Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona

Novynett i inne niskoskładnikowe

Polecane posty

Gość Przestraszona

Cześć dziewczyny! Wczoraj gadalam z koleżanką, z którą dawno się nie widziałam, spytała, czy - skoro już rozpoczęłam współżycie - się zabezpieczam. Powiedziałam, że biorę Novynette i że to pigułka o niskiej zawartości hormonów. Ona na to, że to straszna głupota, że jej znajoma wpadła po Harmonecie, ginekolog późneij powiedział, że ona ma wysoki poziom hormonów i że jej hormony po prostu "przebiły" hormony z pigułek i dlatego zaszla w ciążę. czy to możliwe?

Gość novynettka
Nie strasz... ja tez biore Novynette. Chociaz wydaje mi sie to przesadzone bo wtedy wiecej byłoby wpadek.... Rzadkością jest ze ginekolog przed wypisaniem pigułek robi szczegółowe badania:( Owszem zdarza sie to ale raczej rzadko.

Wydaje mi się, że jeśli z tą koleżanką to prawda to jej ginekolog źle dobrał tabletki. Jakby te z niską zawartoscią hormonów nie działały to by ich nie produkowano, bo by nikt nie kupował. Słyszałam, że takie tabletki zwykle daje sie osobom szczupłym, o jasnej karnacji \"na oko\" i zwykle nie są one mimo to dobrane źle.

przez 5 lat stosowałam Novynette i nie zaszłam w ciążę. Ginekolog dobiera odpowiednią antykoncepcję hormonalną po przeprowadzonych badaniach.

Gość Malaxyz
Cciałam się dowiedzieć po ilu dniach brania Novynette zaczyna działać?

Przypominam, że nie wolno zamieszczać postów z ofertami handlowymi (kupię/sprzedam) tabletek! Właśnie taki stąd usunęłam. Kobiety - proszę - pilnujcie tej kwestii i gdyby się takowe posty pojawiały proszę zgłaszać je do skasowania na śmietniku (dział: Redakcja Kafeterii), jeśli sytuacja się powtórzy, a Wy nie zareagujecie to topik zostanie usunięty. Pozdrawiam.