Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Angel

A MOIM ZDANIEM KOBIETY W CIĄŻY ...... - PRZENIESIONE

Polecane posty

Sweet Angel wyglądają pięknie. Przecież, to cud, że noszą w sobie nowe życie. To dar od Boga. Kobietki w ciąży, nie przejmujcie się głupimi docinkami. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Dużo zdrówka dla was i dla waszych maleństw Anioły są takie ulotne..... [23.06] 19:30 kafe* grunt, ze siedza na innym forum

kobiety w ciąży bardzo często mają piekne włosy i cerę, to zasługa hormonów, a co do wyglądu kobiet po ciąży - ja właściwie nie widze różnicy, trzeba dać sobie troche czasu i wszystko wraca do normy. nie rozumiem skąd na tym forum tyle bzdurnych wypowiedzi o kiepskim wyglądzie po ciąży. większość modelek i znanych aktorek to matki, a wystarczy popatrzeć że macierzyństwo nawet dodało im urody.

Witajcie :) Ja równiez twierdzę, że kobiety w ciąży wyglądają pieknie. Strasznie im zazdroszczę bo od jakiegoś czasu staramy sie o dziecko ale na razie się nie udaje :( Myslę, ze jest jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić że coś jest nie tak...Byłam ostatnio z moją koleżanką, która jest w 5 miesiącu w szpitalu. Cierpi na skurcze i miała sie kłaść na oddział patologii ciąży. Gdy tam weszłyśmy wszędzie widziałam kobietki z brzuszkami: mniejszymi, większymi...Czułam się sród nich tak...pusta :P Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się do Was zaliczyć - kobietek w ciąży :) Pozdrawiam :)

Gość Ciąża stop
Moja kuzynka była kiedyś piękną dziewczyną , śliczna wysoka. W pierwszej ciąży nie mogła przestać jeść wiecznie chodziła spocona , zmęczona z worami pod oczami , teraz ma czwórkę dzieci i ta dziewczyna na starych zdjęciach to nie ona.

Sweet...piękne słowa...i większość z nas nie przejmuje się tym , co piszą niektórzy na kafe...Myślę oczywiście o docinkach. Justar :D ja też nie rozumiem...wystarczy poczytać trochę. Pamiętam okres po pierwszej mojej ciąży...doszłam do siebie bardzo szybko i nie mogę powiedzieć,żebym jakoś specjalnie się o to starała...po prostu było tyle pracy przy Maleńkiej,że to była moja gimnastyka... Jeszcze 24 (przepraszam, za skrót ale długi nick) rozumiem Ciebie, bo my staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko ok 8 miesięcy ...w tym czasie w drugą ciążę zaszła moja przyjaciółka...Przyjeżdżała do nas co 2 tygodnie na studia...A ja chodzilam kolo niej i nie moglam sie nadziwić,że ona taka piękna a ja taka pusta...Niedługo potem sama zaszłam w ciążę...Więc miej kochana nadzieję, że będzie dobrze i Ty doczekasz się swojego brzuszka, a potem Maleństwa... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny 🌻

Jak to dobrze, ze moderatorka wykasowała posta, który znajdował się wcześniej pod moim pierwszym :) bo cisneły mi się na usta słowa niecenzuralne...:P ---->> Ciąża stop - Wygląd po ciąży zależy też od tego czy kobieta dba o siebie ale równiez są takie czynniki, na które nie mamy wpływu...W sumie tyle słyszy się, ze kobiety bardzo przytyły po ciąży, ale ja znam tylko takie przypadki, w których po ciąży babki wyglądały lepiej niż przed.Moja kuzynka ma 26 lat. Przed ciążą ważyła 65 kg. Po pierwszej ciąży ważyła 54 kg...Potem urodziła jeszcze 2 dzieci i nadal waży 54 kg :o) Inny przypadek - moja sąsiadka. Ma 25 lat, zawsze była sucha jak wiór.Chodziłyśmy razem do podstawówki i na zajęciach wf-u nie mogłam na nią patrzeć...Mogła stanowić ściągawkę na biologię - wszystkie kości jej było widać. W wieku 18 lat urodziła dziecko. Owszem przytyła w ciąży i nie mogła zrzucić nadwagi. Drugie dziecko urodziła w lutym tego roku. I wiecie co...Jest znowu taka chuda jak przed...:o) ---->> Anulka_krak - Nie ma sprawy :) Sama nie wiem czemu wybrałam sobie taki długi nick :P Co do mojej oczekiwanej ciąży...Wiesz jest jeszcze zbyt wcześnie aby stwierdzić, ze coś jest nie tak dlatego jestem optymistką. Moja \" szklanka jest do połowy pełna...\" ;) czekam cierpliwie na dzidzi...Wcale nie jest tak łatwo \" zrobić \" dziecko ( a fe co za okropne słowo...) i doskonale o tym wiem :) Pozdrawiam wszystkich :)

Gość a ja sie akurat
wcale nie czuje piekna w ciaży...obserwuje jak zmienia sie moje ciało i trochę mnie to przeraża, bo nie mam żadnej kontroli nad tym....I nie będę sciemniać, że ciąża to piękny stan, bo jest trudno i nie zawsze pięknie. Ale wiem, ze bez wahania zrobiłabym to jeszcze raz i jeszcze raz, nie oglądając się na cellulit, rozstępy, żylaki i tłuszczyk-bo są w życiu rzeczy ważniejsze niż figura dwudziestolatki. Pozdrawiam

Gość bajabongo
dziewczyny,nie musicie nikomu udowadniac ze jestescie piekne w ciazy jestescie piekne i wspaniale - bo ciaza to najwiekszy cud natury to cos niesamowitego nie zawsze przyjemne i latwe ale bedac w ciazy mysli sie innymi kategoriami. prawda? ja juz jestem kilka tygodni po porodzie... cizae wspominam ze swojego rodzaju wzruszeniem, nie moge sie nadziwic jak przez 9 miesiacach w mojej ciemnej i ciasnej macicy uksztaltowal sie caly maly czlowieczek, perfekcyjnie do najmniejszych szczegolow, to czesc mnie i mojego mezczyzny... malusienka istotka ktora wywraca cale zycie... nie moze tego zrozumiec ktos kto tego nie przezyl, ltos to moze przyjac do wiadomosci ale nie zrozumie... nie odczuje tak jak my... po ciazy zostalo mi jeszcze 7 kilo, ale karmie piersia i powoli schodza; rzeczywiscie mam geste puszyste wlosy, podobno w ciagu pol roku wypadna, ale wiecie co - ja sie teraz nareszcie czuje piekna - jakims innym sposobem, kiedy ide z wozkiem czuje sie nareszcie dopelniona jako kobieta, wydalam na swiat moja czesc niesmiertelnosci, to wpsaniale uczucie pozdrawiam goraco wszystkie Piekne i Brzemienne....

Jeszcze 24...cieszę się , kochana,że tak optymistycznie podchodzisz do spraw związanych z Twoją ciążą. Z własnego doświadczeni powiem Ci ,że kiedy przestałam się zamartwiać i myśleć non stop,że jak to możliwe - tyle czasu - a my jeszcze nie możemy się cieszyć z pozytywnego wyniku testu, wtedy właśnie nagle okazało się,że zaszłam w ciążę. Co do wyglądu....racja jest po obu stronach...zależy kto jak spojrzy na stan ciąży - dla jednych - kobieta ciężarna jest piękna, dla innych - tak jak dla a ja si e akurat - nie. Jest to kwestia akceptacji tego, co się dzieje z naszym ciałem. Najważniejsze jest chyba podejście, może nie do samego wyglądu, ale do nastawienia do dziecka, które ma się pojawić. Do a ja się akurat - cieszę się,że tak myślisz, a wygląd - bardzo rzadko jest tak,że nie wracamy do stanu sprzed ciąży. Powiem więcej...miałam w trakcie tej ciąży ciężki moment , kiedy moja waga nagle skoczyła w górę, przestałam siebie akceptować. Ale to minęło, zawalczyłam ze swoim \"ja\", pomógł mąż, który potrafił się ciepło uśmiechnąć, czasem pożartować i teraz jest wszystko w porządku. Pozdrawiam i Ciebie serdecznie, trzymam kciuki. Uśmiecham się serdecznie do Wszystkich...pozdrawiam.