Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Jeśli chodzi o tę depilacje cukrową to już o niej słyszałam,ale nie wiem czy jest skuteczna. A mam pytanko do was :) czy jak używacie plastrów do wąsika to on później nie odrasta taki czarny gruby? Ja się meczę rozjaśniając go,ale fajnie było by spojrzeć w lustro i nie widzieć tego bląd wąsa:) Już dawno bym spróbowała plastrów ale boje się jak to bezie później.Czy nie będą wrastać i czy nie bede miała czarnych kropeczek nad ustami? Napiszcie jak wiecie:) Pozdrawiam was dziewczyny i dzięki za wsparcie. Ps:Jeśli chodzi o h... to istnieje też blog prowadzony przez młodą osobe pod adresem http://hirsutyzm.blog.onet.pl

Gość kolejna do kompletu laska
Przeczytałam prawie polóweczke wypowiedzi..i sprawy sobie nie zdawałam ze prócz mnie (choc nie jestem jakims drastycznym w swej dolegliosci przypadkiem)ktos moze miec takie problemy......Oczywiscie tez uzywam pesetki..ale najgorszy problem to okolice bikini...wierzecie..nie mam juz do tego nerwów.....po zastosowaniu golarki mam krosty paskudne...która goja sie chyba parę tygodni...mało tego jak zastosuje golarke zebym nie wiem jak dokładnie i silno.."czysciła nawierzchnię"to i tak te paskudne czarne kropki sa widoczne..wspomne ze jestm brunetka o troszke ciemnjszej karnacji..jest tp karygodny widok....krosty plus czarne kropki...jak z tym walczyc?? osotanio zastosowałam krem do depilacji Vit....niby nie ma krost..ale czarne kropki ..mało tego włoski o dług.1 mil.....widac!!!!...czy ja mam to rozjasniac woda utleniona?????? Bardzo prosze o pomoc......na twarzy jest nad górna warga taki meszek..ale jak tylko widze po bokach ze cos tam jest ponad norme zaraz ujarzmiam pesetka ..a na brodzie w 2 miejscach..pare dziadostw tez rosnie..wiec rowniez "traktuje "je pesetka....rzeczywiscie jest to meczacy problem..nawet bardzo.....mam te plastry Joanna..ale do depilacji twarzy...nic nie daja..chyba mam za krótkie czy jak??? przeciez nie bede "zapuszczac : bosz.....bo bym z domu nie wyszła.. nie móiac o innych rzeczach..Bardzo proszę o poradę...Małogosia moze cos zaproponuje..serdecznie pozdrawiam

Gość aniaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyny powstało nowe forum poświęcne hirsutyzmowi! jego autorka jest dziewczyna , która prowadzi blog http://www.hirsutyzm.fora.pl

Witam Kochane!:) przepraszam , że się nie odzywałąm ,a le wpadam w coraz głębszego doła. Pozostałe badania wykonam za kilka dni tzn w 9 dniu cyklu . Potem jeszcze czekać na wyniki i zobaczymy, a włos ów coraz więcej . Na plecach , na ramionach, w ogóle wszędzie. Nie wiem czemu?? Wpadam w coraz większe kompleksy i obwiniam się czemu nie zaczęłam leczenia wcześniej jak problem narasta. Boję , że zanim się wylecze to już będzie katastrofa. Mam doła.

Gość Pytam
Trwałe usunięcie włosa jest możliwe jedynie przez zniszczenie mieszka włosowego, np. metodą elektrolizy, w której za pomocą niskonapięciowego prądu usuwa się poszczególne cebulki włosowe, lub przy pomocy lasera. Czemu tego nie zrobicie tylko płaczecie i wydajecie kupę forsy na kremy depilujące?

Gość a_lka
Hej, ja się z włosami męczę od okresu dojrzewania, ale dopiero niedawno (mam 20) dowiedziałam sie o hirsutyźmie, zbadałam testosteron (wyszedł podwyższony) i zaczęłam zażywać Diane 35. Mam problem z sylwetką (lekka nadwaga) a Wy piszecie, że po Diane tyłyście- to mnie mega dołuje, bo walczę z tym tłuszczykiem i jakoś nie wychodzi:/ Dajcie, prosze znać jak jest z Waszym odżywianiem się przy zażywaniu hormonów, itp.? I jeszcze pytanko- nie wiecie czy hirsutyzm łączy się z maaałym biustem?- bo ja taki mam i nie wiem czy tabletki też moga mu zaradzić? dzięki :) Pozdrawiam!

Gość Martuszka_27
Witam Was wszystkie serdecznie. Też mam hirsutym. Najbardziej mnie dręczą jednak te włosy na twarzy. Mam mnóstwo włosów do wyrywania pensetą, po bokach twarzy mam cienkie, ale ciemne i widoczne i te rozjaśniam. Po rozjaśnieniu jest ok. Ale to wyrywanie... wąsy, broda, podbródek. I ciagle ich przybywa. Wybieram się na elektrolizę, zbieram na razie kasę, ale jestem już zdecydowana na tą właśnie metode usuwania włosów. Nawet jeśli efekt będzie trwał kilka lat, to i tak będzie dobrze. Teraz na brodzie i podbródku po wyrwaniu wyrastają praktycznie od razu. Na drugi dzień już są. Co jakiś czas mam doły z tego powodu, wtedy nawet płaczę. Mam męża, ale nie rozmawiam z nim o tym. Wiem, że lepiej by było powiedzieć mu o wszystkim, byłoby mi lżej, i wiem, że on nie zostawiłby mnie przez coś takiego, bo mnie kocha. Może by mnie pocieszał, może razem jakoś staralibyśmy się temu zaradzić. Ale ja mam taką blokadę, że nie zdobędę się na to. Przynajmniej nie na razie. Hormony mam w normie. Jedynie prolaktynę miałam zbyt wysoką. Już z 8 miesięcy zażywam Bromergn, prolaktyna się unormowała, ale włosy są jak były. Ostatnio ze smutkiem stwierdziłam, że dłonie zaczęły mi porastać. Najpierw się trochę zagęściły, a teraz szarzeją. W niekorzystnym świetle niekobieco wyglądają moje dłonie. :(

Gość Martuszka_27
Ciągle zwlekam z pójściem na tą elektrolizę, bo się boję bólu. Na razie mam wymówkę, że jest lato, a po zabiegu skóra jest opuchnięta. W zimie zasłonię brodę szalem, i spokojnie sobie wróce do domku. Podobno to boli, w każdy mieszek wkłuwa się igłę, ale co zrobić, nie mam wyjścia. Czarnych włosów na podbródku mam bardzo dużo i w dodatku ich przybywa.

hey nie obawiaj sie az tak mocno bółu. przetrzymasz ja chdzilam na laser tez bolało. Lecialy mi łzy ale na mysl ,ze dzieki temu bede bez włosów przez jakis czas ból nie był juz taki nieznośny. Ja tez mam straszne problemy z broda i mysle ze musze cos z tym zrobic . Przydałaby sie tu elektroliza albo laser ale brak mi kasy. poprzestaje na wosku. pozdrawiam sredecznie i trzymam kciuki

Gość totalnie_załamana
Hej, postanowiłam coś znowu napisać, po moim pierwszym wpisie, choć pewnie nic konstruktywnego ani nowego, ale może jak się trochę "wypiszę", to mi pomoże psychicznie. Na twarzy nie mam włosów, taki delikatny jasny meszek najwyżej , na brodzie jeden czasem wyrośnie ciemniejszy, za to mam wokół sutków, a nogi, okolice bikini etc to tragedia, ostatnio uzyłam depilatora elektrycznego na nogi i tragedia, włosy moze przez 1,5 tygodnia nie odrastały, ale jak odrastają to wrastają w skórę i do tego w paru miejscach zapalenie mieszków włosowych.:( Jak to wyleczę to zostanie mi chyba tylko golarka, choć i tak po jednym dniu odrastają. Ja też mam nadwrażliwość receptorów na prawidłowy poziom hormonów, ale diane też powinna na to działać(tak jest napisane w ulotce), a ona przestała:( Teraz jestem na yasmine i biorę prosterol, ale nic to nie działa. Ja jeszcze do tego mam problem trądziku, łojotok wywołany tą nadwrażliwością receptorów. We wrześniu idę po silny lek na tradzik(izotek), ale i tak jestem przerazona faktem, że po odstawieniu to moze wrócić, bo to chyba taka genetyka. A z głowy to oczywiście włosy wypadają i wiem że to jest od tego, bo jak przez jakiś czas diane działała to nie wypadały w ogóle. Czemu przestała działać?:( W trakcie kuracji u dermatologa i tak chyba się jeszcze wybiorę do innego endo-gina i zrobię jeszcze raz badania hormonów i zażadam i większej ilości. U tego, u którego byłam to miałam badane tylko tsh, ft4 i testosteron i tarczycę. Okres mam w miarę regularny, poziom cukru też w normie. Wiem nie wiem co jest grane:( Pozdrawiam współtowarzyszki🌼 Ps. a propos facetów to nie wiem czy kiedykolwiek będę mogła się wypowiedzieć, już powoli nastawia się na staropanieństwo:( choć to straszna perspektywa

Witajcie moje piękne dziewczyny, te nowe i stałe bywalczynie! 🌼 do kolejna do kompletu laska Witaj w naszym \"zarośnietym gronie\" :-) Jesli chodzi o podrażnienia poleca Alantan Plus - maść, bardzo łagodzi, polecam też maść z witaminą A, ta goi błyskawicznie, ale mam wrażenie, ze po niej włosy szybciej odrastają, dokryłam teraz bardzo fajną maść, Maść nagietkowa, homeopatyczna, również świetnie goi. Na ten wąski, skoro Joanna nie działa, polecam wosk w plastrach Strep do twarzy, jest bardzo mocny, ja jeszcze nie rozgrzewam go w dłoniach zbyt mocno, wtedy on mocno przylega, fakt, ze rwanie trochę bardziej boli, ale włos dobrze sie przykleja, teraz badam tę depilacje cukrowa, mniej boli, bo nie molestuje sie skory, tylko sam wlos. Trzymaj się i nie poddawaj, zaglądaj tu czasem i pisz jak sobie radzisz z dołami tez wlaczymy! :-) 🌼 aniaaaaaaaaaaaa, dzieki za newsy! Widze , ze o problemie dyskutuje sie coraz więcej, to dobrze, moze spowszenieje i znormalnieje! :-) pozdrawiam gorąco 🌼 Piekny kwiatku - ŻADNYCH DOŁÓW!!!!!!!!!!!!!!! Nie pozwalam!!!!! Jesteś piekna i poradzisz sobie z tą chorobą, zobaczysz, cierpliwośc i spokój maleńka!!!! relaks, żadnej nerwówki!!!! Bedzie dobrze! Trzymam kciuki mocno, pozdrawiam, nie załamuj się, wpadaj do nas, buziaki 👄 Do pytam dlaczego? dlatego, ze laser jest jednak nieporównywalnie droższy niż te kremy i dorażnie dziewczyny muszą sobie radzć jak sie da. A poza tym laser nie daje jednak 100%. Czasem też są przeciwskazania, jak na przykład tendencje do blizn, ja jestem takim przypadkie, podobno laser diodowy jest pod tym względem bezpieczniejszy, więc jak uzbieram, to pójde na zobieg i przestanę płakać, mam nadzieje. Pozdrawiam 🌼

a_lka ja hormonów nie zażywam, więc nie wiem, jak z tyciem, a jeśli chodzi o biust, nie sądzę, aby to miało coś wspólnego, chociaż czasem hirsutyzm łaczy się z męska sylwetką, męskimi cehcami, na przylas niski głos, co łaczy się z wyzszym poziomem testosteronu, Ale moze w Twoim przypadku, jest to kwestia naturalna :-) przyjrzyj sie rodzinie, mamie :-) pozdrawiam serdecznie 🌼 do Martuszka_27 ja też mam wrażenie, ze włsów przybywa, nie mam pojęcia jak to się dzieje, obłęd, mojemu narzeczonemu nic nie mówie, on wie, rozumiemy sie bez słow, kocha taką jaką jestem, u Ciebie pewnie jest tak samo, dojrzali faceci traktują to inaczej, teraz to wiem i jestem szczęsliwa, co nie znaczy, ze mnie ten problem nie załamuje, bo najgorsi są ludzie z zewnątrz, kobiety, które nie rozumieją tego problemu i patrza z przekąsem. Boisz się, bólu, cóż, ja jestem wytrzymała jak cholera, ból mnie nie przeraża, pomyśl, ze to ostatnia męczarnia, a potem będziesz wolna na zawsze! Zyczę Ci tego, abyś uwolniła sie od problemu, pozdrawiam Cię sredecznie 🌼

do totalnie_załamana jesteś podobnym przypadkiem jak ja, też nie wiem skąd to wszystko, pewnie nadwrażliwość albo genetyka. Co do facetów, musisz się otworzyć i uwierzyc, ze porządny facet widzi coś więcej niz włosy i tak jest w rzeczywistości, ja tez bałam się kontaktów z mężczynzami, bałam sie bliskości, żeby nie zobaczył za dużo, ale kochający facet potrafi przełamać najgorsze lęki i obawy, wierz mi i daj szanse, a jak ez pokochasz, to się juz nie obronisz. Uwierz w to, ze niczego Ci nie brakuje, a włosy mozna pokonać, ważna jest nasza psyche! Pozdrawiam serdecznie, trzymaj sie i nie poddawaj, zapomnij o staropanienstwie 🌼

Gość Martynka_27
Jeśli chodzi o facetów, to na pewno sprawy intymne najbardziej nas stresują. Ja nigdy nie wyglądam dobrze w jasnym świetle, albo widać ciemne kropki, bo włoski prześwitują pod skórą, albo czerwone kropki, czyli podrażniona skóra. A faceci chcą się kochać przy zapalonym świetle, chcą nas widzieć. Na początku kosztowało mnie to sporo stresu. Wiecie, że żeby mieć gładko w okolicach bikini, muszę codziennie szorować chwilkę szorstką rękawicą i przejechać depilatorem. Także, nigdy nie mam tak, żeby nie mieć czerwonych kropek. Wpadłam jednak kiedyś na pomysł, nie wiem, czy dobry, ale poskutkował. Kupiłam fluid kryjący do twarzy. W Rossmanie, najtańszy za jakieś 5, 6 zł. Najważniejsze, żeby byl kryjący i smaruję czasem okolice bikini. Czasem nawet przejeżdżałam nim całe nogi, tak troszeczkę. Efekt bardzo mi się spodobał, niewidoczne są wtedy ciemne i czerwone kropki. Zwłaszcza, jak zakładam jakąś seksowną bieliznę, to tuszuję fluidem, co tam trzeba. I powiem Wam, ze mąż jest wniebowzięty. I ani mu się śni, przyglądać się krytycznie skórze. Nie zwraca uwagi na takie szczegóły. Światło może być tylko lekko przytłumione. Dobrym pomysłem jest też jest zapalona świeca. Spróbujcie zrobić niespodziankę facetom, zasługują na to, niech wiedzą, że mają kobiety piękne i seksowne, a nie tylko płaczące nad swomimi kompleksami. W końcu każdy ma jakieś mankamenty. Pozdrawiam Ja w takich chwilach czuję się ładnie,

Gość Martynka_27
Troszkę mi się chyba rozjechał ten post. Zdanie "Ja w takich chwilach czuję się ładnie" miało być gdzieś wyżej, ale wiadomo o co chodzi ;)

Gość znam ten bół
hey dziewczyny ! super , ze macie facetow, którym to nasze futerko nie przeszkadza. Bardzo często zdarza sie, ze widze facetow którzy maja o wiele mniejsze owłosienie niz ja. To jest przerażajace. Wtedy mysle sobie, ze pewnie trudno im by było zaakceptowac dziewczyne z duzym owłosieniem. Ale jak widac wy znalazłyscie takich facetów i to zjest bardzo pozytywny akcent. Ja bardzo bym chciała miec rodzine, dzieci a jak wiadomo do tego potrzebny jest facet:) Mam nadzieje ze znajdzie sie taki i dla mnie pozdrawiam serdecznie

Gość ona22***
hej Dziewczyny! Pisalam tu tylko jeden raz na poczatku.. i bacznie caly czas obserwowalam z boku waasze wypowiedzi. Chcialm poruszyc tutaj jeszce jedna kwestie o ktorej chyba nie bylo mowy.. a mianowicie pookazywanie sie w bikini na plazy.. Ja bylam niedawno nad na wakacjach nad jezirokeim i szcerze mowiac patrzylam z zazdrosica an te wszystki gladziutkioe pieken dziewczyny paradujace dumnie w bikini, ja niestety ubrana bylam w jedno-czesciowy stroj.. wypatrywalam cy jeszce inne dizewczyny maja taki stroj jak ja.. ale sie nie doszukalam.. wszystkei byly w bikini i przez to czulam sie tam o wiele gorsza :(( A wy chodzicie na plaze? a jak tak to w jakich strojach? Ja nie zaloze bikini ze wzgledu na moj zarosniety brzuch i plecy tuz nad posladkami bo to wyglada bardzo nieladnie :( Ciagle tez zyje w obawie ze zaden chlopak nie zaakceptuje tego jaka jestem.. poza tym starsznie mi bedzie wstyd o tym mowic, szykuje sie na staropanienstwo :((

Dziewczyny!!! Zadnego staropanienstwa! Wy szykujcie sie na podboj meskich serc, a nie na samotność! Niczego wam nie brakuje, jesteście super laski!!!! Ja wam to mowie super futrzak!!!! Wyobrazcie sobie, ze dziś usłyszałam coś, co dla dziewczyny z hirsutyzmem jest jak lekarstwo. Otóż moja znajoma wyraziła dzis zachwyt nad moja buzia, ze mam taką gładką ładną cere, ze tak ładnie wygladam, delikatna buzia bez jakis \"historyjek\" na twarzy! Śmiać mi sie chciało, a z drugiej strony czułam sie jak zwycięczyni na hirsutyzmem, dbanie o siebie, na tyle na ile to jest możliwe, przynosi efekty!!!!! Załoze sie, ze w wszym otoczeniu wiele ludzi nie ma pojecia o wszym problemie! faceci tez tego nie widza, a jak was pokochają, to nawet jak zobaczą, to beda mieć to gdzies! Kieruje to szczegolnie do dziewczyn znam ten bol i ona22***. Przeszłam juz wiele przykrości, rozczarowań, ale sa też dobre rzeczy i zdarzenia, a miłośc moze zdarzyć sie kazdemu, nie mozecie sie dyskwalifikować same, macie na pewno mnóstwo zalet i na pewno jesteście atrakcyjne. Uszy do góry, maleńkie , buzka👄 A jeśli chodzi o bikini, cóz, nie wyskakuje w bikini, takze albo nawet przede wszystkim przez rozstepy, włosiska jeszcze jakoś umiem zwalczyć tak, aby kaos wyglądały, ale rozstepy... przygotowuje sie do zrobienia tej mikstury dziewczyny z topiku o rozstepach, zobacze, moze chcoaz skóra będzie gładsza i lepiej nawilżona :-) A jak z rozstępami u was?? ;-) Martynko27, fluid to dobre rozwiazanie, w sytuacjach bardzie rozbieranych, hehehehe, jak chce sie coś ukryć, do jest rozwiazanie, pozdrawiam Cie serdecznie 🌼 Buziaki dziewczynki 👄 👄 👄

Gość Martynka_27
Wesoła Małgosiu, strasznie się cieszę z Twojego zwycięstwa. :) :) :) No i gratuluję tak ładnej buzi :) Mnie też się to zdarza, też się cieszę, że może nie widać aż tak bardzo tego meszku na twarzy. :)

Gość wczasowiczka
Witam Was Kochane moje! Nadal walczę z włoskami, ale się nie poddaję! Topik bardzo mi pomaga, dlatego wielkie dzięki za jego założenie! Acha: mam tę samš dolegliwoœć co Wesoła Małgosia. Badania to potwierdziły. Byłam u prywatnych specjalistów i taka diagnoza. Ale cóż. Trzeba żyć dalej. Pozdrawiam Was serdecznie - już żona wczasowiczka :)

hey ! wesola małgosia-dzieki za dobre słowa moze w to uwieze byle nie patrzec w lustro:) pozdrawiam wszystkie futerkowe dziewczyny

Gość rj
hej. wrocilam z kolejnej porcji badan. mialam 3 razy co godzine brana krew - chyba chodzilo o prolaktyne. do tego usg jamy brzusznej - tu akurat wszystko bylo ok. pozdrawiam! milego dnia :)

Gość Vann
Witam dziewczyny! Doczytalam sie ostatnio ze hirsutyzm moze byc spowodowany braniem lekow antykoncepcyjnych lub tez alergicznych, co o tym myslicie???? pozdrowki dla wszystkich

🌼Witajcie dziewczynki! Nie zapomniałam o WAS!!! Jestem znowu z wami, od soboty, juz jako mężatka, będę dalej toczyła bój z włosami! Podjęłam pierwsze kroki, wybadałam w gabinecie, jak przygotować się do tego zabiegu depilacji laserowej z laserem diodowym, rozeznałam się w cenie i liczę na to, ze zadziałam!!!! Ostatnia deska ratunku!Pozostaje tylko wyznaczyć datę pierwszego zabiegu. Vann słyszałam, że hirsutyzm moze byc powodowny braniem leków hormonalnych, szczegołnie podobno te zastrzyki hormonalne, które bierze sie raz na trzy miesiace mogą powodować hirsutyzm, ale co do leków alergicznych, nie wiem......... Pozdrawiam Was ciepło, bardzo Wesoła Małgosia czeka na wasze posty!!!!! ❤️ 🌼 👄

Gość rj
Wesoła Małgosiu, gratuluję zamążpójścia! :) Najserdeczniejsze uściski!!! 3maj cie się ciepło!

Gość smutasek_z nikad
No gratuluje Malgosiu i zmany stanu cywilnego i tego ze tak dzielnie sobie radzisz z ta choroba :) a co do facetow.. to ja mysle ze to my robimy z tego wiekszy problem niz oni... moj jak z nim o tym porozmawialam to powiedzial mi ze robie problem z niczego... i ze jak sie kogos kocha takie rzeczy nie sa wazne... i zwrocil mi uwage na swoje "wady" ktore faktycznie dla mnie tez nie maja zadnego znaczenia... poprostu jak trafi sie na kogos kto kocha naprawde to taki drobiazg nie bedzie mial zadnego znaczenia... Teraz moim problemem jest tylko to ze moge miec problemy z zajsciem w ciaze wlasnie przez to cholerstwo;(;(;(

hej:) coraz częściej zaglądam na to forum, i jakoś lepiej sie czuje że nie jestem z tym wszystkim sama.Jutro już czas do szkoły:( Nowa szkoła, nowi ludzie, a ja cały czas z lękiem że ktoś dopatrzy się tego czego nie powinien widzieć:( Mam pytanie.Zawsze rozjaśniałam włoski an twarzy kremem sally hansen,ale wąsik fakt jest blond,ale dalej to wąsik i coraz bardziej widoczny:( Czy jak depilujecie wąsik plastrami czy on nie wyrasta ciemniejszy i mocniejszy? boje się że mogą mi jeszcze wrastać włoski a wtedy to już wogle spapram sobie te owłosioną twarz:( A jeśli chodzi o bikini to ja też mamz tym problemy 2 godzinki przed wyjściem na plaże używam golarki i to starcza na jeden dzień,a przez kolejnych 4 mam takie chrostki i zaczerwienienia:( A wogle to to bikini jeszcze troche i chyba będzie mnie zarastać aż do kolan. Jutro szkoła, a ja jak zwykle spedziłam dziś ponad 2 godzinki w łazience:( Mama wie o co chodzi to nie przeszkadza, a tata on niby wie, że mam jakieś tam problemy,ale ledwo co wejdę do tej łazienki to ten znowu mnie pogania wrrrrrrrrr.Nie wiem jak ja mam mu powiedzieć że ja poprostu potrzebują tych 2 godzin w łazience;( Liczę jednak na ratunek:) Mam rodzinke w Kandadzie.Niedługo zamierzają mnie odwiedzić.Z ciocią mam dość dobry kontakt, myślę że może ona mi przywiezie z tamtąd jakiś preparat czy coś takiego:( Może to coś złagodzi z tymi włosami:( Pozdrawiam was dziewczyny wszystkie. Dobrze że jesteście :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się