Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mascarpone

TIRAMISU

Polecane posty

Gość mascarpone

dawajcie mi tu przepisy ino mig, bo chce zrobic to na urodziny;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość od tego jest wyszukiwarka
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Proszę bardzo moze jeszcze dasz rade zrobic:) Pamietaj o serku ma być dokladnie taki jak podano;) TIRAMISU Składniki: 3 duże jajka; 1/2 szklanki cukru; 1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej; 1 opakowanie serka Mascarpone ( powinien być oryginalny włoski podróbki niewskazane ); gorzkie kakao; biszkopty; 2 łyżki koniaku Przygotowanie: Ucieramy żółtka z cukrem i koniakiem (mikserem). Gdy już będą utarte na gładką jasną masę, dodajemy serek i dalej ubijamy. Masa ma być gładka i puszysta. Następnie ubijamy na sztywno białka i delikatnie łączymy z masą serową. Lekko nasączone kawą biszkopty układamy w formie, wylewamy 1/2 masy i posypujemy kakao. Na to układamy kolejne biszkopty i wlewamy resztę masy i posypujemy kakao. Wkładamy do lodówki na co najmniej 10 h. Zamiast dwóch warstw można zrobić jedną. Wtedy tiramisu będzie niższe, ale będziemy mieć dwie formy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ...Krycha...
ymmmm...:P a ja od dziś na diecie :(........ ale kiedyś sprawdzę ... dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierdola
nie slinic sie tylko zabierac do dziela skoro takie samczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olka ..
Jak babcie kocham ...nie słyszałam nigdy o takim serku .Proszę mnie oswiecić:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LeonsJo
zbiera sie ten serek z podlaski:) smakuje rewelacyjnie ..najlepszy jest orinalny od wlocha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u ,mnie w cukierni uzywamy zamiast koniaku winiaku...ale koniecznie mascarpone...sluszalam ze sa podrubki i robi sie tiramisu na kaszce...ohyda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olka ..
Dzięki za odpowiedz juz wszystko wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rrrysia
używałam normalnego serka, tzn takiego twarożkowego z dużego opakowania i też wyszło super, i robiłam z rumem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dlatego najlepszymi kucharzami sa faceci :) hihihihih Kobitki maja slabe kubeczki smakowe ....upitrasila cos tam i mowi ze to tiramisu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Shaki
witam, Serek nie musi byc koniecznie maskarpone może to byc jakiś serek śmietankowy i tez wyjdzie super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Shaki
a i kakao dodajemy dopiero po wyjeciu z lodówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marysia

Sprawdzony przepis znajdziesz tutaj: https://kurkanielotka.pl/przepis/tiramisu-z-mascarpone/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×