Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halah

Zdjęcie z USG- pytanko

Polecane posty

Gość halah

Dziewczyny wie któraś z Was w którym tygodniu ciązy lekarz może poprzez badanie USG zobaczyć maluszka? Konkretnie chodzi mi czy już na pierwszym USG lekarz może mi wydrukować pierwsze zdjęcie mojego dzieciątka? W którym tygodniu ciąży już widać tę malutką fasolkę :-) ?

Gość poczytaj topiki
w ktorych duzo dziewczyn dzieli sie wrazeniami - tam znajdziesz odpowiedz

około 5-6 tyg widac juz maluszka okolo 12 juz widac bijące serduszko jesli jest dobre USG masz możliwość sobie nagrania filmiku na kasete video (ja agrałam w 8 miesiącu ciąży) a standardowo kazde usg drukuje pozdrawiam

Gość aga77
Cześć Halah. Mojego małego rozpoznaliśmy już w 19- tym tygodniu. Dla mnie to było ważne znać płeć dziecka. Z natury jestem dość ciekawska więc nie wytrzymałabym do porodu. Zdjęcia płodu można zrobić w każdym momencie ciąży, jednak nieraz nie wiadomo jak to zdjęcie odczytywać. Mam fotke z końca ciąży gdzie widac profil twarzy- coś niesamowitego już wtedy wiedziałam że mały będzie miał nosek zadarty po mnie. POZDRAWIAM

Gość skurka
ja robiłam pierwsze USG w 14 tygodniu - widac było wyraźnie maluszka, jak zadziera nóżki, rączki, wtedy jeszcze miał w brzuszku sporo miejsca więc było to dość widoczne, z biegiem czasu coraz mniej widać (z naszej perspektywy) na USG, trzeba dużo sie domyślać co jest co i pytać wnikliwie lekarza. W 14 tyg. było widać bijące serduszko :) Ale polecam zrobić USG 3d trójwymiarowe, można zobaczyć twarz dziecka, a także USG 4d - trójwymarowe w czasie rzeczywistym czyli w ruchu - np. nagrać filmik jak bawi sie pępowiną :D Super sprawa, dostajesz do tego kilka zdjęć i jak chcesz duże zdjęcie w ramkę. Niestety nie jest tanie, koszt. ok. 160 zł, ale warto, bo takie usg wykrywa dokładniej ewentualne wady płodu. Tutaj możesz poczytać o USG 3D i zobaczyć zdjęcia jak to wygląda. Sczerze polecam! http://www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=160 http://www.medserwis.pl/specjalizacja.asp?id_art=137

WWW.pampers .pl Po prawej stronie kliknij ciąża, następnie kalendarz ciąży-- tam znajdziesz i foto z USG i 100% tego czego mamy przyszłe powinny wiedziec o sobie i o dzieciatku podczas trwania 9 miesiecy ciąży. :-)

Gość gość
w 4 tc widac bylo tylko pecherzyk. potem bylam w 7tc (6+2) i widac bylo serduszko