Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadia20

czy to jest ciaza??????prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Nadia20

Kochani!!!!mam problem od 6 miesiecy staram sie o dziecko wczoraj bylam na badaniu usg i lekarz zaobserwowal w mojej macicy maly pecherzyk z kropeczka w srodku!!dal mi nadzieje na ciaze!!!!kazal zrobic test. niestety wynik wyszedl negatywny :((((( nie wiem co mam o tym myslec!!!!!!!!!!czy jest mozliwosc ze usg wykazalo tak wczesna ciaze ze nawet test jeszcze jej nie potrafil wykazac?????czytalam ze testy wykrywaja ciaze 6 - 8 dniowa!!moze na usg byla ciaza 3 lub 4 dniowa ?????????/prosze bardzo o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czekam z niecierpliwoscia pozdrawiam !!!!!!i zycze sukcesow w planowaniu dzieciatek ....Nadia

Gość Tak może być
nie martw się : -)

Nodiu nie martw sie,poczekaj jeszcze troszke i powtorz test,moze jednak zbyt szybko zrobilas ten pierwszy i nie przejmuj sie podana wyzej stronka,ja zostane mama drugi raz i juz sie nie umie doczekac,bo to dla kobiety cudowna rzecz! pozdrawiam cie i zycze powodzenia trzymam kciuki!

Gość nadia20
dziekuje za slowa otuchy bardzo mnie zastanawia jednak czy na usg tak wczesna ciaza moze zosatac odkryta??????????buziaki a moze znacie jakies naprawde pierwsze objawy ciazy? czy takie istnieja?

Gość Niusia_81
Witaj Nadia20 :-) ja tez sie staram o dzidzie :-) hmm... wydaje mi sie, ze jednak test moze szybciej wykryc ciaze niz gibekolog. Czuly test moze wykryc tygodniowa ciaze, a lekarz najczesciej nie, dopiero cos okolo 4 tyg. Jednak w zbyt krotkim czasie od zaplodnienia nawet test moze nie wykazac ciazy, bo po prostu dopiero wszytsko zaczyna pracowac. Radze ci zrobic test w okolicach regularnej miesiaczki, lub krotko po tym czasie, bo jest to najbezpiecznieszy okres i masz wtedy wynik 99% prawdopodobienstwa. Nie napisalas w ktorym jestes dniu cyklu wiec ciezko tez ci powiedziec, czy juz test ci wykryje ciaze czy nie. Pozdrawiam i trzymam kciuki :-)

Gość moj glos w sprawie
wydaje mi sie ze masz szanse :) ostatnio bylam u gina, mialam tez robione usg, obawialam sie ze jestem w ciazy, ale wtedy lekarka powiedziala mi ze na srofku macicy trzebaby zauwazac maly pecherzyk, a tego u mnie nie bylo najlepiej powtorz test za tydzien, zrob test rano, bo w porannym moczu stezenie hormonu odpowiadajacego za ciaze jest najwyzsze powodzenia, trzymam kciuki!!!

Gość Elevinka
Kochana trzymam za Ciebie kciuki.Uwazam ze masz szanse bo z tego co sie orientuje to wlasnie ten pecherzyk z kropeczka w srodku jest pierwsza oznaka ciazy na usg.Testy czasem sie myla.Ja tez staram sie o dzidzie a raczej staralam sie...Pozdrawiam serdecznie:)

Gość emkakemka
hmm dziwne moj test wykryl ciaze, niecaly tydzien pozniej bylam u gina , zrobil usg i jeszcze nic nie wykryl chcialabym Cie pocieszyc, asle jak na moje to test pokazalby juz dawno II kreske a potem usg potwierdziloby to no ale poczekaj, zobaczymy nie slyszalam jeszcze nigdy o odwrotnym przypadku tzn, usg potwierdza ciaze a test nie