Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość kate18
modelko jestes jeszcze z nami? :)

Gość kasiunia 18
Do bordello: Mój poziom inteligencji jest troche wyższy niz myslisz. A jesli chodzi o moja poprzednia wypowiedz to trudno mi uwierzyć, że osoba mająca 173cm. i ważąca 57kg. moze nie mieć problemu z tłuszczykiem. A tak naprawdę to mnie to rozśmieszyło, bo sama jeszcze 2 lata temu miałam figure i wymiary niejednej modelki, dlatego szlag mnie trafia jak ktoś pisze, że nie musi stosować diet, bo ja osobiście mam 172 cm. i 54 kilo wagi i teraz nie nawidzę sojego ciała ,bo jest grube i chcę żeby wygladało tak jak kiedyś. A wszystko popsuło sie po tym jak wyladowałam w szpitalu:( i od tamtej pory nie moge sobie poradzic ze sobą. Jezeli kogos uraziłam to przepraszam

Gość modelka
Moja kolezanka ma 7 letniego siostrzenca ktorego zemby mleczaki byly w strasznym stanie i nikt nie wiedzial dlaczego bo przeciez dbali o nie od zawsze. Odwiedzili jakąs specjalistke od dzieci i mleczakow. Jej pierwsze pytanie dotyczylo tego czy maly je czipsy. Potem pokazala zdjęcia szczęk dzieci,ktore jedzą czipsy. Moja kolezanka tak sie przestraszyla ze nigdy juz tego smakolyku do ust nie wziela. Sol zawarta w czipsach moze powiekszyc twoj brzuszek,ale jak dzialają inne skladniki?

Gość kate18
Ja też kiedyś pochłaniałam chipsy i nie tyłam. Mama zawsze mi mówiła, że są smażone na starym oleju i psują wątrobę :P Teraz ich nie jadam :)

Gość modelka
Co sie stalo Kasiu ze wylądowalas w szpitalu? Z tymi wymiarami to jest tak ze wiekszosc dziewczyn je ma dopuki nie zaczną przybierac na wadze( to moze miec jakis związek z hormonami bo u niektorych wystepuje to okolo 18 u innych 20 a jeszcze u innych 30 a moja mama przytyla na 50 urodziny). Kiedy zmienia sie ich budowa to zaczynają miec ze sobą problem. Juz pisalam o tym ze kiedy w wieku 16 czy 15 lat przybralam odrobinke na wadze to przerazilo mnie to gdyz balam sie ze strace figure. Nie wiem co zrobilam ale juz wiecej sie nie rozwinelam. To wszystko przestaje byc naturalne kiedy to kontrolujesz w wieku dojzewania

Gość kasiunia 18
Niestety pewnego dnia rodzice musieli mnie odebrac ze szkoły. Miałam bardzo wycięczony organizm i podejrzewali u mnie różne choroby. miałam straszne zawroty głowy , mdłości i bóle głowy. Nie wiem co oni mi tam za leki podawali, ale niezle przytyłam po wyjściu z tamtąd i do tej pory nie mogę wrócic do tamtego stanu.A jeszcze teraz pamietam jak koleżanki zawsze zazdrościły mi figury i rozmawiały o mnie z innymi podając mnie za przykład super laski. Nie moge się pogodzić z ta wagą i teraz jestem na diecie........ ale nie wiem co z tego wyjdzie, a wtedy miałam prawie 17 lat

Gość kate18
Do 'modelka' - zupełnie jakbym to ja napisała. tez kiedyś byłam chuda, zaczęłam przybierać na wadze w wieku 15-16 lat i zaczęłam się odchudzać bo chciałam swoją wcześniejszą figurę :) dlatego nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że chcą przytyć - ja kiedyś też chciałam (przed 13-14 rokiem życia)

Gość kate18
do 'modelka' - o co ci chodziło: "To wszystko przestaje byc naturalne kiedy to kontrolujesz w wieku dojrzewania"? czyli jak się kontroluje wagę, dietę itp. w wieku dojrzewania to później jest się chudszym niż gdyby się tego nie robiło?

Gość Sareda
Mam ju 25 letni staż życia wiec trosze również doświadczenia :)>. Modelką nigdy nie byłam, , chociaz w ciągu stniego roku dostałam 3 propozycje od fotografów (ehh ale to łechta próżność, ale to miłe), pisze to po to zeby mi ktos potem nie wypomnial stara brzydulo nie odzywaj sie itd - jak to powiedzili modelce. Cóż mogłabym dodać do tych wszystkich wypowiedz Przedewszystki jeśli chcecie się pczuć i BYĆ atrakcyjniejsze - przez co rozumiem - mężczyźni będą zwracali na was większą uwagę to: 1 Cwiczcie dużo -ja osbiście nie miałąm nigdy okazji chodzić na aerobik czy inne "siłownie", pochodze z małego miasteczka i jak byłam młodsza to poprostu nie miałam pieniędzy - ale wiele pływałam , co z mojego doświadczenia modeluje dostkonale ciało! dodatkowo daje mieśnią darmowy masaz. -taniec!! Uwielbiałam stawć przed lustrem (jak byłam moldsza bo teraz nie bardzo mam czas), i ćwiczyc tak zeby cialo w tych cwiczeniach poruszalo sie z gracja.Potem tworzyly mi sie odpowiednie miesnie (ksztaltowaly wzmacialy) i dzieki temu ala moja sylewtka nabierla gracji!!! Pozatym swietne samopoczucie bo przy muzyce odlatuja wselkie stresy razem z potem wyplywa z ciebie cala energia dnia minionego. To cos pieknego -GRACJA jet najwazniejsz- dzieki ruchowi i wysportowanjen sylwetce kobieta wyglada zmyslowo i seksi i wcale nie ma znazenia czy ma 5 kilo mniej czy iwecej. Naprawde polecam. Bo mężczyźni nie zwracaja uwagi na to czy gdzies wystaje troche cialka ( a nawet jesli wystaje to najczesniecj dziala to na facetow jak wabik, super przyciaga). Jak poruszasz sie jak koka masz na wszystko saile a zdrowie i czar z ciebie tryska bo kochasz caly swiat ot jestes tym czego mezczyzna naprawde pociaga. NAJTRUDNIEJ ZABRAC SIE ZA SPORT ale jesli juz sie przelamiesz, np przez tydzien regularnie zacznie powolitku rozgrzewac swoje miesnie to w drugim tygodniu nie bedziesz sie mogla od tego oderwac (ps wiem co mowie, czasami przez np 4 miesiace nie moglam sie ruszyac ale jak np przed andrzejkami mialam miec fajowo impreze to tak dwa tygodnie wczesniej zaczynalam sobie dbac bardziej o zdrowie - efekt murowany). Ja nie narzekalam nigdy na figure, ale to wszystko te efekty poprwiajace wyglad zaobserwowalam na kolezance ktora miala szalone powodzenie , a wazyla calkiem calkiem 9byla w liceum najppularniejsza dziewczyna) miala osobowosc i byla pulchna. Zastanawialam sie co ona robi ze na nia tak faceci leca i jak mi powiedzila to sama to zastosowalam - dziala w 100 procetach. 2. pozatym jedzcie zdrowo- od slodyczy robi sie szaracera i w ogle jestes jak nieboszczyk ehheeh (nadmiaru ), jak sobie dolozycie do tego , przez dwa tygodnie - zdrowe odzywianie to (jesli nie bedziecie same siebie oszukiwac ) same nie poznacie siebie po ym czasie GWARANCA ze i wygląd i zdrowie psuchiczne (bedziecie sie czuly niesamowicei rozenergetyzowane) bedzie wam wzraqstal - i fakt strajce sie nie jes po 18,19 (zlaezy o ktorej chodzice spac) i i pic duzo wody bardzo duzo , jesc te =zrowe produkty w miare mozliwosci

Gość kate18
Dzięki za rady 'Sareda'. Chyba wypróbuję :)

Gość modelka
Duzo napisalam i wszystko zniknęlo :( Nie wiem co sie stalo :( Chodzilo mi o to ze nie wiem jak wyglądalyby moje piersi gdybym sama nie zatrzymala ich wzrostu i nie wiem czy jestem dobrze rozwnieta. Okres dojzewania jest po to zeby dojzec a ja sama to przerwalam. Jestem wysoka,szczupla i mam podobno malą miednice, ale boję sie ze nie jestem w pelni rozwinieta a ja chce miec kiedys dziecko. Dziewczyny 16 letnie powinny jesc zdrowo i tyle na ile mają ochote i wlasnie dlatego wzielam udzial w tej dyskusji. Mam nadzieje ze mnie rozumiecie. Mozna manipulowac wyglądem, ale są powody dla ktorych nie warto tego robic. Ciesze sie ze sie zrozumialysmy Kate bo ze mną bylo dokladnie tak jak z tobą :)

Gość modelka
Opowiem historie o anorektyczce ktorą spotkalam... Bylam w tamtym roku na wakacjach nad adriatykiem. Lezalam na ręczniku na jakis betonach pod jakimis starymi budowlami. Bylam sama bo moja ekipa robila zakupy a mi sie nie chcialo :) Bylo tam bardzo malo ludzi chociaz samocentrum miasteczka i najglowniejsze skupisko opalających sie (ja na raka).Straszny upal okolo poludnia. Przyszla jakas dziewczyna i polozyla swoje rzeczy kolo mojego recznika po czym zaczela sie rozbierac. Zdjęla spodenki ktore siegaly jej do kolan i koszulke z rekawkiem a ja ujzlam jej kosciste oblicze. Twarz-stara, nogi przyczepione do wystającej miednicy. Weszla do morza i jak nikt inny zaczela plywac w tą i z powrotem. Przez calyczas ją obserwowalam bo balam sie ze straci przytomnosc w wodzie,a jestem mlodszym ratownikiem. Plywala tak bardzo dlugo po czym wyszla z wody ubrala sie i poszla... Dziewczyny, nie pozwolcie na to by ambicja zrobila z was osoby chore na ambicje. Ona byla chora. Mnie wielokrotnie nazwano za plecami anorektyczką, ale ona tak na oko wyglądala na 35kg. Jej stopy zdawaly sie byc ogromne przy tych chudziutkich nozkach. Wiecie dlaczego o tym pisze... nie warto Jasmarowalam sie filtrem 60,ale lubie sie wygrzewac na betonach

Gość modelka
Jutro juz do was nie napisze bo nie bedzie mnie w domu przez pare tygodni,ale jezeli bede miala dostep do internetu to zerkne na wasze opinie. Jak juz ktos napisal , zycze wam pewnosci siebie :)

Gość takkaaa
Nie pamietam ktora z was napisala o witaminie E w plynie..czy to prawda ze dodajac ja do kremow daje niesamowity rezultat ??? Prosze odpowiedzcie .......

Gość taakkka
Hej , no z wami...wszystkie juz spia ??? Please odpowiedzcie na moje pytanie i gdzie ja mozna dostac ???

Gość Ja-Joasia
Piszę tutaj choć nie wiem czy dobrze trafiłam. Mam brak pewności siebie, często czuję się gorsza i nieatrakcyjna. Nie wiem czym to jest spowodowane, jestem w miarę szczupłą dziewczyną- taką jak tysiące na ulicy, żadna chudzinka, ale z kobiecymi kształtami, koleżanki mówią mi często że mam super figurę i że jest ok. Ja jednak nie potrafię siebie zaakceptować, często popadam z powodu swojego wyglądu w dołki. Dbam o siebie, dbam o moją skórę, myślę że ubieram się modnie. Miałam też chłopaka który wciąż powtarzał mi że dla niego jestem idealna...ja się nawet w połowie taka dla siebie nie czułam. Stąd też moje kłopoty ze związkami, i choć jestem symatyczną miłą dziewczyną to nie powinnam mieć z tym kłopotu. A jednak mam, nie wiem czy to to że ślepo oglądam się za magazynami mody, czy to media kreują taki obraz, czy porównuję się z innymi nieopowiednimi osobami. Brak mi pewności, brak mi akceptacjii, brak mi chyba siebie samej, nie potrafię się czasem w tym w ogole odnaleźć, nie mam ochoty wychodzić nigdzie, czasem staję przed szafą z ubraniami i nie wiem co nałożyć, bo przecież we wszystkim źle wyglądam. wiem że to jest negatywne bardzo myślenie, ale tak jest naprawdę sama nie wiem dlaczego....jak sobie z tym poradzić?

Gość ania 21
do Ja Joasia jak dlugo trwa u Ciebie ten stan? bo ja czasami tez tak mam, wiec sie az tak tym nie martw! mysle ze to jeste spowodowane "zimowa depresja" poczekaj na troche slonca a napewno sie to zmieni :)

Gość Dżulia
DO KASIULKA 18 Dziewczyno ty chyba w dzieciństwie na głowę z becika wypadłaś, skoro ktoś kto ma 57 kg przy 173 cm wg Ciebie jest tłusty. Powinnaś więcej jeść to ci się mikrokrążenie w mózgu poprawi i nie będziesz takich głupot wypisywać. Zważ, że o wadze decyduje oprócz tłuszczyku również umięśnienie, budowa kości i ilość wody w organiźmie. Ja mam 173 cm, prawie 60 kg i wymiary 90x62x97 i zarys "kaloryferka" zamiast brzuszka, chociaz nigdy go sobie nie ćwiczyłam.

Gość taakkka
no dziewczynki prosze podpowiedzcie jak to jest z ta witamina E w plynie ,czy moge ja dodac do jakiegos dobrego kremu i efekt bedzie lepszy ???? Prosze podpowiedzcie!

Gość Kwiryniusz
Do Dżuli Mam już prawie 29 wiosen.... I stąd to zainteresowanie retuszem. Dzieki za wyjasnienie w kwestii butów, w sumie rady oczywiste :) ale warto było sie utwierdzić w przekonaniu Masz ładne proporcje.... powiem bardzo intersujące tym bardziej w kontekście Twoich wypowiedzi tutaj na forum. Apropo kryteriów idealnego faceta to co niektóre wydaje mi sie że spełniam hahaha. Pozdrawiam

Gość Gangsta Raper
Ciągle jakieś ciekawe, poboczne wątki się pojawiają.............. Lilta- mi nie chodziło o paseczki.........najbardziej podobają mi się CAŁKOWICIE wygolone............. Modelka- Ja tez jestem za legalizacją marihuany.....niestety, to jedna z tych rzeczy, do ktorych nasze, tkwiące mentalnie w średniowieczu, społeczeństwo musi jeszcze dorosnąć...........

Gość Zuzka19
całkowicie wygolone? takie maja 9 letnie dziewczynki.. nie wiem czy to moze byc sexi i kobiece?:D jezeli chodzi o buty.. to nie cierpie wypucowanych skorzanych bucikow... juz lepiej wygladaja jakies podchadzace pod zamsz a co do golenia wlosow u facetow.. to czasami chyba lepiej zeby wygolil sobie wszystkie niz by mial kilka piorek miedzy sutkami ;)

Gość .**.TROCHE TEORII.**
Ja jestem zgrabniejsza od niejednej modelki, a nie przestrzegam żadnych diet!!! Bo i po co?? Jak organizm jest głodzony, to kiedy tylko może odkłata zw. energetyczne "na czarną godzinę" tak więc głodzenie się mija się z celem! Jem wszystko co tłuste kaloryczne i nie zdrowe... a waże 42 kg. przez to że nigdy w życiu się nie głodziłam, mój organizm przystosowany jest do spalania tłuszczów na bierząca, tak więc nie ma tendencji do ich odkładania. Oto kilka rad których co prawda nie stosuje, ale posiadam niewielką wiedzę na ten temat: 1. niezdrową sacharozę zastępuj fruktozą ! Jest to zdrowszy izomer glukozy , mniej kaloryczny niż sacharoza. Pyszny jest cukier gronowy. 2. tłuszcz, trzeba wiedzieć coś na jego temat. To nie tylko nieporządane paskudztwo pływające pod skórą!!!! to też źródło nenrgii, buduje tkankę nerwową, bierze udział w syntezie hormonów, ma dużo witamin, jest też materiałem zapasowym.... hehe i z tego się robi oponka na brzuszku :) Jego nadmierne odkładanie spowodowane jest np.zaburzeniami w gospodarce hormonalnej. Co z tym zrobić???trzeba doprowadzić organizm do HOMEOSTAZY!!!!! to jest klucz do skucesu!!!! poczytajcie sobie o tym!!!!! Ja na przykład piłam ziółka ALVEO i jaki jest efekt, możecie mi tylko pozazdrościć!!!!!!!!!!! Nie będe reklamować, kto już to pił, zna tego zalety!

Gość Gangsta Raper
Dziewięciolatki nie mają chyba czego w tym miejscu usuwać............całkowicie wygolona jest np. moja dziewczyna........ma sporo ponad owe 9 lat i zapewniam cię, ze jest bardzo kobieca i seksowna............

Gość Zuzka19
jasne... kazdemu podoba sie co innego ja wlasnie nie lubie wlosow na klacie ( a nie chodzi o to zebym lubila metroseksualnych facetow)

Gość Zuzka19
jasne... kazdemu podoba sie co innego ja wlasnie nie lubie wlosow na klacie ( a nie chodzi o to zebym lubila metroseksualnych facetow)

jestem nieziemsko przystojny ...moge miec kazda z was a przy zapoznaniu sie ze mna macie japy otwarte z podziwu moge z wami robic co chce potem ulatniam sie zostawiajac lewy numer telefonu i poroze waszym facetom

jestem nieziemsko przystojny ...moge miec kazda z was a przy zapoznaniu sie ze mna macie japy otwarte z podziwu moge z wami robic co chce potem ulatniam sie zostawiajac lewy numer telefonu i poroze waszym facetom