Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość topchef

Jak najlepiej obierać jajko żeby skorupa nie dzieliła się na malutkie odłamki i

Polecane posty

Gość topchef

żeby nie pokaleczyć jajka? Często zamiast ładnie odejść dużymi kawałkami to rozwala się na takie drobniutkie części, które ciężko odchodzą albo razem ze skorupką odłazi sporo białka że jajko jest pokieraszowane. I jeszcze mimo, że myję ręce przed obieraniem to na białku osądzają się jakieś paprochy, małe kłaczki itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość topchef
No nikt nie doradzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wsypać bardzo dużą ilość soli do wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość topchef
Dzięki ale i sól i ocet sypię i to samo, ale jak mówię nie zawsze, może to jajka jakieś nieświeże? A duża ilość soli to ile bo może za mało daję?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Lepij gotowac jajka kilkudniowe. Te najswierzsze nie daja sie obierac. Sprobuj a zobaczysz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×