Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PIRELKA

RODZICE I DORASTAJĄCE DZIECI

Polecane posty

Gość PIRELKA
Mam nadzieję, że ten temat zyska wielu rozmóców ponieważ jest tak wiele problemów z którymi się borykamy wychowując nastolatki i zawsze wydaje się, że robimy to żle bo efekty są znikome . Mam dwoje nastoletnich dzieci obu płci i sama je wychowuję .Potrafią mnie nieżle zdołować. Czesto rozmawiamy przez łzy ale efekty prawie żadne. Rady jakie otrzymuje to głownie stwierdzenie, że trzeba to przetrwac i nie dać się zwariować-czy to dobry sposób??? Tak bardzo chciałabym wzbudzić w swoim 16-letnim synu obudzić ambicje... On twierdzi ,że nie potrafi sie uczyc ,że nie rozumie co mówią nauczyciele , że stara się być posłuszny ale mu nie wychodzi... Załamuję ręce bo zabrakło mi już pomysłów. Staram się unikać krzyku, stosuję kary na zasadzie ponoszenia konsekwencji , proszę o litość nade mną , podaję autentyczne wzorce jako przykłady.... Co jeszcze mogę zrobić?

a jaką rolę w tym wszystkim odgrywa komputer? :) Bo ja mam 13 i 15 latka i szantażuję ich dostępem do komputera ;P Mamy system nagród ;P Za piątkę godzina Za czwórkę pół godziny Za tróję nic Za dwóję minus pół godziny Za jedynkę minus godzina Nie jest jakoś super, ale motywację mają ;P