Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość Meggan
niestety nie umiem ci pomóc... MAM TO SAMO! Na dekolcie pojedyncze ale widoczne (stosuje na nie punktowy zel lub masc) a na karku to sporo... na te na karku to tylko mi opalanie sie pomaga, ale wiadomo że efekt nie jest dlugotrwaly i zostaja brazowe slady... Wiec jesli ktos ma jakis pomysł to chętnie sie przyłaczę :)

Gość kate18
Ja nie mam tego problemu ale moja siostra na pojedyncze pryszcze używa płynu Dalacin T. On jest na receptę ale opłaca się bo jest skuteczny i każdy lekarz powinien go bez problemu przepisać :)

Wiem, że to głupie ale stresuję się przed tym wyjazdem :/ Pierwszy raz bede tylko 1 jedna sama przed tyloma ludzmi, co beda mnie mierzyć ważyć oglądać i pstrykać zdjęcia... W sumie do odważnych świat należy, jakąś herbatke z melisy wypije i pojde. Umówiona już jestem na 4 lipca... czyli 5 zdaję wam relacje, a oni w przeciągu tygodnia maja sie odezwać... Dziewczyny co wam dodaję odwagi przed ważnym castingiem? O czym myślicie?????????

Gość kate18
Ja przed ważnym castingiem staram się mniej jeść i bardziej dbać o urodę :) Robię jakieś maseczki, peelingi itp. Dobrze się przygotowuję pod tym względem. A myślę o różnych rzeczach. Z reguły marzę o tym jakby było super gdybym się spodobała :)

Gość amelia_17
hm..właśnie dostłam list od agencji new age models i zapraszają mnie na zajęcia"spotkanie z modą" na których mam rzekomo nauczyć się chodzić jak modelka,malowac i dbac o wygląd zajęcia będą połączone z castingiem na modelke do agencji.i będą trwały dwa dni.Aha i oczywiście bez kosztów się nie obejdzie(190zł) jak myślicie czy warto zainwestować czy tylko kase zbijają?

Gość kate18
Dziwne... Przecież New Age to dobra agencja a takie nie biorą pieniędzy. Ja bym się porządnie zastanowiła zanim bym sypnęła kasą...

Gość Meggan
Mnie tez new age models na to zaprosilo jakis czas temu. Ja sadze ze to po prostu zbijanie kasy z dziewczyn. Ja na to nie poszłam. A Isabelle zaprosili bez takich płatnych spotkań. Mysle ze jakby im zalezalo na modelce to by ja po prostu zaprosili ZA DARMO. Isabelle trzymam za ciebie kciuki!

Gość Meggan
Droga Kandydatko, Dziękujemy Ci za przesłanie zgłoszenia do agencji New Age Models, organizatora prestiżowego konkursu dla przyszłych modelek „Model Face”. Jeżeli interesujesz się modą i pracą modelek, chciałabyś poznać ludzi pracujących w branży modowej, porozmawiać z osobami wykonującymi na co dzień pracę bookera, wizażysty, stylisty, zasięgnąć wskazówek na temat dbania o cerę i ciało, wykonywania dobrego makijażu, doboru kolorów w ubiorze i zasad dotyczących podkreślania ubiorem walorów własnej sylwetki, jak również wykonać własną analizę kolorystyczną bądź dowiedzieć się na czym polega autoprezentacja i poruszanie się na wybiegu dla modelek – zapraszamy Cię na sobotnie „SPOTKANIE Z MODĄ”. Ważna uwaga dla Ciebie. Zajęcia będą połączone z castingiem do agencji NEW AGE MODELS. Program zajęć „SPOTKANIE Z MODĄ”: • Wprowadzenie • Godzinny casting dla dziewczyn pragnących spróbować swoich sił w modelingu, wykonanie zdjęć techniką cyfrową, pobranie miar • Zajęcia z autoprezentacji (Maciej Lisowski – właściciel agencji NEW AGE MODELS, choreograf, booker) • Nauka profesjonalnego makijażu, doboru kosmetyków (Bożena Puślecka-Czepułkowska – wizażystka, stylistka) • Stylizacja, nauka doboru kolorów, analiza kolorystyczna każdej z uczestniczek (Marta Brzozowska – stylistka programu telewizyjnego Idol, wizażystka) • Obowiązujące zasady w świecie mody, autoprezentacja na castingach do reklam telewizyjnych i fotograficznych (Joanna Rakowska – reżyser castingów do reklam TV, scout) Zajęcia odbędą się 14.05.2005 (sobota) - w Warszawie w Szkole im.Cecylii Plater Zyberkówny, ul. Piękna 24/26 w godzinach 11:00 – 16:00. Należy zarezerwować miejsce pod numerem telefonu: 0 (22) 672-83-26, czynnym w godzinach 10:30 – 16:00 od poniedziałku do piątku. Całkowity koszt szkolenia wynosi 190 zł. Opłaty należy dokonać przed rozpoczęciem zajęć u osoby prowadzącej. Uczestniczki prosimy o: • Przybycie w stroju podkreślającym sylwetkę (np. wąska sukienka), • Zabranie ze sobą długopisów, kanapek i napojów (przewidziane są krótkie przerwy między zajęciami), • Przybycie bez lub w bardzo lekkim makijażu, • Punktualne przybycie. W zajęciach biorą udział wyłącznie same dziewczyny. Osoby towarzyszące proszone są o odbiór uczestniczek o godzinie 16:00 po zakończeniu szkolenia. W trakcie zajęć pozostają one pod opieką prowadzących. Najbardziej interesującym uczestniczkom zostanie złożona propozycja współpracy z agencją NEW AGE MODELS (www.newagemodels.pl) Udział w zajęciach jest całkowicie dobrowolny. Zapraszamy serdecznie. TAKIE COS MNIEJ WIECEJ????

Gość Meggan
JAK MASZ ZBEDNE 190 Zl. ( BEZ KOSZTU DOJAZDU CZY NOCLEGU) TO PRÓBUJ, ALE WYDAJE MI SIĘ ŻE JEŚLI AGENCJA JEST ZAINETERESOWANA WSPÓŁPRACĄ Z TOBA TO SAMA PROPONUJE INDYWIDUALNE SPOTKANIE TYLKO DLA CIEBIE...

CZY KTOŚ PRÓBOWAŁ WYSYŁAĆ FOTY NA TE ZGŁOSZENIE DO NEFWER AGENCY? MI PRZYSŁALI TAKIE COŚ.... Droga Pani Izabelo na podstawie zdjęć oraz przesłanych informacji zakwalifikowano Paniš do Udziału w castingu wstępnym. Podczas tego castingu zaprezentuje Pani umiejętnoœć poruszania się na wybiegu oraz walory urody na żywo. Casting ten będzie castingiem zamkniętym tzw. wewnętrznym, gdzie dziewczęta zakwalifikowane będš brzydko mówišc oglšdane przez osoby z branży modelingowej specjalizujšcej się w różnych kierunkach: taniec/ruch, włosy, cera/skóra. Proszę się jednak nie zrażać i przejmować, celem castingu nie jest tylko wybranie profesjonalistek, najlepiej prezentujšcych się. Chodzi o to żeby dostrzec dziewczęta, które majš w sobie to coœ i wyłowić kwestie nad którymi trzeba popracować co będzie dalszym zadaniem naszego domu mediowego. Tak więc casting będzie bardziej pomocš technicznš niezbędna do dalszej współpracy a niżeli odrzucaniem osób niewłaœciwych. Castingi wstępne, o których mowa powyżej będš odbywały się w dniach: 10 i 11.07, godz. 11:00-20:00 oraz 17 i 18.07, godz. 11:00-20:00 Miejsce castingu: Magic City - Lucid Club al. Jerozolimskie 179 (C.H.R. Blue City, poziom +4). Warunki uczestnictwa: posiadanie do wglšdu dokumentu tożsamoœci ze zdjęciem, strój kšpielowy (dwuczęœciowy) lub bielizna (sportowa, gładka), wysokie obuwie (obcas), osoby niepełnoletnie w obecnoœci prawnego opiekuna, Prosimy o potwierdzenie daty wybranego castingu, co jest dla nas niezbędne dla prawidłowej organizacji. Pozdrawiamy Z poważaniem NEFER agency team

Gość Barbie14
Cześć mam 14 lat i chciałabym zostac modelka lub fotomodelka... moje wymiary to 169, 76-60-85. Co o tym myslicie? Gdzie warto wysłać zdjęcia?

Gość 169 to za mało jak na modelkę
ale fotomodelka mozesz zostac;)Adresy agencji fotomodelek sa na tym topiku napisane kilka,kilkanaście stron wczesniej.Poszukaj ich lub wpisz w google"agencje fotomodelek" Powodzenia:-)

Gość kate18
Zgadzam się z przedmówczynią :)

Gość amelia_17
wiesz my ni mozemy okreslic czy sie nadajesz na fotomodelke bo wymiary to troche zamało w tym zawodzie najważniejsza jest twarz.Musisz byc fotoganiczna itp. Wyslij zdjecia doo agencji a tam ci powiedza czy sie nadajesz zycze powodzenia

Gość Barbie14
dobra wysle i sie okaze:) papapa P. mama mowi ze jestem za mloda.......

Gość Katrrina
Słyszałam ze w modelingu liczą sie takie cechy jak wysokie czoło, jasna cera, wyraziste brwi... duzo rożnych szczegółów. Zastanawiam sie czy to prawda i czy od tego może zależeć przyszła kariera dziewczyny?

Gość u modelki bardzo ważny
jest też wzrost oraz figura

Gość kate18
Wszystko się liczy. Mały, zgrabny nos, pełne usta, włosy w naturalnym kolorze... Dużo jest takich cech.

Gość A JA
WZROST 176 cm waga 56 kg obwod biustu 80 cm talii 65 cm bioder 90 cm mam szanse zostac modelka?

Gość nie możemy Cię oceniać
czy nadajesz sie na modelkę zupełnię Cię nie widząc:-oWymiary i wzrost masz ok ale liczy sie tez twarz,rysy twarzy itp.Najlepiej będziesz jak zgłosisz sie do agencji modelek i zapytasz sie tam czy nadajesz sie na modelkę.Fachowcy z agencji najlepiej to ocenią;)

Gość amelia_17
moim zdaniem troche za duzo w talii.ale sprobuj na ciekawe kandydatki przymykaja oko wiec moze ci sie udac. powodzenia

Wróciłam z Warszawy :) Latałam z mapą szukając agencji. Byłam w New Age i w Orange. Pani w new age zawyżała wymiary, bo mierzyła \" na luzie\' i przez to czuje ze nie mam szans (powiedziala ze zadzwonia w przeciagu tygodnia) a pan z Orange powiedział że musze zrzucic w biodrach... co wydaje mi sie prawie ze niemozliwe BO JA MAM POPROSTU TAKA BUDOWE ! I słowo wam daje ze streczą mi juz wszedzie kości :( mam do niego zadzwonic jak zrzuce... wiec jesli pani z New age nie oddzwoni to ja rzucam to na okres wakacji a po wakacjach byc moze bede miala lepsze wymiary i wtedy spróbuje... Strasznie jestem zmeczona i zawiedziona pania z new age...

Gość a ile maszw biodrach
???Wystajace kości nie sa wyznacznikiem chudość.Można miećwystające kości a pomimo to miećszerokie biodra:-oTaka juzjest ich budowa.Biodra to między innymi kości a kości się nie zmniejszy anii nie zwiększy:-o

W moim przypadku kości sa wyznacznikiem chudości, im mniej waże tym są bardziej widoczne... biodra mam szerokie genetycznie (taka juz ich budowa ) ale pan z Orange uparcie twierdzi ze jest wiele takich przypadków i można z nich zrzucic kilka centrymetrów (co wydaje mi sie rzeczą conajmniej extremalną) . W bieliznie mam 92 cm zaś w spodniach 93. Niewiem co mam robić, bo sa wakacje i pomimo iz uprawiam siatkówke plazowa, jeżdze rowerem i czesto plywam to nie zmienia mi sie obwod... a wiadomo ze latem chce sie czasem zjesc lody... Moze macie jakies cenne rady??? Ja juz sama niewiem :(

Gość Gandzia13
Isabelle, miałam podobny problem...kości mi sterczały, a miałam 91 cm (ale prawdopodobnie jestem niższa od Ciebie), myślałam, że już nie z czego zrzucać.W agencji mnie oświecili, że muszę zrzuciuć do 87 cm:/ I zrzucam, jestem na diecie South Beach, teraz mam już 89 cm.Niestety, reszta(czytaj:ręce, obojczyli), prezentuje się nie za ciekawie.Ale na mnie ćwiczenia nie działają, ćwiczę regularnie od wielu lat i mam ładne mięsnie, ale żeby schudnąć musiałam zastosować dietkę:/

Gandzia jak długo jesteś na diecie? Czy jest ona bardzo rygorystyczna? Czy pozwalasz sobie czasem np. na lody? Prosze cie jeszcze jak maz to jakiś link co do tej diety. P.s mam okolo 176, zebym byla wyzsza to moglabym miec szersze biodra. Dlaczego one sie AŻ tak liczą????

Gość mrooofka
ja mam w talii ok. 64-65, w biodrach chyba 91 i nie za bardzo wiem jak mam się tych cm pozbyć :( Od ponad miesiąca biorę tabletki z chromem i błonnikiem aby ograniczyć popęd na słodycze. I muszę przyznać że pomaga. W dodatku staram się dużo jeździć na rowerze i biegać (ćwiczę przed testem na AWF).Chciałabym mieć szczuplejsze nogi, ale nie wiem jak to zrobić najskuteczniej. Na bycie modelką nie mam szans bo mam nie całe 169 cm wzrostu. Pewna agencja Metro Models zaproponowała mi współpracę, ale nie wiem nic o tej agencji i się trochę obawiam...Co o tym myślicie? Spróbować? Pomóżcie w odchudzaniu! ;)

Gość A ILE MASZ LAT
MROOFKO a moze jeszcze urośniejsz? :) jak nie to polecam dobre agencje dla fotomodelek. Wejdz na http://www.modeling.pl/?sub=cwiczenia/brzuch&fil=brzuch&poz=31 tam znajdziesz cos na brzuszek. P.s ta agencja metro z tego co widac po ic hstronce jest calkiem niezla. Maja ostre kryteria przyjmowania, wiec skoro masz takie dobre wymiary to moze warto by bylo sprobowac do najbardziej prestizowych agecji takich jak mango, orange, d'vision itp.

Gość mrooofka
Co do wieku to mam 18 lat...w listopadzie 19. Co do agencji to jak mi powiedziano mam szansnę praktycznie tylko na rynku wschodnim, gdyż tam wzrost nie jest aż tak bardzo ważny i "konieczny" jak w przypadku agencji z Paryża czy Mediolanu. A schudnąc i tak bym chciała z prostego powodu-nie podobam się sobie w 100%. Zaakceptowałam już prawie swój mały biust (84cm) ale widzę, że z nogami nie jest najlepiej...A w tych bardziej prestiżowych agencjach raczej nie mam szans...Gdzie się podziały te...174 cm wzrostu? ;)

Gość amelia_17
do izabelle87=>bardzo jestem ciekawa jak calkowicie wygladaly twoje wizyty w tych agencjach(sama chce we wrzesniu wybrac sie na podobny maraton).Moglabys dokladnie opisac o co cie pytali,jaka atmosfera,co musialas ze soba wziac itp.itd ? wszystkie zapewne jestesmy tego ciekawe