Odpowiedz na ten temat

Ser twarogowy z biedronki w wiaderku

  • slawietta 2011.12.17 [20:27]
    czy nadaje sie na sernik ?

    bo nigdy takiego nie uzywalam , tylko klasyczny bialy twarog , mielilam i tyle .Czy z takiej masy wyjdzie dobry sernik ?
  • lepiej trochę zdrowiej 2011.12.17 [20:31]
    Lepszy taki jaki uzywałaś do trj poryusmiech.gif
  • slawietta 2011.12.17 [20:36]
    o kurcze , juz taki kupilam smutas.gif
    chcialam kupic taki zwykly ale wlasnie na taki sie natknelam w biedronce
    ze masa juz gotowa i nie trzeba mielic ..cholera smutas.gif

    wiec co, lepiej kupic taki normalny ?
  • ojej....:( 2011.12.17 [20:39]
    Przegralas zycie beksa.gif
  • ktototakiktototaki 2011.12.17 [20:41]
    nie , ten ser w wiaderku nie jest dobry na sernik

    raz pieklam z niego sernik, i niestety niby udal sie , ale wyszedl byle jaki pechowiec.gif

    nastepnym razem kupilam go na nalesniki i przy miksowaniu go zrobil sie tak rzadki ,ze musialam do niego dosypac budyniu, przegotowac i dopiero zawijalam nalesnikipechowiec.gif

  • slawietta 2011.12.17 [20:46]
    widze ze fajnie ze zapytalam
    no to kupie taki zwykly
    dziekuje ze rady usmiech.gif
  • bidroneczkaa 2011.12.17 [21:38]
    a gdzie kupujesz taki zwykly?? te zwykle to mi sie kojarza tylko w malych kostkach, a na sernik potrzebujesz co najmnie kilo.
  • śliczniotka 2011.12.17 [22:19]
    Twaróg śmietankowy

    http://www.firmy.net/WPTVM ,ser-twarog-smietankowy-president-5kg-wiaderko,YVPD.html
    nie jestem z porcelany, ani lalką. rozum nie śpi.
  • gklmhj 2011.12.17 [22:41]
    slicznotka, ty jak cos j**niesz, to j**niesz usmiech.gif
    w kazym temacieusmiech.gif
  • uwielbiam postną kapustę 2011.12.17 [23:08]
    Idealny jest Delfiko z Netto -też w wiaderku
  • mirka z kulkowa 2011.12.18 [02:17]
    Tydzień temu robiłam sernik z tego sernika http://www.tesco.pl/produkty/nabial/twarog-le kki-president-1-kg
    jak na chudy ser to bardzo dobry wyszedł.
  • mirka z kulkowa 2011.12.18 [02:19]
    miało być z tego sera...
  • ruda22 2011.12.18 [22:56]
    W aktualnym "Wiem co jem" jest poruszony temat tych mas.

    Jeśli chodzi o sprawdzone to moja mama robi pyszny sernik z "Mojego ulubionego" z Wielunia. Z tym, ze jest to cienki spód i mnóstwa delikatnej, piankowej masy. Na taki tradycyjny to lepiej wziąć zwykły twaróg- raz w roku można sie poświęcić i zmielić usmiech.gif
    http://conaobiaddzisiaj.blogspot.com nie ma życia bez kawy
  • marianna pe* 2011.12.18 [23:16]
    ja robię z wiaderka, dr etk.
    i wychodzi super!
    ale zależy jaki masz przepis
    te do mielenia to takie ciężkie wychodzą i kwaśne
  • vingman 2011.12.18 [23:20]
    ty sama jestes kwasna
    znawczyni twarogu sie znalazla

    w tych wiadrach cholera wie co nakreca jakiejs barbaluchy ,a baby chwytaja sie , bo im len w d**e wlazl i ciezko twarog puscic przez maszynke

    ponadto w tych gotowych nigdy nie ma 1kg sera
    dobrze gdy jest ok 80 dkg papki, a reszta to jakies serwatki i odpady
  • marianna pe* 2011.12.18 [23:29]
    sklepowe sery są do bani, nie wiadomo ile chemii w nich jest
    jak nie mam z gosp. ekologicznego , wolę z wiaderka - na wiedeński lepszy;
    można dołożyć 20 dkg
  • te gotowe mielone 2011.12.19 [07:22]
    W wiaderkach to zwykle jest mało sera w serze, poczytajcie skład. Kupuję klinek, mielę, chociaz mam jeden przepis, w którym wystarczy rozdrobnić ser widelcem.
    Moja znajoma opowiadała o swojej siostrze, która nie mieli sera przed pieczeniem tylko... wkłada ser do większej torby foliowej a potem do jeszcze jednej i kolejnej (zalezy od wytrzymałości folii) i tłucze ten ser rękami, pięściami, wyobrażając sobie, że to jej były mąż jezyk.gif Serniki wychodzą puszyste.
  • izol 2011.12.19 [07:25]
    moja mama ciągle go kupuje i wychodzi dobry
  • te gotowe mielone 2011.12.19 [08:03]
    to zależy co dla kogo dobre usmiech.gif jednym smakuje mortadela a inni do ust tego nie włożą bo to nie wiadomo co jest.
  • a to ci heca!! 2011.12.19 [08:50]
    moim zdaniem wystarczy spojrzeć na ser gotowy w wiaderku i na ser, który same mielimy. Bez porównania.
    Chociażby cena, często w wiaderku kosztuje tyle samo co kg twarogu zwykłego. A przecież usługa mielenia kosztuje i opakowanie również. Tk, tak jak ktoś napisał powyżej, w nim jest mała zawartość sera w serze smiech.gif

  • twarog z biedy jest do bani 2011.12.19 [12:41]
    od jakiegos czasu w mojej biedzie nie ma juz sera twarogowego
    zielona laka w wiaderkach(ten byl nawet ok i mial 3 smaki)tylko jest jakas vita cos tam w wiaderkach i to jest jakas masakra, wyglada jak homogenizowany i jest rzadki i do d**y bo nic z niego nie wychodzi

  • gość xyz 2014.06.06 [09:15]
    od kiedy to produkty z biedronki są do d*** to jak wyjasnic tlumy ludzi kupujących w tych sklepach . jest szereg innych markowych składów że można wybierać. tylko że droższe wcale nie znaczy lepsze
  • gość 2014.06.19 [20:35]
    niedobry, sernik nie wyszedł, sama rzadka masa nie da się tego upiec,piekłam 1,5h zgodnie z przepisem wszystko robiłam a serniksurowy taka sama masa jak przed upieczeniem tylko goraca. Beznadzieja...
  • jagoda369 2014.06.20 [08:36]
    W tym "serze twarogowym " z biedry jest sam wypelniacz . Przeczytajcie sobie etykiete. Nie wiem jak ludzie moga jesc cos takiego.
  • gość 2017.03.20 [00:38]
    też nie przepadam za tym serem biedronkowym...
  • gość 2017.03.20 [17:50]
    Dla mnie najlepszym serem na sernik jest twaróg od ROTR - http://www.rotr.pl/produkty/twarog-sernikowy. html marki Delik. Sernik z niego wychodzi niesamowity, przepyszny!

Odpowiedz na ten temat

Trwa ładowanie...