Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prolaktynka24

Długość cyklu dziewczyn które mają za dużo prolaktyny!!!

Polecane posty

Gość Prolaktynka24

Gość Prolaktynka24
Ja na początku leczenia miałam co 32 dni Potem stopnowo zaczęły się skracać co 30 , 29, 27 A teraz po roku leczenia chociaż prl nie jest jeszcze w normie mam co 26 dni, a dziś dostałam w 25 dzień cyklu. dziewczyny jak wy macie . Czy czy to dobrze że mam teraz takie krótkie cykle,czy może znowu coś nie tak ale z innym hormonem, boję się że może coś teraz z progesteronem że może to niedoczynność ciałka żółtego ,do tego dodam ze 2 lub 1 dzień przed @ mam brązowe plamienia.

cześć ja mam cykle bardzo długie od 39 do 56 dni, często nieregularne. W glównej mierze zalezy to też od mojego sposobu odzywiania się (jestem wegetarianką i często lecę z wagi, głównie latem ) Gdy brałam anty było wszystko jak w zegarku - 28 dni, teraz nie biorę bo i nie mam takiej potrzeby i nie powinnam ze względu na obciążenie genetyczne rakiem piersi. Żaden z moich lekarzy ( a często ich zmieniałam) nie przywiązywał szczególnej uwagi do mioch cyklów (przepiszę pani tab. i wszystko się unormuje). Mam pytanie w jaki sposób regulujesz swój cykl tzn za pomocą tab anty ?

Gość Lusia79
Prolaktynko, odwiedzłaś wątek o prl? mysle że tak.Pisałam tam conieco na ten temat.Ja mam cykle raczej długie.....ok 40 dni. Zaczęło sie od tego ze wogle mi sie cykl zatrzymał i miałam wywoływany okres. Potem dwa razy cykl po 25 dni, potem 40, potem znów 25 a potem to juz sama zgłupiałam...ponad 40. Teraz aktualnie biore duphaston bo znów trwa to ponad 40 dni. I tym właśnie duphastonem bede regulować cykl.Do tego niedawno zaczełam łykac bromek...zobaczymy jak sobie poradze z tym nadmiaren tego paskudztwa. Będąc na wizycie u lekarza( w szpitalu, bo tak wogle chodze prywatnie bo państwowo trzeba czekac 2 miesiące)z wynikami badań i po odbiór tego najważniejszego- tomografii, trafiło sie zastępstwo. I wyobraź sobie ze ten facet co przyszedł na to zastęostwo odrazu strzelił mi tabsy.Poszłam więc do mojego lekarza i on powiedział ze jeśli bede brała tabletki to poziom prl bedzie sie podnosił, a ja go bede zbijac ..i tak w kółko...... Rozpisałam sie ze hej.....Podałam juz swój nr gg i czasem ktos sie do mnie odezwie.....zrobie to i teraz 8502582. Pozdrawiam.

Gość Katarzyna Ying
23 do 26 dni, ogolnie malo dni "odpoczynku", bo piersi zaczynaja mnie bolec juz w 10. dniu cyklu, bolesna owulacja. Czy mozna poczekac z obnizaniem prolaktyny jesli na razie nie chce sie miec dziecka?