Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iskierka nadziei.

sierpniowo - wrześniowe starania o dzidzię

Polecane posty

Gość Echka
Ej krzykacze- dajcież spokój dziewczynie :p Chce mieć sój własny temat i go zakłada, jak nie czujecie mięty to po co włazicie i ją obrzucacie? Mnie wkurza to, że ci którym nie pasuje coś z tematem włażą mimo iż nie podoba im się "kolejny taki jak inne" i zasmiecają go obrażając prazy tym autora. A temat jest ciągle na czasie. Dziewczyna się cieszy i dobrze. A żeby nie było. to ja tez mam zamiar się starać od wczesnej jesieni i to jest pierwsze miejsce gdzie to piszę. Narazie nic nie robię, ząbki leczyłam pół roku temu i nic się nie dzieje, pójdę tylko na kontrolę. A folik zacznę jeść od lipca, moja gina mówiła, że 2 miechy starczy, gorzej jak sie zacznie przesadzać z przygotowaniami. Spokój i luz. Przede wsystkim wyłączona psychika :p Bo ona tu jest największym wrogiem pragnących bardzo "zajść".

Witaj iskierko nadziei! Ja również planuje zajść w ciążę w okresie sierpień- wrzesień :-) Jak na razie porobiłam sobie badania na krew i mocz w tym na Hbs bo chcę się w najbliższych dniach zaszczepić przeciw żółtaczce. Rozmawiałam z pielęgniarką i mówiła że to bardzo ważne bo u nas w szpitalu używane są narzędzia wielokrotnego użytku, sterylizowane ale żółtaczka tak jak grypa też się mutuje i nie w każdą odmianę potrafią uderzyć. Na różyczkę już byłam szczepiona to już nie muszę. Wybieram się do dentysty żeby wszystko wyleczyć. Byłam na badaniu u gin i stwierdziła że wszystko jest ok i dała skierowanie na toxoplazmozę. Folik kazała brać jak już przestaniemy się zabezpieczać, ale myślę żeby zacząć trochę wcześniej. No i zbieram tony materiałów na temat jak przygotować się do ciąży i o ciąży. Poza tym od 3 lat chodzę na step aerobik (rewelacja!) i przestałam zupełnie palić jakiś miesiąc temu, bo wcześniej sobie popalałam. Jak byś miała jakieś uwagi albo rady dla mnie to bardzo się będę cieszyła jeśli mi o nich napiszesz :-) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość witajcie dziewczyny
nie przejmujcie sie głupimi komentarzami wrednych ludzi. Z całego seca życze wam powodzenia. Ja spodziewam sie narodzin naszego dzidziusia za 168 dni. Będę zaglądać na wasz topik, jesli macie jakies wątpliwosci - pytajcie, odpowiem w razie mozliwości pozdrawiam

Gość mloda mezatka.
O dmiesiaca nie zabezpieczamy sie.Kiedy mam podejrzewac,ze jestem w ciazy?A jak nie dostane okresu to co mam robic,mam isc do gina???

Gość witajcie....
jesli nie dostaniesz okresu zrób test, najlepiej dwa inne, a potem do gina. Ja zaszłam w ciażę po 3,5 miesiaca nie zabezpieczania sie

Gość mloda mezatka.
Dzieki :)

Nie wiem, czy ten, który obrzuca mnie takimi beznadziejnymi obelgami, to umie czytać. Bo ja nie spotkałam żadnego topiku jesienne starania. Są jesienne, ale na 2006 rok, a ten wogóle mnie nie interesuje. A lat mam tyle, że więcej niż Wam się wydaje. A jak się robi dzieci, to już doskonale wiem, bo już raz w ciąży byłam, ale ją miesiąc temu straciłam. Asik25 Pozdrowienia. Jak ochłonę po takim odebraniu tego topiku, to może będzę dalej pisać, nie wiedziałam, że istnie tutaj na tym forum tyle wrednych ludzi. Ja Folik już biorę, bo lepiej wcześniej. Pozdrowienia dla tych, dla których ten topik ma sens. :(

Iskierko nadziei! Oczywiście że ten topik ma sens, jeśli chodzi o mnie to jestem nim bardzo zainteresowana i z wielką chęcia będę czytać dobre rady od osób które mają coś mądrego do powiedzenia. Równiez byłam zaskoczona jak mozna w tak negatywny sposób odebrać temat, który mam ciągle w głowie i uważam za najważniejszy. Pozdrawiam Ciebie i inne kobiety które mam nadzieję odwiedzą ten topik i coś przydatnego dorzucą :-)

ja tez dolaczam,bo juz staramy sie :)A kiedy wyjdzie, nie wiem. Iskierko nadziei, nie przejmuj sie docinkami.

Iskiero!Nie przejmuj się głupimi wypowiedziami innych na temat tego topiku. Widocznie oni nie wiedzą co to znaczy bardzo pragnąć dziecka. Poza tym kuturalny człowiek, jesli coś mu się nie podoba, nie obrzuca innych błotem. Temat topiku jest super, myśle że dużo nas będzie i podzielmy się swoimi obawami i informacjami. Ja też chciałabym zajść w ciążę około września (jeśli będzie wcześniej będę się bardzo cieszyć)- jak na razie nic nam nie wychodzi. Pozdrawiam

Poczytałam sobie kilka innych topików, też tam są kretynui. Także się nie przejmuje, że komus coś się nie podoba. Ale to dziwne, że ktoś coś szuka nie może znaleźć i zakłada swój topik, a tu nagle , takie kretyństwo go spotyka. Na którymś z topików było jeszcze cieplej. Pozdrawiam i mam nadzieję, że będziemy sobie udzielać dobrych rad. Jakoś przetrwamy i zobaczymy której i kiedy się uda. Trzymajcie się :)