Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pizza am

Sprawdzony Dobry przepis na PIZZĘ!

Polecane posty

Gość pizza am

Potrzebuje,ktos ma taki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość erwfwergr
najtrudniej jest zrobić ciasto, poszukaj sobie na google przepisów z pizza hut, sprawdzone wiele razy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dcscvfDSFC
0,5 kg maki, 2-3 łyżki oleju, 1 szklanka wody, pół kostki drodzy, łyżka soli, łyżka cukru. ciasto ma sie nie lepić, w tym celu nalezy dodac maki, gdy jest jej zbyt mało :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarastraiszend
ja mam:D CIASTO: 3 szklanki mąki 1 niepełna łyżka cukru 1 łyżeczka soli opcjonalnie: przyprawy do smaku np. zioła, czerwona papryka w proszku, czosnek granulowany Mieszam dokładnie suche składniki. 1 szklanka ciepłej wody 5 dag świeżych drożdży piekarskich 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek szczypta cukru Drożdże wkruszam do kubka, mieszam z ciepłą wodą, olejem i cukrem. Gotowy płyn wlewam do mąki i mieszam najpierw łyżką, potem zagniatam ręką (wystarczy 2-3 minuty). Gotowe ciasto odstawiam do wyrośnięcia pod przykryciem (jeśli się spieszę, to naczynie, w którym ciasto wyrasta, wstawiam do miski z ciepłą wodą, rośnie szybciej). W tym czasie przygotowuję sos. Kroję składniki na wierzch pizzy. SOS POMIDOROWY: 3 solidne łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek zioła do smaku (np. przyprawa włoska) woda do rozcieńczenia Wszystkie składniki mieszam do połączenia. Rozgrzewam piekarnik do 250 st. C. Do czasu gdy się nagrzeje, pizza będzie gotowa do włożenia Na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej (folię koniecznie wysmarować tłuszczem, żeby pizza dobrze odeszła po upieczeniu) formuję z gotowego ciasta placki. Smaruję sosem. Obkładam według uznania. Przyprószam ulubionymi przyprawami lub ziołami. Gotowe pizze przekładam na rozgrzaną w piekarniku blachę. Piekę w rozgrzanym piekarniku na drugiej półce od dołu (najlepiej w termoobiegu, choć to niekonieczne) przez 8-10 minut. Czas pieczenia zależy od składników wykorzystanych do obłożenia pizzy. Z tego przepisu pizza wychodzi mi zawsze świetnie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pizza am
No tak wiem że w internecie jest wiele takich przepisów'ale skąd mam wiedzieć że akurat mi z niego wyjdzie dobrze ciasto itp. Wolę przetestowane przez np.Was:) Dzięki Barbara:Djeszcze macie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniammmkaaaa
2,5 mąki 1 szklanka wody gazowanej saszetka drożdży sypkich (taka na której pisze na 500g mąki) 4 łyżki oliwy z oliwek sól oregano zagniatasz, odkładasz na 45 minut przykryte w misce w ciepłe miejsce piecz na wysmarowanej oliwą blaszce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniammmkaaaa
2,5 szklanki mąki przepis ZAWSZE się udaje, naprawdę jest pyszna ta pizza mam z ksiązki kucharskiej włoskiego kucharza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karina kwiatkowska
I tak nie ma szans na taką pizzę, jak w restauracjach. Próbowaliśmy już kilka razy przygotować pizzę Mafia Party z Party Pizza i nigdy nic z tego nie wychodziło. Problem tkwił w cieście? Sosie? Nie wiem - ale nie potrafimy ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfrwanascie500
Może warto zamówić gotową pizzę a nie piec - www.pizzaportal.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja korzystam z przepisu pana valastro i zawsze się udaje. wystarczy wygooglować ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak domowa pizza to tylko na granitowym kamieniu do pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiesz co ja to wole iść na pizzę tak szczerze mówiąc bo tak dobrej nie zrobisz. Zawsze wybieram Party Pizza i jestem zadowolona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marcelina3656
A co powiecie na pizzę na cieście francuskim?;) Ciasto pod ciężarem keczupu i sera nie puchnie i nie tworzy warstw - powstaje cienki placek. Przygotowanie tej pizzy zajmuje mało czasu i pracy ;) Tu podrzucam przepis: http://kulinarnesos.pl/pizza-na-ciescie-francuskim/ Pozdrawiam;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mam zrobione na gotowo haha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przywozi pod dom a ja sobie wp1erdalam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×