monia ka

Proszę o sprawdzony przepis na pizzę.

Polecane posty

Gość Monia ka

Taki od podstaw, dokładne proporcje,opis jak zrobić ciasto . Chcę pierwszy raz w życiu zrobić pizzę ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lajkoniczkaaa
dostałam przepis z pizzeri, rozszedł się po rodzinie i znajomych jak ciepłe bułeczki :) szybciutko i pysznie ! 0,5 dag drożdży szklanka ciepłej wody łyżka cukru 2 łyżki oleju vegeta do smaku 2,5 szkl. mąki drożdże rozrabiamy z wodą, dodajemy cukier, olej, vegetę, mieszamy. wsypujemy mąkę. mieszamy (ja to robię widelcem, aż mąka się zmiesza, a później zamykam pojemnik i nim trzepię) na 30 min do lodówki, po wyjęciu z lodówki wsypuję ok. łyżkę mąki, trzepię pojemnikiem, rozkładam ciasto na blachę i smaruję sosem. układam składniki. na 20 min do 200* przepis na sos ketchup (ja daję ten do pizzy z pudliszek, zielona nakrętka) oregano, bazylia (na oko) ząbek czosnku. SMACZNEGO ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Ja biore make, drożdze, mleko na pol z ciepla woda troche cukru soli i oleju ( po chu... komu vegeta???). Ciasto wyrabiamy az bedzie elastyczne, odstawiamy do wyrosniecia. Formujemy kulki ktore rozwaklowujemy na okragle placki, rozgrzewamy patelnie teflonowa bez tluszczu i podpiekamy placki z obu stron, mamy gotowe spody do pizzy, nakladamy na nie co tam chcemy i zapiekamy. Tak zrobiona pizza nie ma rozmieknietego gumowatego ciasta pod farszem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepsze ciasto na pizzę
to przepis na najlepsze ciasto na pizze jakie mi kiedykolwiek wyszło 1i1/2 szklanki mąki pół opakowania drożdży instant Dr. Oetkera pół łyżeczki cukru szczypta soli 2 łyżki oliwy lub oleju pół szklanki ciepłej wody Suche składniki (mąka, drożdże, cukier, sól) mieszasz w misce, dodajesz oliwę i wodę i wyrabiasz ciasto. Odstawiasz w ciepłe miejsce na około 20 min. do wyrośnięcia. Dzięki drożdżom instant nie trzeba robić rozczynu i jest dużo łatwiej :) W tym czasie przygotowujesz sos pomidorowy którym posmarujesz ciasto. na sos: puszka pomidorów bez skórki sól pieprz zioła prowansalskie ząbek czosnku zmiksować i gotowe, czosnek wcześniej rozgnieść praska do czosnku Jak ciasto wyrośnie, formujesz placek i smarujesz przygotowanym sosem, posypujesz startym serem i kładziesz ulubione dodatki (np. szynka, pieczarki, papryka) wkładasz do piekarnika i pieczesz około 15 minut w temp. 200-220stopni na środkowym poziomie piekarnika. Trzeba kontrolować brzegi jeśli są zarumienione i chrupiące pizzę można wyjąć i jeść. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kwiatuszdek8127
Może warto zamówić do domu gotową pizzę a nie piec - www.pizzaportal.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
polecam kanal "kocham gotowac" na yt z niego mam super jak dotychczas przepis na pizze: 0.5kg maki typ 450 30g drozdzy 1lyzeczka cukru, soli , oleju Ciasto aby było dobre musi być wyrabiane min 10min, potem obmyc je woda , wlozyc do miski i w cieplym miejscu niech siedzi jakies 2h. Potem piec jak zwykle czyli jakies 12min w 200 st C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ten wyzej przepis to ja zapomnialam o 270ml cieplej wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O matko, ja to jestem jednak noga w robieniu pizzy. ostatnio byłam jednak w klubie impuls...http://www.klubimpuls.eu/ i odpuściłam sobie jej robienie domowymi sposobami. Tamtejsza pizza miażdży system, no po prostu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marry89
Kiedyś próbowałam zrobić swoją pizze ale nie wyszłam na tym najlepiej dlatego teraz korzystam z http://www.skubacz.pl/pizza/sosnowiec Mają najlepszą pizze w mieście, super ceny i spore rabaty. Polecam wszystkim przekonać się na własnej skórze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tomek9999
Witam serdecznie Oto najlepsza przepis na ciasto do pizzy jaką jadłem a zarazem najprostszy, zdobyłem go od kolegi który pracował we Włoszech przez 5 lat Przepis, ciasto: 600 g mąki włoskiej typ 00 365 ml ciepłej wody 24 g drożdży świeżych 1 i 1/2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Niezbędnym elementem jest taki specjalny Kamień do pieczenia pizzy Pozdrawiam Tomek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
trudno jest w domu zrobic dobra pizze... kiedys probolwalismy z mężem i nawet kupilismy taki specjalny kamien do pizzy, ale nasz piekarnik nie dal rady i jak mamy ochotę na pizzę to idziemy do knajpy np do pasty i basty :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na Twoim miejscu nie piekła bym pizzy bo taniej zjesz w pizzerii i to poważnie mówię. A naprawdę teraz pizze są super. My chodzimy do Party Pizza i ma najlepsze ciasto pod słońcem i to mówię poważnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wika2991
Najlepiej zamówić pizzę i po kłopocie. Zaoszczędzimy sobie czasu i nieprzyjemnych niespodzianek. Nie oszukujmy się, że da się zrobić identyczna pizzę jak w lokalu. Tutaj http://presto-pizza.pl jest dobra i tania pizza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Milenne188
To że mieszkamy w Zabrzu który nie jest aż tak dużym miastem jak np Wrocław czy Warszawa, wcale nie wyklucza nas z posiadania w swoimi mieście na prawdę smacznej pizzy. Pewnie wszyscy już słyszeli o http://www.clubtwist.pl/ To prężnie rozwijająca się knajpka która moim zdaniem robi najlepszą pizze w mieście. Często tam wpadamy ze znajomymi do tego jeszcze jakieś piwko no i jesteśmy w siódmym niebie. Mają ogromny wybór menu. No i oczywiście moje ulubione grube ciasto. Jest także możliwość skomponowania sobie własnej pizzy z dostępnych dodatków co nie jest dużym wydatkiem a można się troszkę tym pobawić i jest na prawdę super w smaku. Co do ceny to mogę powiedzieć że są na prawde bardzo przyzwoite i jest to miejsce na każdą kieszeń a do tego masa promocji szczególnie dla studentów. Więc jak dla mnie na prawdę warto z tego skorzystać. A co Wy o tym sądzicie ? Jeśli jeszcze tam nie byliście to nie ma na co czekać. Zachęcam do odwiedzanie lokalu a potem podzielenia się swoimi opiniami na pewno przydadzą się one innym przyszłym klientom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wypróbowałem już naprawdę sporo przepisów, do niedawna korzystałem z zupełnie innego i był całkiem w porządku, jednak ten, którego teraz używam, jest zdecydowanie najlepszy. I najbardziej uniwersalny, bo - oprócz pizzy - można zrobić też wiele innych rzeczy. :) Polecam, to zdecydowanie najlepsze ciasto na pizzę: http://nastek.pl/lifestyle/12105,Najlepsze-ciasto-na-pizze-i-nie-tylko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pan Pizza
Musze przyznać ze internet jest pełen przepisow na polskie placki drożdżowe z pieczarkami które niczym nie przypominaja wloskiej pizzy a ten kto nas zaprasza na pizze jednym slowem nas rozczarowuje, nie jestem pizzermanem lecz od dluzszego czasu próbuje dojsc do tego ja w domowych warunkach zrobic pizze taka jak w pizzeri. Po pierwsze typ mąki. Mąka typu 450 "tortowa" nadaje sie jak nazwa wskazuje DO PIECZENIA TORTOW A NIE PIZZY. I właśnie przepisy tego typu marnuja nasz czas. Maka z której upieczemy pyszna pizze to: maka typu 00 lub maka chlebowa. I tutaj pytanie do publiczności, maka 00 jest drobniejsza natomiast chlebowa ma wiecej glutenu zatem ktora bedzie lepsza ? Najlepiej będzie jesli ów mąkę wymieszamy z semoliną lub jako zamiennik kaszą manną, ( ok 1/3 maki w przepisie zastepujemy właśnie takim tajnym składnikiem) semoliny nigdzie poza internet em narazie nie widziałem, dlaczego mamy to dodawac ? Pizza bedzie bardziej chrupka, nabierze ladnego koloru i aromatu. Drozdze: ja zawsze uzywalem swierzych, robilem rozczyn itd.. az pewnego razu uzylem drozdxy instant i tak juz chyba zostanie ( na 250g maki 1/3 opakowania drozdzy czyli ok 3g) nie robisz rozczynu tylko wrzucasz i heja. Sos do smarowania pizzy, nie kombinuj z makami i cudami na kiju jesli na koniec masz zamiar pobrudzic pizze keczupem czy koncentratem. Sos najlepiej puszka pomidorow, oregano bazylia cukier sol pieprz papryka oliwa blendujemy chwilke na ogien i ew. Koncentrat do zagęszczania dziekuje do widzenia. Najważniejsze jest chyba jednak wyrastanie ciasta, wyjdzie dobra jak odrazu upieczesz, a nawet nie widze roznicy czy tak czy jak lezakuje przez godzinę ale za to widziałem olbrzymia roznice jak dalem ciastu wyrastac powoli w lodówce przez ok 6 h a później jeszcze przedpieczeniem w temp pokojowej ok h. Bella fantastica, chciałbym podyskutować z kims na temat zastosowania wyzej wspomnianych mak w pizzy jesli ma ktos wieksze doświadczenie prosze pisac a cala resztę zachecam do korzystania z mojej trudem zdobytej wiedzy :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marcelina3656
A co powiecie na pizzę na cieście francuskim?;) Ciasto pod ciężarem keczupu i sera nie puchnie i nie tworzy warstw - powstaje cienki placek. Przygotowanie tej pizzy zajmuje mało czasu i pracy ;) Tu podrzucam przepis: http://kulinarnesos.pl/pizza-na-ciescie-francuskim/ Pozdrawiam;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja ostanio spróbowałem nowego przepisu. Ku mojemu zdziwieniu do przepisu trzeba bylo dodać łyżkę soli. Bałem sie ale zaryzykowałem i wyszła  świetnie. Tu macie przepis -> http://e4studio.pl/jak-przygotowac-pizze/. Naprawdę polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×