Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość telocapil
Jasne, ze laser pomaga! Nawet niech to starczy na 3 mies i pozniej trzeba powtorzyc, to i tak jest super! Moje zycie diametralnie sie zmienilo! Nie boje sie juz stanac blisko innych osob z podniesiona glowa! Nie wiecie jaka to ulga! I ta swiadomoc, ze skora na brodzie jest znow jasna, bez szarego cienia!! Nareszcie zyje i ciesze sie zyciem! Co do telocapilu przed laserem... Odradzalabym. A to dlatego ze wlosy do lasera musza byc mocne i zdrowe bo takie lepiej przyciagaja wiazke lasera, majac w sobie duzo melaniny. Poza tym nigdy nie wiadomo jak zadziala skora po telocapilu, chociaz podejrzewam, ze nic by sie nie stalo.. Wiem natomiast, ze nie wolno stosowac kremow z wit A, tez suplementow diety z wit A/betakarotenem, nie stosowac ziół światłouczulających typu dziurawiec i nagietek i nie robić ani peelingu ani depilacji kremem na kilka dni przed laserem by skora nie zrobiła się wrażliwa i by nie wywołać reakcji alergicznych.. Dziewczyny, już Wam mówiłam, zainwestujcie, jesli mozecie, w bardzo dobrą maszynkę do golenia! Te tanie jednorazówki nie nadają się nawet do jednego golenia! Natomiast te droższe, często z paskiem nasączonym środkiem łagodząco-nawilżającym są idealne, nawet 2 tygodnie można się nimi golić!! Z mojego doswiadczenia powiem Wam, ze light sheer zabija nawet wlosy rodzace sie pod skora, a jeszcze nie widoczne. Tak wiec jesli nie mozecie juz wytrzymac golenia, mysle, ze i po 2 tyg zapuszczania sie tez beda super efekty, nawet jesli wszyscy radza zapuszczac sie przez 4 tygodnie! Bardziej zaszkodzicie wlasnej psychice zyjac ze swiadomoscia, ze wszyscy patrza na Wasza ogolona brode, niz jesli pojdziecie na laser z 90% odrosnietych wlosow. Tak czy inaczej bedziecie musialy robic kilka zabiegow, wiec w drugim miesiacu usuniecie te 10% co pozniej mialo odrosnac. Ja bardzo zaluje, ze wczesniej nie zainteresowalam sie light sheerem i ze zupelnie niepotrzebnie balam sie golenia na brodzie. Dzis nie mam juz praktycznie nic. Wlasnie przesunelam wizyte o 3 tyg bo nie bylo na razie potrzeby 5 zabiegu, ktory mial odbyc sie dzisiaj... :-)

Gość Malinowa_Róża
telocapil, jeśli mogę zapytać, Ty masz może zaburzenia hormonalne czy hirsutyzm idiopatyczny? Gratuluję tak świetnych efektów.:)

Gość chile
hehe w tym właśnie momencie miałam zapytać o to samo :-)

Gość Malinowa_Róża
chile, a Ty masz jakieś doświadczenia z laserem? :)

Gość Malinowa_Róża
Ech, przepraszam, chora jestem i nie myślę, teraz doczytałam wcześniejsze posty:)

Gość telocapil
mam zaburzenia hormonalne...

Gość Malinowa_Róża
To tym bardziej zazdroszczę... ;), u mnie tak super nie jest;/

Gość telocapil
:-) hmm.. no napisalam wczoraj "Dzis nie mam juz praktycznie nic." - to PRAKTYCZNIE oznacza ze kilka wloskow tam jeszcze jest, jednak stanowia one 1% tego co mialam kiedys. Wczoraj rano byl 1 gruby wlos i moze z 5 cienkich, szarych, wiec je wyrwalam, by za 3 tygodnie weszly znowu w faze wzrostu. Wiem, ze nie mozna depilowac sie robiac laser, ale te wlosy bylyby poza fazą za 3 tygodnie, wiec musialam je wyrwac. W kazdym razie z cala uczciwoscia moge powtorzyc, ze 99% owlosienia juz usunęłam. Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że to odrośnie prędzej czy później. Marzę aby wydłużyć odstępy między zabiegami do 4 miesięcy - tak bym mogła jechać już do konca moich dni :-) :-) no bo co... 3 zabiegi w roku, z rabatem, to chyba nic nadzwyczajnego; ludzie puszczaja z dymem wiecej kasy, tak wiec jakos tam powinno mi starczyc.. Ktos tam mowi, ze pozniej trzeba raz na rok robic zabiegi przypominajace.. Mnie to nie przekonuje.. Jednak pogodzilam sie z mysla, ze trzeba bedzie kilka razy w roku odwiedzac salon LS. Malinowa Rozo, na czym polega to Twoje niepowodzenie z laserem? Ile mniej wiecej juz usunelas? Moim zdaniem robisz za dlugie przerwy i eliminujesz wlosy martwe, wiec logiczne ze nie pomoze taki zabieg.. Nie trac wiary i nie czekaj dluzej niz 6 tyg na nastepny seansik.. :-) Pozdr.

Gość Malinowa_Róża
telocapil, problem nie leży w niewłaściwie wykonywanej depilacji, bo ta jest na pewno dobrze robiona. Największy problem stanowią hormony i niestety tego nie przeskoczę. Za miesiąc zaczynam dość mocne leczenie, może to coś pomoże.

Gość chile
Rozmawiałam ostatnio z koleżanką która jest kosmetologiem i przekonywała mnie o wyższości metody ipl nad laserem...że niby wiązka ipl rozchodzi się promieniście pod skórą i ma większy zasięg działania... poza tym nie boli... już sama nie wiem :-) planuję obecnie dłuższy wyjazd i laserowe plany znowu musze odłożyć... tak bym chciała mieć za sobą przynajmniej pierwszy zabieg, potem już jakoś pójdzie

Gość gość
Witam , Mam problem z owlosiem na ciele , zawsze bylam bardziej owlosiona ale ostatnio zauwazylam tez wloski ciemniejsze na dekolcie i troche wiecej na piersiach , poza tym mam wosy ciemniejsze na rekach i udach....codziennie musze golic nogi bo wloski tak szybko odrastaja.. Ostatnio bylam u endokrynologa i zlecil m badania hormonalne TSH 2.66 uIU/ml norma 0,27-4,20 FSH 3,1 mIU/ml f.pecherzykowej 3,5-12,5 , f.owulacyjan 4,7-21,5 , f.lutealna 1,7-7,7 ( mam za niski poziom ) LH 2,8 mIU/ml norma f.p. 2,4-12,6 , f.o. 14-95,6 , f.l. 1,0-11,4 Estradiol 15 pg/ml Prolaktyna 9,3 ng/ml 4,8-23,3 DHEA-SO4 171 ug/dl 148-407 Testosteron 36,62 ng/ 6,00-82,00 I juz nie wiem co myslec na ten temat , wizyta dopiero za miesiac u lekarza , moze ktos mi pomoze i bedzie wiedzial co takie wyniki badan oznaczaja ? Czy jakies inne powinnam jeszcze zrobic dodatkowo ?

Gość Malinowa_Róża
Wyniki są ok. TSH troszkę duże, powinno być max 2,5 w młodym wieku, ale jeśli dobrze się czujesz, to jest ok. Ja bym zbadała jeszcze androstendion. Jeśli wyjdzie w normie, to znaczy, że z hormonami wszystko w porządku i masz hirsutyzm idiopatyczny, którego się nie leczy, ale w tym przypadku szanse na całkowite pozbycie się owłosienia podczas depilacji laserowej są bardzo duże :)

Gość gość
Choruje takze na niedoczynnosc tarczycy to stac taki wynik TSH, od poltora miesiaca biore tabletki Lertox50. Na paczatku kolejnego cyklu zbadam jeszcze androstendion , szkoda ze od razu lekarz mi nie zlecil tego tez... Martwi mnie takze niski poziom FSH, miala ktoras z was podobny problem ? Bylam juz 3 razy na depilacji laserowej twarzy i jest o wiele lepiej nie wiem ile czeka mnie jeszcze zabiegow ale mam nadzieje ze mi pomoga ( licze na 5 zabiegow :P ) ale na razie nie chce decydowac sie na kolejne zabiegi na inne miejsca np na uda ,poczekam i zobacze na ilu zabiegach sie zakoncza zabiegi na twarz. Wczoraj potraktowalam swoje rece depilatorem :P bolalo okropnie ale jakos wytrzymalam i ciekawi mnie jak te wloski beda odrastac bo wczesniej golilam rece zwykla maszynka i robilam to 2 razy w tyg moze teraz efekt po depilatorze bedzie lepszy bo na udach jest o wiele lepiej po depilatorze niz po zwyklej maszynce

Gość telocapil
ja tez traktuje przedramiona i kawalek ramion depilatorem. Robie to juz od poltora roku i jest super! Mnie juz nie boli.. Po depilacji wcieram mleczko babydream z telocapilem. Wlosy bardzo sie przerzedzily, sa o wiele mniej widoczne, cienkie, szare. Depiluje sie raz na tydzien. Ach, nogi tez objezdzam depilatorem, czasami miedzy jedna depilacja a druga przejade maszynka, by wloski mniej wrastaly..

Gość gość
Ja mam nadzieje ze u mnie efekt na rekach po depilatorze tez bedzie zadowalajacy i w depilacja raz w tyg jakos mnie nie przeraza :) Zastanawia mnie ten Telocapil czy on na prawde jest taki dobry ? Ja moje uda traktuje takze depilatorem ale jakos i tak nie sa gladkie tak jak po maszynce chociaz wloskow jest mniej i sa jasniejsze i ciensze i juz nie ma klucia jak wloski odrastaja :P dlatego nie chce wracac do maszynki , mysle nad kupnem lepszego depilatora mam nadzieje ze efekty tez beda lepsze :)

Gość gość  - pomocy ;/
Witam dziewczyny. Mam ten sam problem co wy ;/ . Próbuje walczyć z włoskami, byłam u kilku lekarzy ale nikt nie chce sie tym zajmować ani endo ani ginekolog , dermatolog też ;/ Na twarzy mam kilka czarnych włosków które moge wyrywać pęsetą póki co ale boje sie że będzie ich coraz więcej niebawem . Najgorzej jest wokół brodawek i na linii białej od pępka bo tam jest ich dużo i są bardzo czarne i twarde ;/ Te przy brodawkach potraktowałam kremem do depilacji i mam wrażenie że jest lepiej ale od pępka masakra;/ Znacie może jakiegoś dobrego lekarza w Krakowie który was przebadał a nie powiedział że "taka wasza uroda" albo odesłał do innego lekarza? ;/ Proszę was o pomoc , chciałabym zacząć sie jakoś leczyć na to a nie tylko golić i martwić sie że za chwilke odrosną myśle że najlepiej byłoby połączyć jakieś tabletki i mechaniczne usuwanie ale moja ginegolog powiedziała mi że np. mogłaby mi przepisac Diane ale ponoć były jakieś śmiertelne przypadki zarzywania jej i tego nie zrobi więc odesłała mnie do dermatologa który powiedział mi że musze iść do dermatologa estetycznego ? bo on mi nie pomoże ( nie ma to jak lekarze ) niestety nie wiem gdzie szukać takiego lekarza , dlatego prosze was o pomoc czy nie znacie kogoś dobrego w tej dziedzinie. Nie wiem czy mam hirsutyzm bo nikt u mnie tego nie stwierdził , od dziecka lecze się na Haszimoto.

Gość Malinowa_Róża
W Krakowie mogę polecić endokrynologa- lek. med. Elżbietę Pastuszak. Na pewno Cię nigdzie nie odeśle z problemem hirsutyzmu:) Świetna lek., z dużym doświadczeniem, a przy tym bardzo sympatyczna. Przyjmuje na Skawińskiej 14/2 we wtorki od 18 i piątki od 15:30. Nie trzeba się rejestrować.

Gość Owski
Witam! Ze swoją dziewczyną jestem już rok poznaliśmy się w zimie wtedy słońca mało więc nie było widać pewnych defektów na jej twarzy, w lecie natomiast zauważyłem u niej dość mocny zarost wąsiki, okolica brody, podbródka, policzki, pośrodku piersi, dół brzucha, włosy pod pachami też mocno widoczne, w okolicach ud mocne czarne owłosienie, na tyłeczku tak samo, w okolicy intymnej duże, gęste owłosienie. Nie przeszkadza mi to, akceptuje ją taką, wydaje mi się, że ona także siebie akceptuje, nie dała mi do zrozumienia, że jest inaczej, jednak trochę się o nią martwię, bo nie wiem czego to może być przyczyna - problemów hormonalnych, niewłaściwemu odżywianiu? Nie wiem, jak myślicie dziewczyny czy powinienem z nią na ten temat porozmawiać, trochę o tym czytałem, może polecić jej jakieś badania np tarczycy?

Gość telocapil
mnie na brzuchu pomogly zabiegi ipl; poszukaj ofert na grouponie. Telocapil z lotionem babydream doskonale nawilza skore, szybko znikaja zaczerwienienia. Jest to mieszanka odzywiajaca skore i jednoczesnie hamujaca wzrost wlosow. Babydream do kupienia w Rossmannie, telocapil na mazidla.com. Osobiscie nie polecam najwiekszej butelki, chociaz jest ekonomiczniej. Jednak to juz indywidualna sprawa. :-) Panie Owski, bardzo nam potrzeba tu na forum takich wlasnie postow! :-) Jest to kolejny przyklad normalnego faceta, ktory patrzy wglab duszy kobiety, a nie tylko na niewydepilowana skore.. Zreszta mojemu facetowi tez ten problem nie przeszkadza. Moze to my, kobiety, niepotrzebnie sie czasami stresujemy tymi kudlami.. No ale coz, dazymy do doskonalosci czyniac to dla nas samych i naszych ukochanych partnerow. :-) Powodow hirsutyzmu moze byc wiele, m.in. jajniki policystyczne, zaburzenia tarczycy, hirsutyzm idiopatyczny itd.. Najlepiej zaczac od badan hormonalnych, zleconych przez dobrego lekarza... Wazne by cos zaczac robic, a jak sie chce znalezc problem, to sie go znajdzie. Najgorsze to siedziec i plakac nad soba. Widze, ze stanowicie mocny zwiazek i jakies tam kudly nie sa Wam przeszkoda. Super, tak trzymac! Pozdr.

Gość telocapil
Owski, jeszcze cos... Moze nie zaczynaj sam tej rozmowy...bo ja tylko zranisz.. Sama nie wiem.. Sprowokuj ja do tego jakos dyplomatycznie.. Zobacz jak sie zachowuje gdy dotykasz jej nog, czy jest skrepowana. No bo chyba nie jest to typ kobiety, ktorej nie zalezy na depilacji.. Zapytaj czy odwiedza ginekologa, to wtedy zajmie sie tym tematem lekarz, kiedy zauwazy ze jest cos nie tak.. Fajnie, ze jestes taki opiekunczy.. i nie pytasz tylko o sposob usuniecia tego ale o leczenie.. Widac, ze naprawde ja kochasz.. :-)

Gość lidka28
Proszę o radę, gdyż od roku męczę się z nadmiernym owłosieniem całego ciała a co najgorsze - twarzy. Nawet policzki mam we włosach tyle, ze są one jasne w przeciwieństwie do linii boków twarzy, wąsa..Oprócz tego mam niesamowicie uciążliwy trądzik na całej twarzy i plecach. Wszystkie badania hormonalne mam zrobione - mam wysoki poziom androstendionu i testosteronu. Pozostałe wyniki mam w normie. Lekarz endokrynolog- ginekolog przepisał mi na początku diane 35 po dwóch miesiącach kazał przestać je brać gdyż owe hormony znacznie się podniosły. Musiałam odczekać 2 miesiące by zacząć kolejną kuracje, przepisał mi tym razem jeanine. Nie wiem czy to dobra droga do leczenia mojej przypadłości. Poza tym mój lekarz nic mi nie tłumaczy, jest oschły mimo iż wydaje 150 zł na samej wizycie. Czy może znacie jakiegoś bardzo dobrego endokrynologa w Poznaniu? bo ja już nie wiem co mam robić, chciałabym poradzic się innego lekarza, ale boje się , że trafię z deszczu pod rynnę. Poza tym przez moją g***towną zmianę związaną z tymi okrutnymi włosami i trądzikiem, który powoduje to iż cała twarz mnie boli popadłam w stan depresyjny i zalecono mi tabletki uspokajające, które sama nawet nie wiem czy wykupić, gdyż nie wierze w ich magiczną moc. Jeszcze rok temu byłam szczęsliwą osobą, nie mającą nawet pojęcia, że można mieć takie problemy. Nie umiem się z tym pogodzić mimo iż mam 28 lat. Nie radzę sobie z tym zupełnie i zostałam praktycznie z tym problemem sama, gdyż przez to wszystko odsunęłam się od wszystkich znajomych, nie mam własnej rodziny i po prostu wegetuje załamując się. Chciałabym trafić na specjalistę, który naprawdę wie co robić, a może Jeanine jest odpowiednim lekiem? Wiem, że dużo pisze ale wierzcie mi, że nie mam nawet komu się wygadać, nie wiem gdzie szukać pomocy. Nie wiem co zrobić by cokolwiek polepszyć. Nie depiluje twarzy bo boję się o to, że po tym może być jeszcze gorzej. Nie wiem też jaki wybór byłby najlepszy i czy warto? Nie umiem spojrzeć w oczy drugiej osobie przez swój brak poczucia własnej wartości. Trądzik chciałam leczyć, ale żaden dermatolog nie chce mi pomóc, gdyż twierdzą, że musze wyleczyć hormony. Bardzo Was proszę o radę i odpowiedzi na moje pytania i przepraszam za obszerne wypociny..

Gość Owski
telocapil Tak kocham moją dziewczynę i chcę dla niej jak najlepiej dlatego się troche tym zaniepokoiłem. Właśnie jeżeli bym zaczynał rozmowę to nie bezpośrednio, tylko w jakiś delikatny sposób, albo może po prostu zapytam czy ma problemy z hormonami. Ona nie pokazywała mi że się tego wstydzi czy że to ją w jakiś sposób krępuje, więc może w ogóle nie odczuwa tego jako problem, ale z drugiej strony może to siedzieć w niej tak głeboko, że boi się zasugerować/zacząć rozmowe na ten temat. Dziewczyna ma też trądzik, wychodzą u niej ropne zmiany, dodatkowo ma przebarwienia na policzkach więc może to też jest problem hormonalny.

Gość gość- pomocy;/
Malinowa_Róża - dziękuję :) . Jest może ktoś jeszcze kto mógłby polecić dobrego lekarza ? Telocapil - zastanawiałam sie nad laserem i planuje je usunąć ale późną jesienią, dozbieram jeszcze kase :) i myśle że jest to najlepszy okres jak już słońce nie świeci i też właśnie nie wiem jaki laser jest najlepszy ty polecasz ipl sama nim usuwałaś ? obawiam się że one żadnym sposobem nie zmiękną i nie zmienią barwy na jaśniejszą ale zanim to zrobie to i tak chciałabym aby przebadał mnie jakiś konkretny lekarz i może przepisał jakieś tabletki pewnie hormonalne ;/

Gość gość- pomocy;/
Owski - fajnie że są tacy faceci jak ty którym to nie przeszkadza. A twoja dziewczyna ma poprostu ciemniejsze włoski czy faktycznie są one czarne, długie i bardziej męskie w niektórych miejscach ? Bo być może ona jest poprostu brunetką i bardziej je widać , prawda jest taka że wszyscy ludzie mają włosy tylko u niektórych kobiet pojawiają sie one w nadmiarze i faktycznie są zbyt ciemne i pojawiaja się tam gdzie ich być nie powinno ;/ Jeśli twoja dziewczyna nie daje po sobie poznać że coś jest nie tak to albo to dobrze ukrywa albo skoro ty nic nie mówisz sama nie chce wchodzić na ten temat , no bo jeśli one faktycznie są w nadmiarze to chyba powinna to zauważyć nie wierze że nie. Zasugeruj jej w delikatny sposób aby umówiła sie na wizyte u ginekologa jeśli coś jest nie tak to on powinien to zauważyć i wspomnieć jej o tym . ;)

Gość Aśka87
Lidka28---->. Też kiedyś jeździłam do lekarzy do Poznania,ponieważ jestem z lubuskiego i również cierpie na hirsutyzm od okresu dojrzewania,ale oprócz zrobionych w szpitalu kilku badań na poziom hormonów,nie bardzo mi pomogli......Skończylo się na przepisaniu mi na recepcie tabletek DEXAMETHAZON,których zresztą nigdy nie zaczęłam brać,za dużo się naczytałam o ich negatywnych skutkach ubocznych.A nie chce truć organizmu w nadzieji że mi to coś pomoże:(

Gość Lidka28
Dziękuje za odpowiedź, ale czy faktycznie nie ma tu może kogoś, kto by mi polecił dobrego i zaufanego endokrynologa z Poznania lub trochę dalszych okolic? Jakoś nie mogę uwierzyć w to,że Jeanine mnie pomoże, jak stwierdził mój obecny lekarz... Bardziej doświadczone osoby - czy jest jakiś sposób na usuwanie wielkiego "mecha" z całej twarzy?Laser na razie odpada...bo zbieram opinie i nie wiem czy warto tracić tyle pieniędzy jak problem i tak sie pojawi. Poza tym mam tylko ciemne włosy nad wargą i od ucha wokół cała linia twarzy...a resztę twarzy mam pokrytą długim jasnym meszkiem, chociaż meszek to o wiele za delikatne słowo. Czy któraś z Was coś sprawdzonego poleci?Chociaż by móc powtarzać tą czynność raz na dwa tygodnie - byłby sukces. Dopiero zdążyłam przeczytać 1/4 tego forum..więc stąd moje pytania...nie jestem za bardzo w temacie, a potrzebuje pomocy. Dziękuje z góry.

Gość Aśka87
Lidka28---->A do którego endokrynologa w Poznaniu chodzisz jeśli mogę wiedzieć?

Gość grejt
Witam Dziewczyny :) Kiedyś tu pisałam, nawet kilka lat temu... Dzis mam 20 lat, nie byłam u lekarza, wiem, ze w koncu musze sie wybrac... generalnie sobie w miare ze wszystkim radze jesli chodzi o włoski... Rece i nogi sa meczoce, bo niestety szybko widac odrosty (rozjasniam rece rozjasniaczem z Garnier), a nogi niestety wciaz gole... niestety najbardziej przeszkadza mi moja pupa :( Duzo osob mi mowi, ze mam sliczna pupe, bardzo kształtna, a nie maja pojecia jak ja sie z nia mecze... I wciaz nie wiem jak usuwac z niej włoski. Nie chce ich golic, sa juz i tak mocne i czarne... Mogłybyscie mi cos doradzic? Z gory dziekuje i pozdrawiam ! :* :)

Gość anusikk
Polecam ci pastę cukrową, jest z nią trochę zabawy ale efekty super, u mnie lepiej się sprawdza od depilatora bo nie mam problemu z wrastaniem i krostami. A właśnie moglibyście mi polecić jakąś dobrą Endokrynolog z Rzeszowa, byłabym wdzięczna:)

Gość gość
Aśka87-> Szuber M. jeżeli chodzi o lekarza z Poznania

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się