Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foxal

SCHABOWY

Polecane posty

Gość foxal

Czy majcie jakieś sposoby na urozmaicenie oklepanego kotleta schabowego? Prosze poratujcie pomysłami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladka1983
jadłam kiedyś schabowego z ananasem na nim położonym, nawet dobra kompozycja !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladka1983
można jeszcze zrobić w nierozbitym schabowym nacięcie (kieszeń ) i dać do środka żółty ser!!!!!!!!! a dalej tak jak nornalnie tylko kawałek musi być gruby i nie rozklupywać go zabardzo...-mniam... chyba zrobie jutro na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można poeksperymentować z panierką dodając do niej zioła, np. lubczyk i bazylię. Albo zamiast tego kolorowy pieprz. Można także zamiast zwykłej tartej bułki obtoczyć je w startym razowym chlebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kielanka
ja do schabowego robiłam rózne panierki, zamiast bułki tartej używałam zmielonych orzechów włoskich, płatków owsianych, pokruszonych płatków kukurydzianych, oczywiście nie za jednym razem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fr3r
Fajnie smakuje w drobno pokrojonej mięcie, daje super smaczek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zamiast tradycyjnego kotleta polecam mięsko natrzeć : sola, pieprzem, ziołami prowansalskimi . schłodzić. żaroodporne naczynie wysmaruj olejem, ułóż kotlety. przykryj i piecz w piekarniku 15-20 min z każdej strony. Po tym czasie ułóż na każdym plastrze miesa ( w tej kolejności z ) : plaster ananasa z puszki, plaster żółtego sera, 1 śliwkę suszoną. Podpiecz ok 15 min. Danie szybkie, łatwe i dobre podawać z tradycyjnymi ziemniakami lub pieczonymi ( ja lubię gotowe - Aviko ) + surówka SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aneta66
A macie przepis na kotleta w ciescie? Takie ciasto chyba podobne do nalesnikowego...jadlam kiedys u klienta i tak mi smakowalo, ale nie wiem jak sie zabrac do zrobienia czegos takiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kixa
ja czasem robie w panierce z otrębow pszennych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Supre panierka wychodzi z pokruszonych chipsow serowo-cebulowychzmieszanych z surowum ciastem takim jak na nalesniki(tylko bardziej geste),to wszystko mieszamy i obtaczamy w nim kotlecika i hop siup na patelnie smazymy do zlotego kolorku.Aha i tych chipsikow tez nie zalujemy,dosc duzo tylko pamietajcie drobno pokruszone.Papapapap:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A JA POLECAM
zrobić taką masę z miodu i musztardy - według uznania proporcje, wymoczyć w tym kotet i obsypać potem obficie wiórkami kokosowymi - pycha z ryżem i np madnarynkami z puszki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a u mnie w domu bardzo często moja mama na schabowego daje pieczarki i troche sera zółtego:) i jest pyszny taki kotlecik:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schabowy jest super. Mój mąż jest mistrzem w kwestii schabowego. Ostatnio smażył na smalcu (ale zdrowo :-)) i był super do tego dodał kilka pieczarek co urozmaiciło smak + ziemniaczki młode polskie z koperkiem + młoda kapustka + kompot z truskawek. Było pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schabowy w panierce z bułki tartej i z jajkiem sadzonym na wierzchu na sposób wiedeński. Do tego talarek masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schabowy słoneczny - mąka-jajko-mąka-jajko. Na rumiano z dwóch stron, potem ciut magi i piórko masełka na każdy kotlet, odrobina wody - przykryć patelnią i poddusić 3 minuty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie robie prawie nigdy zadnych panierowanych kotletow ani ryb, wiec chyba duzo nie pomoge w tym temacie (dla mnie panierki to strata czasu i bezwartosciowe kalorie ;) ). osobiscie takie schaboszczaki to bym natarla sola, pieprzem i ziolami i moze nawet nie rozbijala (schab jest i tak mieciutki, nie to co np. karczek), zesmazyla na zloto z kazdej strony kilka minut, potem poddusila pod przykryciem az beda w srodku dogotowane. nie od rzeczy byloby tez schaboszczaki zamarynowac w mieszance oliwy, czosnku i ulubionych ziol (suszonych lub/i swiezych) +sol i pieprze, a po kilku godzinach upiec na blasze w piekarniku badz nawet zgrillowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×