Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ika0011

ROLADA Z ZIEMNIAKÓW W WAFLU

Polecane posty

Mam pytanie. Robiłam roladę w waflu z ziemniakami,ale wafel nie chciał się zrolować. Był sztywny. Poza tym same ziemniaki też nie bardzo chciały się rozsmarowywać, pomimo, że były gorące. Czy do nich nie trzeba dodać masła albo czegoś innego, żeby nie były takie ścisłe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no więc
Ikuś o czym Ty piszesz ? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gibonka22
też kiedyś robiłam i mi się dobrze zwijała, do ziemniaków dodajesz masło tak, jak sie dodaje normalnie do takich obiadowych ugniatanych ziemniaków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vanilla tea
no mysle, ze do tych ziemniakow maslo koniecznie trzeba dodac...ja bym jeszcze walnela troche mleka do srodka, ale nie za duzo, no i koniecznie cieple.. poza tym ziemniaki warto przetrzec przez sito, albo zmielic w maszynce, zeby powstala gladka masa bez grudek. a tak poza tym - co to za twor te ziemniaki w waflu, bo brzmi intrygujaco ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gibonka22
do tego się dodaje przyprawy, mięsko, mozna jakieś ważywko. nie myślcie, że to tylko wafel i ziemniaki :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sprzęt AGD
waRZywko :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gibonka22
no pewnie waRZywko też można :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sysia1991-
ja mam inny przepis gotujesz ok 1kgziemniakow. ziemniaki na grąco dodajesz do nich margarynę i pól śmietany, przyprawe w proszku do ziemniaków i duża ilość koperku posiekanego. i ugniatasz na jednolita mase rozkladasz jaknajszybciej na wafle zawijasz, taka rolade kroi sie na pol optacza w jajku i bulce i na patelnie! ja to podawalam z kotltem i surówka z kapusty pekińskiej z majoneze. PYCHA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamiast margaryny masło
i smażyć już bez obtaczania w bułce i w jajku, bo brzuch rośnie na samą myśl, strasznie to kaloryczne się robi. A do tego kotlet smażony panierowany to wątroba wysiada!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robiłam trochę inaczej:Farsz jak na ruskie pierogi,wafle okładałam wilgotnymi ściereczkami ,aż trochę zmiękną , n 1 wafel rozsmarowuję farsz na farsz kładę drugi "zmiękczony wafel i zawijam roladę.Owijam ją w folie aluminiową,dość ciasno.i pozostawiam w chłodnym miejscu to "stężenia".Następnie kroję je na 6-7 cm odcinki otaczam w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażę na złoty kolor z obu stron.Podaję z czystym,czerwonym barszczem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rolada??????????????????
nie znam tego przepisu albo wyglada mi na pyszne ?????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jolka z nocnego
te magolkowe niby pierogi w waflu,to chyba pyszne będą,spróbuję je zrobić na sobotni obiad i powiem jakie wyszły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×