Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata901

Potrzebny przepis na dobre ciasto.

Polecane posty

Gość agata901

Potrzebuje jakiegoś nowego przepisu na dobre ciacho. Najlepiej zeby nie bylo zbyt drogie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepsza od karpia jest
murzynek polany czekoladą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szybki placek mąka 1,5 szklanki cukier 1 szklanka olej 0,5 szklanki jaja 5-6 sztuk proszek do pieczenia 2 łyżeczki wszystko wymieszać i piec aż wyrośnie ok 50 minut, można dodać owoce lub czekoladę do ciasta. szybkie, proste i smaczne, a do tego ciasto robi się dosłownie 5 minut ciasto czekoladowe 400 gram cukru 375 gram mąki pszennej 2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 45 gram kakao gorzkiego 475 ml. wody 235 ml. oleju 2 łyżki octu 1 łyżeczka aromatu waniliowego wymieszać cukier z mąką, sodą, solą i kakao. dodać wodę, olej, ocet i wanilię. wymieszać na gładka masę. piec ok 45-55 min. ciasto szybkie, proste i w sumie z tego co w domu zawsze jest wiec tanie. można je potem polać polewą czekoladową. salceson jak ktos wcześniej wspomniał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nikt tu nie wspomniał o salcesonie a o murzynku :) w razie jak by była potrzeba podam przepis na salceson.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepsza od karpia jest
rafaello to wspaniałe ciasto,jutro poszukam przepisu!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agata901
A moze jakis przepisik na ciasto z kremem:) dzięki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To jest pyszne.Jest na dużą blachę. Milky way. Biszkopt: 9 jajek 1,5 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1,5 szkl mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Z podanych składników upiec biszkopt,po wystudzeniu przekroić go na dwa blaty. krem: 1 masło + 1 margaryna bielska 5 serków Danio waniliowych 4 szklanki mleka w proszku 2 łyżki cukru pudru Margarynę z mzsłem utrzeć na puch i stopniowo dodawać po jednym serku i szklance mleka,dokładnie ucierając. dodatki: szklanka mocnej kawy cappucino opakowanie okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa Na jednym blacie rozsmarować połowę kremu,ułożyć biszkopty jeden obok drugiego maczane w kawie,rozłożyć resztę kremu przykryć blatem,wierzch oblać polewą czekoladową...SMACZNEGO...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasto z kremem ananasowym pod kokosową pierzynką :) Biszkopt z 4 jaj (Autorko, jak nie wiesz jak zrobić to dopiszę) masło puszka ananasów wraz z syropem 2 białka jaj 100 gr wiórków kokosowych budyń śmietankowy 2-3 łyżki cukru Na syropie gotujemy budyń, schładzamy. Robimy blat kokosowy: ubijamy białka z cukrem, mieszamy z kokosem, wykładamy równą i cienką warstwę na papier do pieczenia bądź folię i pieczemy aż sie lekko zezłoci. Jak wystygnie szerokim i długim nożem "odkrawamy" blat od folii/papieru- delikatnie, by go nie uszkodzić- to najtrudniejsza część programu. Dalej już banał: Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodawać porcjami budyń na syropie i ucierać do połączenia składników. Owoce pokroić w cząstki, wymieszać z kremem. Na zwilżony biszkopt (czym? wodą z cukrem, wodą z cukrem i cytryną, wodą z odlaną niewielka częścia syropu....) wykładamy krem z ananasami, przykrywamy blatem kokosowym i zostawiamy by się "przegryzło". Robie zawsze to ciasto jak mam zbędne białka np po koglu-moglu. Inne proste kremy na biszkopt- budyniowy (z gęstego kupnego budyniu -ugotowanego w połowie mleka, polecam Winiary) utartego z masłem jw. Śmietana kremówka ubita z proszkowym cappuccino. Serek mascarpone z ubitą kremówką i cukrem (proporcje dowolne).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeszcze ten jest dobry http://przepisy.net/sernik-wenus/ I krówka Krówka 50 dkg mąki 0,5 szkl. cukru pudru 15 dkg miodu 0,5 kostki margaryny lub masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody Masa Masło utrzeć z puszką kajmaku Polewa 30 dkag krówek+ 1łyzka margaryny-rozpuścić i posmarować tym ciasto.Posypać siekanymi orzechami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nceownvjcekqnbveoqjvlnelq
riaaa tę szrlotkę sypaną to sobie w dupe możesz wsypac :o kurwa wy chyba podniebienia nie macie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agata901
Dziękuję za przepisy i czekam na kolejne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość snikersssssssss
CIASTO: 50 dkg maki pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki mleka 15 dkg cukru pudru 3 łyżki miodu 2 jajka 20 dkg masła lub margaryny Ciasto zagnieść,wyrobić dokładnie i podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować dość cienko i upiec w prostokątnej blaszce osobno,dwa placki pieczemy bez dodatków( ok 15 minut każdy w temperaturze 180 stopni.Na trzeci wykładamy masę orzechową i z nią pieczemy trzeci placek ok 20-25 minut. MASA ORZECHOWA NA 3 PLACEK: 25 dkg nieco grubiej posiekanych orzechów włoskich,10 dkg cukru pudru,12 dkg masła,2 łyżki miodu.Wszystkie składniki smażyć 2 minuty.Gorącą masę wyłożyć równo na trzeci placek. MASA I 0,5 litra mleka 200 gram masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 5 żółtek Z żółtek i kilku łyżek cukru zrobić kogel mogel,w 1,5 szklance mleka rozrobić obie maki,cukier waniliowy i dodać kogel mogel.Pozostałe mleko zagotować .Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i koglem moglem. Energicznie mieszając , na wolnym ogniu ugotować masę budyniową.Ostudzić ją zupełnie.Resztę cukru ubić z masłem na puszystą masę,ciągle ubijając dodawać po 1 łyżce ostudzonego budyniu.Masę wyłożyć - 1/2 część na pierwszy placek i 1/2 część na drugi placek na wierzch wyłożyć 3 placek ten z upieczonymi na wierzchu orzechami.Na wierzch 3 placka polać "esy floresy " z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. MASA II (do wyboru) szklanka miałko mielonych orzechów włoskich 0,5 litra śmietany 18% ukwaszonej 3/4 szklanki cukru pudru 1 mały cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny Śmietanę i cukry zagotować w rondelku,powoli dodawać po łyżce orzechów ciągle mieszając,by nie porobiły się grudki,gotować na małym ogniu,gdy masa zacznie gęstnieć dodać kaszę mannę .Gotować jeszcze przez moment. Masą smaruje się placki tak samo jak masą budyniową.Lub każdą z mas można zrobić z połowy składników i posmarować 1 placek masą budyniową a 1 masą orzechowo-śmietanową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do nceownvjcekqnbveoqjvlnelq
Szarlotka sypana pyszna na jesień :) To ty k**wa chyba mózgu nie masz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubię Jabłka
calluna,drogi ten twój milky way,wolę już kupić i się nie narobie- 5 danio,4 szkl.mleka w proszku...myślisz,że ludzi na to stać??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anuskaxxxxx
Dziewczyny potrzebuje przepis na ciastka, widziałam je tylko raz jakos na necie a teraz nigdzie nie mogę znaleść chodzi o ciastka z ryżem dmuchanym na andrutach- warstwowo wygląda to tak- andrut- ryż dmuchany z kajmakiem czy czymś innym własnie nie wiem co tam jest, czy jakieś krówki czy cos innego- następnie znowu andrut i to zalane po wierzchu czekoladą. ma ktos taki przepis albo znalazł na necie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W 1 litrze mleka zagotuj zmiksowane 5 jaj w 1/2 litrze śmietany,gotuj na wolnym ogniu,aż wytrąci się ser.Wytworzony ser odcedź na drobnym sicie i ostudź.Zmiksuj 1 kostkę masła(miękkiego) 3/4 szklanki cukru,1 łyżeczkę cukru waniliowego,dodawaj po łyżce ostudzonego sera i miksuj na puszystą masę.Ciasto można robić w 3 wersjach: pierwsza:na ciemnym biszkopcie wykładamy całą masę (prostokątna blaszka),wyrównujemy i wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. druga:masę wykładamy na białym biszkopcie ,na masę ulubione owoce i na wierzch galaretka. trzecia wersja:gotujemy osobno 3 galaretki np.żółtą,zieloną,czerwoną w połowie wody z przepisu na torebce,ostudzamy,aż będzie twarda,kroimy w kostkę i mieszamy z masą serową i wykładamy na okrągłych biszkoptach,wierzch albo czekoladowy albo z galaretką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najprostsze a pyszne są owoce pod kruszonką. Najlepiej maliny, wiśnie, jezyny i na to kruszonka. Pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja podobno dobrze gotuję, ale talentu do wypieków nie mam raczej. Zawsze na święta i rózne imprezy wole zamawiać torty i ciasta. Jak szukacie fajnej cukierni która robi takie rzeczy na zamówienie to w Katowicach pyszności można znaleźć u szachty http://cukierniatortykatowice.pl/.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×