Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naturoterapeuta

Olej kokosowy - odchudza?

Polecane posty

Gość Naturoterapeuta

Idealny do smażenia - świetnie się wchłania w potrawy, wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie, Idealny do smażenia warzyw, konsystencja masła natomiast powoduje, że jest to doskonały dodatek do pieczywa, a także idealnie zastępuje masło w pieczeniu. Jest także doskonałym kosmetykiem - odżywia skórę i włosy. Olej który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vanillasky..
nie odchudza,a wspomaga odchudzanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i tak sobie mysle ze mam racje
No teraz bedziesz mogla zrec kotlety schabowe bez ograniczen bo nie tuczy :D Nie rozumiem ludzi zupelnie....jedz mniej a napewno schudniesz...kwestia myslenia i podejscia...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kropka nad ypsylonem
Wejdź sobie na opisy dowolnego oleju: z lnu, konopii, maku, oliwek, pestek dyni... Wszystkie, jak jeden: super zdrowe, super wartościowe, super dietetyczne... i super drogie. Możesz wydać fortunę i dopakowywać się super marketingowymi produktami, albo klepnąć się kilka razy w czoło i zacząć jeść, miast żreć 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Jeść mniej? Warzyw też mniej? a może warzyw więcej? Twierdzenie , że ograniczanie jedzenia jest jedynym sposobem na pozbycie się zbędnych kilogramów nie wydaje się do końca uzasadnione. Ja obecnie (95 kg)jem dużo więcej niż wtedy kiedy byłem gruby (127 kg). Odpowiedni dobór produktów to droga do sukcesu i trwałego utrzymywania odpowiedniej wagi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale po co uzywac olejow?? ja bardzo zadko smaze,a jesli juz to bez zadnych dodatkowych tluszczow - na patelni teflonowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Wbrew pozorom tłuszcze są niezbędne w odżywianiu. Są podstawowym składnikiem pożywienia oraz materiałem odżywczym i zapasowym wszystkich organizmów żywych. Tłuszcze jest nośnikami witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak witaminy A, D, E, K. Jest absolutnie niezbędny do ich przyswajania przez organizm. Lipidy są budulcem błon komórkowych, oraz biorą udział w syntezie wielu substancji w naszym organizmie. Nasze zadanie to wybrać odpowiedni tłuszcz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Jedz jak człowiek i rozumnie dobieraj produkty!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kropka nad ypsylonem
Ale po kiego diabła cytujesz tu fragmenty z podręczników biologii? Bo mnie tego uczono w podstawówce. I myślę, że innych też. Ameryki nie odkrywasz. Jak zjesz kilka migdałów to też będziesz miał wit. E, wątróbkę - A; jakjko - D... Tłuszcze masz w orzechach, nasionach, wszystkich olejach, nabiale, mięsie, rybach, maśle... Każdy z tych tłuszczy ma swoje wady i zalety. Każdy jest potrzebny. Kokosowy w niczym nie ustępuje, ale też nie przewyższa innych olejów. Skoro się chwalimy wagą - ja ważę 49 kg i zjadam dziennie ok 60 gram tłuszczy. Różnych. Kokosowy jadłam tylko w kokosie i wiórkach. Nigdy w życiu nie piłam/jadłam oleju/masła kokosowego a nie mam nadwagi i dostarczam niezbędnych składników. Jeśli ci ktoś powiedział, że przestawiając się na jeden rodzaj tłuszczu i oleju schudniesz - okłamał cię. To nie od tego się chudnie 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poczytaj sklad produktow, ktore jesz, tluszcze sa wszedzie - nie potrzeba dodatkowo 'pic' oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
A jeżeli jednak mam ochotę na warzywa z patelni to lepiej smażyć na oleju kokosowym niż innym. Jedzenie produktów nie przetworzonych jest najlepsze i nie podlega dyskusji. Jednak w praktyce życia codziennego mamy do czynienia z wyborami i dlatego jak już muszę lub chcę wybierać tłuszcz do smażenia to decyduje się na olej kokosowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kropka nad ypsylonem
Skoro tak twierdzisz, to poczytaj sobie o pomidorkach. Zobaczysz - lepszy przetworzony czy surowy :P Pomijam już wszelkie fasole, grochy, soję, jaja... Smażyć najlepiej jest na tłuszczach do tego przystosowanych. Mają na etykietach zaznaczone, że są do smażenia. Też są droższe (choć nie tak absurdalnie) więc powinno ci się spodobać. Jeśli taka twoja wola? Jedz, pij, smaż. Człowieku - twoje zdrowie, twój organizm, twoje pieniądze. Nigdy w życiu nie śmiałabym ci odmawiać prawa do konsumpcji czegokolwiek. Ale błędy w rozumowaniu i braki wiedzy połączone z reklamowaniem "jedynego słusznego produktu" będę wytykać paluchem. Oczywiście, gdy będę miała na to ochotę 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
To też dobry olej. Oczywiście nie wspomaga odchudzania a o tym mieliśmy rozmawiać. Olej kokosowy jest pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Trudno się z Tobą rozmawia - jak nie masz argumentów to korzystasz z demagogii. Ja namawiam do picia oleju! To jakaś brednia! Jeżeli polecam ten olej to tylko wtedy gdy chcemy coś smażyć to wybierajmy taki olej który jest najlepszy. Ja oczywiście zachęcam do jedzenia warzyw na surowo bo to jest dla nas najzdrowsze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LonelySoul_kornelia
To odchudzanie czy zdrowie? :D Bo się chyba pogubiłeś :P I lepiej nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Jeżeli się odchudzamy lub dbamy o zdrowie to wybieramy tłuszcz który jest najlepszy. Nie bierzemy tego co mamy pod ręką. Oczywiście inne zasady obowiązują w okresie odchudzania a inne zasady w okresie gdy dbamy tylko o zdrowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Zdumiewają mnie zawsze wypowiedzi zawierające oceny typu " chyba nie rozumiesz słów" itp. takie prywatne wycieczki są niegrzeczne i stawiają osoby w niezbyt dobrym świetle - można by rzec " przyganiał kocioł garnkowi"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehehehe ładne proporcje
Tego powiedzenia też chyba nie rozumiesz :D Ile ty masz lat? Pięć??? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrozumialam przeslanie i jezeli lubisz smazyc to uzywaj takiego oleju.Ja natomiast smaze niewiele (niedzielna jajecznica na maśle) wiec mi ten olej do niczego sie nie przyda.Ale wszystko w nadmiarze szkodzi i na pewno codzienny schabowy na tym oleju tez nie wpłynie korzystnie na sylwetke Jezeli lubisz smazone warzywa i uzywasz rozsadnej ilosci tego oleju to czemu nie. Mi szkoda kasy na takie wynalazki :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Miłego wieczora życzę oczywiście wszystkim aktywnym na Portalu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Dzisiaj na obiad - warzywa smażone na oleju kokosowym. Jeżeli ktoś ma lepsze propozycję to z przyjemnością poczytam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SPOOOOX17
Gówno prawda z tym olejem. Nie ma w nim absolutnie nic. Dużo lepsza jest oliwa z oliwek, olej lniany i wiele innych. Kokosowy jest jednym z mniej wartościowych. Możecie sobie sprawdzić i porównać z dowolnym innym :O http://www.fitwit.pl/ile-kalorii/248,727,oleje/olej_kokosowy.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
Olej kokosowy jest opisywany jako najzdrowszy olej na ziemi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
To gdzie u Ciebie fakty - u Ciebie właśnie jest bełkot.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gruba i bez talentu
Bzdura. Kokosowy jest tylko trochę mniej kaloryczny. Wcale nie jest zdrowy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Naturoterapeuta
"Gruba i bez talentu" Lubisz się ze mną droczyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gruba i bez talentu
??? Droczyć? Człowieku, ja się nie droczę. O ile się nie mylę, kokosowy ma 200 kcal na 100 gram mniej kalorii. To niewielka różnica przy kaloryczności tłuszczu. A nie ma żadnych witamin, żadnych mikro i makroelementów. Jest jałowy i tyle. To ja już wolałabym masło niż olej kokosowy, ale rozumiem, że trzeba jakoś zarabiać na życie i reklama jest dźwignią handlu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×